• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

06.03.2022

11:34

SNS ODLUČILA - ALEKSANDAR VUČIĆ KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA SRBIJE! Brnabić: Verujemo u istorijsku pobedu!

Tanjug/Tara Radovanović

Politika

SNS ODLUČILA - ALEKSANDAR VUČIĆ KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA SRBIJE! Brnabić: Verujemo u istorijsku pobedu!

Podeli vest

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS), na kojoj se odlučivalo ko će biti kandidat te partije na predsedničkim izborima 3. aprila, počela je danas posle 10 sati. Sednica se održala iza zatvorenih vrata


Završena sednica, Brnabić: Aleksandar Vučić kandidat SNS za predsednika Srbije

Premijerka Srbije Ana Brnabić obratila se nakon sednice i saopštila da je SNS donela odluku da Aleksandar Vučić bude kandidat za predsednika Srbije na predsojećim izborima 3. aprila.

- Meni je danas pripalo to veliko zadovoljstvo da i zvanično objavim da je SNS donela odluku da kandiduje Aleksandra Vučića za predsednika Srbije. Želim da naglasim da je Aleksandar Vučić kandidat koalicije Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve, i da se zahvalim svim našim partnerima - SPS, JS i SVM jer su nas podržali u ovome. Mi se nismo dvoumili kao stranka, ko treba da bude naš kaniddat. Mislimo da su dela izabrala tog kandidata, da dela najbolje govore i da dela govore najbolje govore, da sela govoresve. Ne samo da imamo odličnog kandidata, već ubedljivo najboljeg kandidata na ovim izborima - rekla je Brnabić.

- Iako izbori neće biti laki, naš cilj je da napravimo istoriju. Da odnesemo najubedljiviju pobedu do sada, pobedu u prvom krugu, ne potcenjujući nijednog kandidata i nijednu političku opciju. U istorijsku pobedu verujemo iz nekoliko razloga - rezultati govore kakav je Aleksandar Vučić kandidat, jer je u ovom trenutku najvažnija stabilnost i Vučićeva ozbiljnost, posvećenost, predanost i posvećenost Srbiji, srpskom narodu i svim građanima Srbije. Verujem da će ljudi glasati za dela i rezultate, ali i jer prepoznaju tu posvećenost. Da će glasati i za neprospavane noći, za svakodnevnu borbu, za punu predanost svih ovih godina i da ćemo time obezbediti da Srbija nastavi da pobeđuje. 

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

- Danas su nam više nego ikada potrebni snaga, ozbiljnost i sigurnost. To sve predstavlja Aleksandar Vučić.

- Još jednom želim da kažem da poštujemo naše političke protivnike, da će naša kampanja biti pozitivna, da ćemo govoriti o rezultatima, o svemu onome što je Vučić uradio, za šta se borio, ali i o tome šta ćemo raditi u budućnosti, kakva je naša vizija Srbije. Srbija koja pobeđuje u svim oblastima i tamo gde nismo nikada ni mislisli da možemo da pobeđujemo.  

Predsednička kampanja će početi sutra u Leskovcu 18 časova. 

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Počela sednica SNS


U sedište naprednjaka među prvima su stigli Vladimir Ðukanović, Miroslav Čučković, Jorgovanka Tabaković, Branislav Nedimović, Vladimir Orlić, Marija Zdravković, a zatim su stigli i Mirsad Ðerlek, Siniša Mali, Goran Vesić, Maja Gojković, Miloš Vučević, Zlatibor Lončar...

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Premijerka Srbije Ana Brnabić


Nakon njih stigli su i Goran Knežević, Jadranka Joksimović, Nebojša Stefanović, Igor Mirović, Nikola Selaković, Marija Obradović, Ana Brnabić, Aleksandar Šapić, Tomislav Momirović...


Vučić je u subotu rekao da će Predsedništvo SNS danas odlučiti ko će biti kandidat za predsednika, ali nije želeo da otkriva da li će on prihvatiti kandidaturu, budući da ga stranačke kolege predlažu za kandidata.

On je rekao i da neće ostati na čelu stranke nakon izbora.

Koalicioni partneri SNS, pre svega SPS i Pokret socijalista, isticali su ranije da je za njih Vučić jedino prihvatljiv kao zajednički predsednički kandidat na izborima i da lider SNS jedini može da iznese "borbu" koju nosi predsednička funkcija, kao i da simboliše rezultate koji su postignuti poslednjih deset godina.

BONUS VIDEO




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
AS

pre 2 godine

UGAZIĆEMO IH SVE DO KOLENA! URAAA! URAAA! URAAA!!!

Živojin

pre 2 godine

Ja verujem Aci, našem drugu, pobediće u prvome krugu.

Tanja

pre 2 godine

demo, zajedno do pobede, jer ce najbolji da pobedi. Zivela Srbija ziveo Vucic.

Tanja

pre 2 godine

Idemo, zajedno do pobede, jer ce najbolji da pobedi.

Tanja

pre 2 godine

Verujem da će Vučić ubedljivo pobediti na izborima.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija