• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.03.2022

09:11

MOŽE LI SRBIJA DA IZBEGNE SVETSKI TRŽIŠNI HAOS?! Cene svega, od pšenice do uglja, najviše u istoriji, celom svetu prete nestašice i inflacija!

Ilustracija

Politika

MOŽE LI SRBIJA DA IZBEGNE SVETSKI TRŽIŠNI HAOS?! Cene svega, od pšenice do uglja, najviše u istoriji, celom svetu prete nestašice i inflacija!

Podeli vest

Ispostaviće se da svetu danas veća opasnost preti od ekonomije nego od rata, raketa i bombi

Zbog rata u Ukrajini podivljale su berze. Cena tone pšenice na berzama je za samo jedan dan skočila sa 291 dolar na čak 350, dok je ugalj za dan poskupeo za čak 60%, sa 217 na 330 dolara za tonu!

Kada znamo da je i nafta na svetskom tržištu najskuplja u modernoj istoriji - više od 110 dolara za barel, postavlja se pitanje da li će "ekonomski rat" koji nas čeka biti strašniji i pogubniji od klasičnog rata?!

 

I šta će biti sa Srbijom u ovoj i ovakvoj situaciji? 

 

Najpoznatiji svetski ekonomisti predviđaju velike lomove, nestašice i na najrazvijenijim zapadnim tržištima, inflaciju veću nego ikad posle Drugog svetskog rata… Tu i takvu situaciju, taj apokaliptični scenario naša Srbija dočekuje najspremnija u regionu i čitavoj Evropi. 

Naše robne rezerve su dupke pune, tako da sve i da ovog trenutka sve stane, da se zatvore sve granice i sruše sve berze, Srbija će imati dovoljno svega - i hrane, i uglja, i struje i goriva, u narednih šest meseci i godinu dana.

I to je, da se razumemo, konkretan rezultat pametne, domaćinske državne politike predsednika Aleksandra Vučića. Stabilnost, sigurnost, mir i bezbednost za sve građane Srbije. To je rezultat politike naše države. 

I zato moramo ostati složni na tom putu, ujedinjeni u politici nezavisne, neustralne, suverene Srbije kojoj su njeni građani uvek na prvom mestu, Srbije koja ne vodi tuđe ratove i tuđe politike, već gleda i na prvo mesto uvek stavlja svoje interese.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 2 godine

Nadam se da ce vlada shvatiti da ove godine moramo da posadimo sve raspolozive njive .. !!!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija