• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.03.2022

12:39

IDENTIČAN MODEL ZA MANIPULACIJU! Đilasovski "Danas", kao i na početku pandemije korone, opet napada državu kad joj je najteže!

printscreen

Politika

IDENTIČAN MODEL ZA MANIPULACIJU! Đilasovski "Danas", kao i na početku pandemije korone, opet napada državu kad joj je najteže!

Podeli vest

Đilasovski "objektivni" Danas iskoristio je oprobani recept manipulisanja činjenicama kako bi se obrušio na sopstvenu državu u kriznim momentima! Kao što je sredinom februara 2020. godine, pred početak pandemije korona virusa na naslovnoj strani objavio neistinu da Srbija nema ni lekove, ni opremu za borbu protiv opake bolesti, tako danas na početku krize izazvane ratom u Ukrajini poručuje da Srbija nema dovoljne zalihe goriva


U Danasu se ne obaziru što ih je realnost brutalno demantovala pre dve godine, jer je Srbija među prvima u svetu, uprkos opštem haosu na tržištu, uspela da nabavi najsavremeniju opremu za lečenje korona, a zatim bila i jedna od jedva nekoliko država koja je uspela da obezbedi vakcine i započne imunizaciju protiv kovida 19.

Zato, u trenutku kad se kriza izazvana ratom u Ukrajini zahuktava, ovaj "objektivni" medij objavlje mračna predviđanja, tvrdnjama da je u Srbiji ostalo goriva za još dva meseca. 

U Danasu ne mare mnogo za činjenice i za mere koju je aktuelna vlast u Srbiji preduzela kako bi ublažila negativne efekte krize koja pogađa ceo svet. Oni imaju samo jedan zadatak, da "objektivno", kako samo oni umeju, izazovu paniku ne bi li tako naneli štetu Aleksandru Vučiću i aktuelnoj vlast, a zapravo nanose štetu Srbiji.

Da sve ovo nije slučajnost, svedoči i tekst u pomenutim novinama o prekidu železničkog saobraćaja u Valjevu. Iako u tekstu priznaju da razlog za stajanje voza nije utvrđen, "danasovci" objavljuju naslov da je "Voz u Valjevu stajao zbog Vučićeve posete"?!?

Foto: printscreen

Kad se tome dodaju i autorski tekstovi "nezavisnih i objektivnih novinarki" u kojima se poziva na rušenje Vučića, ali i "renomiranih političara", "dobrih poznavalaca prilika u svetu" koji obezbeđuju prostor na novinskim stupcima jer jedino i samo pričaju loše o predsedniku Srbije , stvar je do kraja jasna.

Foto: printscreen

Dakle, političar Miroslav Parović, dobija kolumnu u Danasu, jer tvrdi da Vučić ne zna ništa o globalnim kretanjima.

Foto: printscreen

Parović o Vučićevom "nepoznavanju" prilika u svetu i njegovim "lošim" potezima tokom posete Rusiji, u novembru prošle godine, govori kad da je lično prisustvovao sastanku predsednika Srbije i Rusije.

Tako Parović tvrdi da Vučić "nije ni naslutio da će početi rat u Ukrajini i da će cena gasa otići u nebo", iako je istina sasvim drugačija, jer je Vučić o takvom razvoju događaja govorio, dok su ga na Zapadu slušali u neverici.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rade R

pre 2 godine

Ma sve pametnjaković do pametnjakovića, da ne kažem moj do mojega! "Stručnjaci"!

Duki

pre 2 godine

To je Djilasova izgustirana taktika kako da dodje do medijske paznje, pljuvanjem, ali samog sebe jer kad covek tako prica, on mnogo kaze o sebi.

Ljiljana

pre 2 godine

Могу да измишљају, али неће обманути народ. Народ зна да председник све најбоље ради за Србију и зато га и подржавају.

Daka

pre 2 godine

I u domacinstvu se zna, kada dodju spoljni napadi ili pretnje sva tekuca mimoilazenja se stavljaju po strani i zajednicki, svim snagama se brani ognjiste. Tako treba biti i sa drzavom. Pa se pitam cijeg su ognjista clanovi, oni koji svojim izjavama i postupcima stete Srbiji.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija