• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

17.02.2022

18:43

Nebojša Bakarec: Očajni Đilas, napada sve agencije za istraživanja javnog mnjenja!

nebojša bakarec

Politika

Nebojša Bakarec: Očajni Đilas, napada sve agencije za istraživanja javnog mnjenja!

Podeli vest

Sociolog i istraživač javnog mnjenja Srećko Mihailović je pokopao Đilasa u svom tekstu u listu „Danas“ 11.02. Niko to nije ni primetio. Mihailović nije imao nameru da pokopa baš Đilasa poimence, već lažne istraživače javnog mnjenja. Da pomenem da je g. Mihailović član Političkog saveta DS, Đilasovog koalicionog partnera

Međutim, kako je Đilas najlažljiviji „istraživač“ javnog mnjenja (pri tome nekvalifikovan za istraživanja), osetio se prozvanim. Prepoznao se! Potom je Đilas sam sebe pokopao objavivši odgovor Srećku Mihailoviću, 17.02. u listu „Danas“. Da je Đilas ćutao, ne bi javnost otkrila da ga je pokopao g. Mihailović, ali kako sujeta ne da Đilasu mira, morao je da napiše veoma neinteligentan tekst, u kome je napao i MihaIlovićevu agenciju za istraživanja javnog mnjenja „Demostat“ i svih 7 preostalih agencija za istraživanje javnog mnjenja (IPSOS, Faktor plus, Insight, NSPM, Stata, Nina media, CESID) . Jednostavno rečeno, tajkun mozgomašinac Đilas je popljuvao sve postojeće agencije u Srbiji! Ni jedna ne objavljuje rezultate koji su Đilasu mili, jer su mu se snili. Đilas nam, veoma nepametno, u svom tekstu nenamerno otkriva da SSP i njegova koalicija loše stoje u svim istraživanjima javnog mnjenja. Umesto da razmisli zbog čega SSP, on sam i njegova koalicija, loše stoje kod građana, i da pokuša da to ispravi, Đilas napada i vređa sve agencije za istraživanje javnog mnjenja koje postoje. Zanimljivo je da Đilas napada i dve opozicione agencije za istraživanje javnog mnjenja – Demostat i NSPM.

Neće biti, da sve agencije za istraživanje javnog mnjenja lažu, osim Đilasove, koja i nije agencija, već izmišljotina (neimenovana i nepostojeća agencija) preko koje Đilas objavljuje, tokom dve godine unazad, lažna istraživanja javnog mnjenja. Može jedna agencija da pogreši, ali je nemoguće da svih 8 agencija za istraživanja greše, a da je samo Đilasova (nepostojeća i neimenovana) agencija u pravu! Pri tome prva agencija koju pljuje Dragan Đilas, „Demostat“, je njemu naklonjena, sarađuje sa njegovim glasilom, listom „Danas“. Agenciju „Demostat“ pri tome vode sve opoziciono nastrojeni ljudi, na čelu sa g. Srećkom Mihailovićem i Zoranom Panovićem, koji je novinar lista „Danas“. I da ponovim, čelnik „Demostata“ Srećko Mihailović je član Političkog saveta DS, Đilasovog koalicionog partnera.

Foto: nebojša bakarec

Đilas poručuje g. Mihailoviću: „Poštovani gospodine Mihajloviću, ako ste hteli da govorite o lažnim istraživanjima (…) pod uslovom da to uradite bolje od istraživanja koja ste radili pred predsedničke izbore 2017. To što ste tada prezentovali Vas dosta diskvalifikuje kad je u pitanje bavljenje ovom materijom. O tome koliko Demostat diskvalifikuje činjenica da u rukovodstvu firme sedi Zoran Panović, član Upravnog odbora RTS-a u vreme najveceg moralnog pada ove kuće (…) Ne znam koliko Vi gospodine Mihajloviću to shvatate, koliko shvatate gde živimo i kolike su posledice suprotstavljanja Aleksandru Vučiću, posebno u ovoj oblasti kojom se direktno utiče na izborne rezultate. Pošto govorite da je to besmisleno opravdanje izgleda da ne shvatate. Ukoliko to ne želite ili ne možete, onda nema smisla ni da pišete tekstove poput onog koji ste objavili i u kome ste sve koji se bave istraživanjima manje - više izjednačili“. Do juče je Đilas hvalio i podržavao rad „Demostata“, a odjednom pljuje tu agenciju!

Đilas je napao g. Mihailovića i „Demostat“ i zbog toga što je g. Mihailović u svom tekstu od 11.2.2022. napisao sledeće: „Valja posumnjati u istinitost i objektivnost svakog istraživanja koje se javno predstavlja a da se ne navodi ko je obavio istraživanje, imenom i prezimenom i ko je naručio istraživanje, imenom i prezimenom. Dakle, a priori treba sumnjati u istraživanja koja je obavila „jedna agencija“, „neki istraživač“, „poznata NVO“ i slično. Neprihvatljivo je objašnjenje kao ono „ne objavljujemo ime agencije koja je vršila istraživanje zbog…“ ovog ili onog („jer to može uticati na njihovo poslovanje“, „jer bi to dovelo u pitanje neometan rad istraživača“). Sumnjivi su istraživački nalazi ako uz te nalaze ne dobijemo i podatke o tipu i obimu uzorka i ocenu reprezentativnosti, o proceduri prikupljanja podataka (neposredni lični intervju, telefonska anketa, internet anketa, famozni „panel“ ili šta već). Lažna su istraživanja u slučaju procedure prikupljanja podataka putem neposrednog ličnog intervjua, ukoliko je postotak odbijanja intervjua i prekinutih intervjua veći od 15 posto od ukupnog broja kontaktiranih potencijalnih ispitanika. U slučaju telefonske ankete lažna su istraživanja ukoliko je postotak odbijanja i prekinutih intervjua veći od 85 posto od ukupno kontaktiranih potencijalnih ispitanika (naravno, sve to pod uslovim da istraživač „prizna“ postotak odbijanja)“. Sve ovo što je napisao g. Mihailović je tačno i odnosi se direktno na Đilasa, koji sakriva ime agencije koja za njega radi istraživanja, koji sakriva celu metodologiju istraživanja.

Đilas još gore pljuje tim „NSPM“, medija, izdavača i istraživača javnog mnjenja, sa kojim je do juče sarađivao, i čija je istraživanja hvalio, naručivao i objavljivao širom svojih i Šolakovih medija. Đilas poručuje šefu NSPM, Vukadinoviću: „Đorđe Vukadinović koji ne može da se opredeli da li je istrazivač, analitičar, političar, Vlah ili Srbin. Podatke prikuplja isključivo fiksnim telefonom što naravno više nema nikakvog smisla. Zato su brojevi koje Vukadinović dobija veoma često besmisleni, što ne sprečava gospodina Dragoljuba Petrovića da ih stavi na centralno mesto naslovne strane Danasa. Uz to, njegova prezentacija sa prosečnim ocenama je nesto najbesmislenije što postoji…“. Vidite da Đilas napada i glodura lista „Danas“!

Uzrok napada Đilasa na Vukadinovića je novo istraživanje NSPM za Beograd, koje je razvejalo Đilasove neistine da pobeđuje u Beogradu. Vukadinović je na TV K1, 16.02.2022. iznervirao Đilasa, kada je rekao: „Tenzija je u Beogradu podignuta jer se procenjuje da su tu šanse opozicije nešto veće ali, naglašavam, to ne znači da opozicija dobija Beograd – vlast je favorit i u Beogradu“. Još više je Vukadinović iznervirao Đilasa kada je na konstataciju marketinškog stručnjaka Nebojše Krstića: „Paradoks je da znamo rejting spomenika, a ne znamo rejting Đilasa!“, odgovorio: „Znamo! On ima baš malo, vrlo malo! Mnogo malo!“. Tu je Đilasu pala roletna.

Đilasova „istraživanja“ i halucinacije!

Osvrnuću se kratko na lažna istraživanja javnog mnjenja koja već dve godine objavljuje vlasnik mašinskog mozga Dragan Đilas. Kao što je lepo primetio g. Srećko Mihailović, kod Đilasa se ne zna ko radi istraživanje, niti kako ih radi, niti koliki je uzorak, niti da li je validan. Prava istina je da ne postoje istraživanja, već Đilasov tim plaćenika izmisli i pripremi (to im se snilo) ono što je baba Đilasu milo. Sve je čista laž! Zbog toga Đilas krije ime navodne agencije.

Foto: nebojša bakarec

Tako je Đilas 26.12.2021. objavio lažno istraživanje za Beograd. Ono je šuplje, uzduž i popreko, ali objasniću samo osnovne obmane i laži. Prvo, istraživanje se odnosi samo na Beograd. Sve profesionalne agencije istražuju sve glavne nivoe na kojima će se odigrati izbori. U Srbiji će se 2022. održati predsednički, parlamentarni i beogradski izbori. Da se radi o pravom, a ne o lažnom istraživanju, Đilas bi pokazao rezultate istraživanja za predsedničke, potom za parlamentarne i tek na kraju za beogradske izbore (lokalni izbori). Đilas nije pokazao čak ni lažna istraživanja za predsedničke i parlamentarne izbore, zbog toga što zna da bi izgledala očigledno lažna. Naime Đilasova koalicija loše stoji u Srbiji, u proseku, i još gore kad se posmatraju predsednički izbori. Drugo, Đilas ovim pokazuje da je već otpisao uspeh na predsedničkim i parlamentarnim izborima. Pomirio se sa porazom. Stoga, prikazuje lažno istraživanje koje se tiče samo njegovog najjačeg uporišta Beograda. A ni tu Đilas ne stoji sjajno, pa je morao da pribegne obmanama koje ću vam objasniti.

Najveće Đilasove obmane, u decembru 2021., su se nalazile u tabeli gde prikazuje rejting stranaka ili koalicija. Tu imamo niz obmana. Prva je što je iz istraživanja namerno izostavljena koalicija SPS-JS, koja i na izborima 2022. nastupa odvojeno od SNS. SPS bez JS ima oko 9%. Tih 9% Đilas je dodao svojoj koaliciji. Sva ostala istraživanja – agencija „IPSOS“ i „Faktor plus“ prikazuju koaliciju SPS-JS kao posebnu kategoriju. Druga obmana je to što je Đilas u prikaz rejtinga stranaka ili koalicija ubacio na četvrtu poziciju, nepostojeću kategoriju, nepostojeću stranku koju je nazvao „Opozicija neodlučni“ (6,1%). I ovaj procenat je Đilas pripisao sebi, iako među neodlučnima ima onih koji su i za vlast. Takođe, Đilas ovim meša „babe i žabe“. Neodlučni se prikazuju u posebnoj tabeli, sa izjašnjenima i neizjašnjenima. Treća Đilasova obmana je što je SRS opisao kao vlast, iako su oni opozicija. Đilas ovo objašnjava time da SRS ima iste stavove kao SNS, što je drastična laž. I četvrta obmana, u okviru ove tabele, je to što je Đilas svojoj opoziciji pripisao i poslednju kategoriju „Ostali“ (4,7%), iako u toj kategoriji ima stranaka koje podržavaju opoziciju, ali i vlast.

O tome da Đilas laže i obmanjuje javnost, svedoče i njegove izjave od pre 4 godine, da sigurno pobeđuje u Beogradu, a da vlast sigurno gubi u Beogradu, na beogradskim izborima 2018. Tada je Đilas mesecima izgovarao laži jednake ovima sada. Na primer, Đilas je 23.02.2018. rekao, a svi mediji to preneli: „Pobedićemo u Beogradu, to više nije pitanje“. Agencija Beta i svi mediji su izvestili: „Kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Đilas izjavio je danas da će lista „Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju“ sigurno pobediti na predstojećim izborima 4. marta“. I onda svi mediji citiraju Đilasa: „Mi ćemo u Beogradu pobediti, to uopšte nije pitanje…“. I onda je 4. marta 2018. došlo otrežnjenje i hladan tuš za Đilasa. Đilas je do nogu poražen u svom najjačem uporištu Beogradu. Rezultati beogradskih izbora 2018. su bili: SNS- Vučić – 45%, Đilas – 18.95, Šapić – 9%, SPS-JS – 6.1% itd. Ponavljam, Đilas je 2018. rekao: „Pobedićemo u Beogradu, to više nije pitanje“. Tako je Đilas u decembru 2021. rekao, predstavljajući svoje lažno istraživanje: „Aleksandar Vučić i SNS sasvim sigurno gube izbore u Beogradu, ako na njih izađe 900.000 građana“. Đilas je tada na svom Tviter nalogu napisao: „Ljudi, dovoljno je da izađe preko 900.000 birača na ove izbore i Aleksandar Vučić DEFINITIVNO GUBI!“. Nije nego!

Foto: nebojša bakarec

Tako je Đilas obmanjivao birače i 2018. godine, pa je neslavno poražen. Đilas računa da ljudi ne pamte da je iste laži izgovarao i pre 4 godine, pa su ga izbori demantovali. Onda se pravdao kako je pokraden, i kako su izbori bili nepošteni. A zbog čega je onda 2018. godine izašao na „nefer i nepoštene“ izbore? Zbog čega izbore 2018. nije bojkotovao, kao što je bojkotovao izbore 2020.? I, ako su izbori 2020. bili nefer i nepošteni, zašto će onda Đilas učestvovati na izborima 2022.? Po Đilasovoj logici, izlazak na izbore 2022. znači da su oni fer i pošteni. I biće fer i pošteni, kao i svi izbori od 2012. do danas. I na tim fer i poštenim izborima u Beogradu, u Srbiji, i na predsedničkim izborima, Đilas će opet biti do nogu poražen. Trećeg aprila 2022. Đilas će kukati kako je pokraden, vrištaće o krađi, pozivaće na ulicu, sve će raditi umesto da prizna da je poražen.

Đilas je čovek koji robuje svojoj sujeti i narcističkom egu. Napada agencije za istraživanja javnog mnjenja koje samo beleže loš tronedeljni start Đilasove kampanje, kada je odabrao razjedinjujuće kandidate za predsednika i gradonačelnika, koji su svojim porukama (NATO, rušenje spomenika, Beograda na vodi, stopiranje gradnje metroa, i vređanje građana Borče, Marinkove bare, Vračara i Republike Srpske) udaljili birače od Đilasove koalicije. Umesto da reši svoje probleme, i započne konstruktivnu kampanju, Đilas nastavlja sa destrukcijom, napadajući i vređajući sve agencije za istraživanje javnog mnjenja koje postoje u Srbiji.

Autor je poslanik i član predsedništva SNS


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zlatokosa

pre 2 godine

Đilas je nasilnik. Pitanje je gde je centrala njegove fantomske stranke SSP, naročito ako se uzme u obzir domen koji koristi za učlanjenje. Đilas se poslednjih meseci ponaša kao plaćenik spreman za ratni sukob, jer i izjave Marinike o navodnim batinašima na izbornim mestima, Jeremićeve o odbrani izborne volje na ulicama nakon izbora, napadi na agencijska istraživanja, na bilo koga ko se ne slaže sa izborom kandidata Ponoša i Jankovića. Đilas pokazuje zlobno i nasiliničko i diktatorsko ponašanje . To je on. Ali ta koalicija nije opozicija. To je tajkunsko udruženje. Definitivno. Ono što nesrećna Verica Barać nije mogla da izgura i sprovede, da kazni korumpirana medijskog tajkuna, rešite predstojećim izbori. Od Malteških papira do računa na tropskim ostrvima. Čudi me da veliki borac protiv korupcije, Kurt, sarađuje sa srpskim medijskim mogulom. Valjda ih krasi ljubav prema Srbima.

Srbosjek Eduarda Bakareca

pre 2 godine

ACO PARTIJA! ACO PARTIJA! ACO PARTIJA ???

Dozivotna robija za Rošavog i

pre 2 godine

Očajan, jer hoće njegovog Danila da hapse zajedno sa Rošavim ?

Nebojša Bakarec: Đilasov tim Vladete Jankovića!
Politika

Nebojša Bakarec: Đilasov tim Vladete Jankovića!

Đilasovski mediji „Direktno“ i „Nova S“ su juče objavili priloge pod nazivom „Formiran tim Vladete Jankovića za Beograd“. Jasno je da je vest plasirala Đilasova SSP. Međutim, u ovim vestima nema ni traga od bilo kog imena, niti je saopšten sastav tog „tima“. Ako je formiran „tim“ zbog čega Đilas i Janković ne saopšte imena? Nelogično je i to da se pominje da je tim već napravljen i da ima oko 15 ljudi, i da će biti redukovan. Od kakvog je značaja cela ta vest, kada nije saopšteno ni jedno ime? Vest je beznačajna i nelogična. Vest o redukovanju nekog imaginarnog tima, koji još nije ni predstavljen, je jednostavno glupa

15.02.2022

12:30

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija