• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

10.03.2022

08:39

TAJPEJ: U slučaju rata i Kina i Tajvan bi bili GUBITNICI!

Pixabay

Politika

TAJPEJ: U slučaju rata i Kina i Tajvan bi bili GUBITNICI!

Podeli vest

Kina i Tajvan bi platili visoku cenu ako bi Peking pokušao da izvede invaziju, sličnu ruskoj, na ovo ostrvo, poručio je ministar odbrane u Tajpeju Čiu Kuo-čeng

Obraćajući se novinarima uoči sednice parlamenta na kojoj će se raspravljati o ruskoj invaziji na Ukrajinu, Čiu je rekao da će - ako dođe do rata, svi će proći loše, čak i pobednici - prenosi BBC.

On je dodao i da vlasti u Tajpeju  "smireno prate razvoj događaja i u skladu s tim se pripremaju".

Ruska invazija na Ukrajinu je ponovo unela nemir na Tajvan da bi se mogao suočiti sa sličnim scenarijem, pošto Kina tu teritoriju smatra svojom i obećava da će je ponovo staviti pod nadležnost Pekinga.

Kina je cvrsto posvećena mirnom ponovnom ujedinjenju sa Tajvanom i nikada neće tolerisati tajvansku „nezavisnost“, rekao je danas portparol kineskog ministarstva odbrane Vu Ćijan,prenose RIA Novosti.

Dok vlasti u Tajpeju pojačavaju nivo pripravnosti zbog mogućeg "ukrajinskog scenarija", predsednica Cai Ing-ven je izjavila da postoje „fundamentalne razlike“ u ovim geopolitičkim sukobima, što uključuje i geografsku barijeru Tajvanskog moreuza između ostrva i Kine, navodi BBC.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija