• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.02.2022

19:11

ZAŠTO SE KRIM I KOSOVO NE MOGU POREDITI?! Putinov brutalan odgovor svima!

Politika

ZAŠTO SE KRIM I KOSOVO NE MOGU POREDITI?! Putinov brutalan odgovor svima!

Podeli vest

Situacija u Ukrajini će se smatrati rešenom nakon priznavanja rezultata referenduma o Krimu, posle kojeg je taj region pripojen Rusiji, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin, uporedivši situaciju sa Kosovom i Metohijom

- Prva stvar koju svi treba da urade jeste da priznaju volju naroda koji živi u Sevastopolju i na Krimu. O tome sam mnogo puta govorio i ponovo ću naglasiti: Po čemu je ovo gore od onoga što se desilo na Kosovu? Ni po čemu, samo je tamo odluku doneo parlament, a ovde na nacionalnom referendumu - objasnio je Putin, a preneo Sputnjik.

On je zapitao "šta bi trebalo da se desi sa obe strane ili sa strane Kijeva da se, po našem mišljenju, situacija u dugoročnoj istorijskoj perspektivi smatra rešenom, kako bismo živeli u miru".

- Otkriću vam ovu strašnu tajnu - uostalom, tu nema ničeg tajnog. Prvo što svi treba da urade je da priznaju volju ljudi koji žive u Sevastopolju i na Krimu - naglasio je ruski predsednik.

Prema njegovim rečima, Rusija je razgovarala "o ovim pitanjima tokom višesatnih pregovora i sastanaka sa njenim evropskim partnerima".

- Da, i sa Amerikancima smo takođe više puta razgovarali o tome. Demokratije moraju da priznaju odluku stanovnika Krima i Sevastopolja da se ponovo ujedine sa Rusijom - dodao je on.

On je rekao da se odluka naroda sa Krima mora poštovati.

- Niko nije mogao ni puškom ni bajonetima da tera ljude na birališta. Oni su došli dobrovoljno i doneli svoju odluku da se ponovo ujedine sa Rusijom. I ta odluka se mora poštovati. To je najviši oblik demokratije - referendum - istakao je Putin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Predragm

pre 2 godine

Ajde Putine ne seri. I na Kosovu je doneta voljom naroda kako kazes u parlamentu ALI ZASTO ONDA NISI PRIZNAO TU VOLJU NARODA?

Zoran

pre 2 godine

Kosovo i Metohija je uvek bila teritorija Srbije, nikad albanska! A Krim teritorija Rusije, pre S.S.S.R. Krim je vraćen Rusiji! A Kosovo ne može biti vraćeno albancima, jer nikad nije ni bilo albansko.

paradoks

pre 2 godine

LNR/DNR = Kosovo* Russija 2022 = NATO 1999 Dokazi suprotno. Bas me zanima na ciju stranu cemo da stanemo. Ako kazemo da smo sa Rusima, automatski priznajemo Kosovo kao nezavisno. Eto vam sad vruc krompir pa se igrajte.

Marija

pre 2 godine

Naravno da ne moze da se poredi. Jer Ukrajina je pripadala Rusiji. Rusija je stvorila Ukrajinu. Zato što je to jedan narod. A Kosovo je bilo Srpsko, Arbanasi su tu kasnije došli. Tačno je da su se množili i da je danas to većinsko stanovništvo na Kosovu. Jedino što nije tačno da su to nekakvi Iliri jer to bi značilo da Bosanci,Srbi,Hrvati,Crnogorci da su doseljenici. Sto nema veze s vezom,to naravno i genetikom može da se utvrdi. I da nije isto zato što su oni proterali Srbe s tog područja. Još malo će i Crna Gora biti njihova.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija