• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

11.03.2022

07:00

NOVA NATO UCENA! AMERIČKI GENERAL POSLAO OPASNU, PRETEĆU PORUKU! Klark: Srbija da izabere između Rusije i Zapada

Politika

NOVA NATO UCENA! AMERIČKI GENERAL POSLAO OPASNU, PRETEĆU PORUKU! Klark: Srbija da izabere između Rusije i Zapada

Podeli vest

General Vesli Klark, komandant NATO tokom agresije 1999. godine, kaže da Srbija mora da bira da li će biti 'izolovana i siromašna predstavnica Rusije ili zapadna napredna država'

Zapadni centri moći pokrenuli su do sada najžešću kampanju pritisaka na Srbiju ne bi li nas naterali da se odreknemo nezavisne i neutralne politike.

Američki general Vesli Klark, glavnokomandujući NATO pakta tokom agresije na Srbiju 1999. godine, poručio je tako da Beograd što pre mora da izabere između Rusije i Zapada. Klark objašnjava da je izbor jasan - ili da Srbija postane 'izolovana i ekonomski siromašna predstavnica Rusije' ili da izabere Zapad i sigurnu budućnost. Da ove Klarkove reči nisu samo prazne pretnje, dokazuje i činjenica da su SAD juče zvanično u Albaniji aktivirale posebnu operativnu grupu specijalaca čiji je glavni zadatak da 'eliminišu maligni ruski uticaj na Balkanu'.

 

 

Pritisak

Piromani nikako da nas puste na miru
Vladimir Lazarević, general

 

Psihološke operacije

General Klark kaže da će ukrajinska kriza najoštrije podeliti Evropu i da će svako morati da donese jasnu odluku.

- Mislim da će Srbija morati da se opredeli hoće li postati izolovana i ekonomski osiromašena predstavnica Rusije ili će se pridružiti Zapadu i napredovati kao društvo i država... - rekao je Klark za 'Glas Amerike' i dodao da nema i ne može biti nikakvih paralela između NATO agresije u Srbiji i ruske invazije u Ukrajini!?!

Moj ugao

VESELIN ŠLJIVANČANIN, PUKOVNIK

Formiranje 'antisrpske' baze u Albaniji govori o podmuklosti i drskosti SAD, ali i o nemoći da se uhvati ukoštac sa jakim, pa mišiće pokazuju na Srbiji.

- NATO je vojnu akciju protiv Srbije, odnosno SRJ pokrenuo posle više meseci pregovora sa tadašnjim državnim vrhom koji je predvodio Slobodan Milošević. Tome su prethodili represija nad albanskim življem na Kosovu, proterivanje stotina hiljada ljudi iz njihovih domova i sukobi vojno-policijskih snaga sa pripadnicima OVK. To je bilo potpuno drugačije od onoga što se događa u Ukrajini, jer u toj zemlji nije bilo nikakvog progona. Jednostavno, Rusija želi tu zemlju i deluje bez ikakvih ograničavanja, ubijajući civile... - kaže Klark, koji je tako zapravo suštinski rekao da je Srbija zaslužila bombardovanje!?!

Paralelno sa ovom Klarkovom porukom Srbiji Vašington je baš juče, usred rata u Ukrajini, zvanično u Albaniji aktivirao operativnu grupu za specijalne operacije na Balkanu. Kako prenose američki mediji, glavni zadatak ove specijalne grupe, koju će činiti 10 do 15 specijalaca, jeste 'borba protiv malignog ruskog uticaja u regionu i pokušaj destabilizacije regiona, pre svega, preko Srbije, RS i prosrpskih struktura u Crnoj Gori'!?! Prema navodima američkog portala 'Biznis insajder', Komanda specijalnih operacija SAD za Evropu (SOCEUR) u svojoj bazi u Albaniji sprovodiće specijalne aktivnosti koje se fokusiraju na unutrašnju i spoljnu odbranu, civilne poslove, pa čak i na psihološke operacije!

Da se ja pitam

BOŽIDAR SPASIĆ, BIVŠI OBAVEŠTAJAC

Klark se oglasio istog dana kad je Haradinaj zatražio da se Srbija opet bombarduje. To je sihronizovana akcija i dokaz da okupaciona vlast u Prištini opstaje isključivo uz pomoć američkih generala i političara.

Na liniji vatre

Komentarišući sve ove navode, general Vladimir Lazarević kaže da se u odnosu SAD prema Srbiji ništa nije promenilo.

- Piromani nikako da nas puste na miru. I neka prvo objasne kako su njihove kasetne bombe bačene na Srbiju, konkretno na pijacu i Klinički centar u Nišu, toliko humane da nisu ratni zločin, ali su zato ratni zločin navodne ruske kasetne bombe u Ukrajini. Vest u komandnom centru u Albaniji namerno se baš sada objavljuje i to jeste poruka Srbiji, koja je 'na liniji vatre' zbog njihovog odnosa prema Rusiji. Na kraju, Klarka treba podsetiti na njegovu naredbu drugog dana agresije na Srbiju, koja je glasila: "Razori, degradiraj, uništi!" - podseća Lazarević.

Vučić: Haradinajeve izjave su besmislice!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su besmislice i gluposti izjave bivšeg 'kosovskog premijera' Ramuša Haradinaja da će Beograd biti bombardovan ako i jedan jedini srpski vojnik uđe na Kosovo.

- Hoće li on da nas bombarduje ili neko drugi?! Pustite te priče... Srbija čuva mir i stabilnost i snaga Srbije jeste i naša vojska, koja će biti još mnogo jača nego što je danas - rekao je Vučić.
Prethodno je Ramuš Haradinaj za zapadne medije kazao da se ne mogu porediti rat na Kosovu i rat u Ukrajini.

- Amerikanci ne dozvoljavaju nijednom srpskom vojniku da izvrši invaziju na teritoriju Kosova. Znam da će Beograd biti bombardovan ukoliko se tako nešto desi, kao što je bio 1999. godine - izjavio je Haradinaj.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marija

pre 2 godine

Zna se na kojoj strani je Srbija, a uz vas niko nije prosperirao. Ukrajina je najnoviji primer.

Mali Perica

pre 2 godine

Da je svet normalan, taj bi nitkov bio iza rešetaka. Mi smo izabrali neutralnost i kvit.

Nebojša

pre 2 godine

A be bate, vreme je... Da se opredelimo. Koja bre neutralnost? Pa zar već danima nije rat i kod nas? Redovi u radnjama gomilanje zaliha u kućama. Svaka čast! Što pre se okrenuti zapadu, ionako su oni vlasnici mnogobrojnih firmi u Srbiji

Dragovan

pre 2 godine

NATO je bez odobrenja OUN, krsenjem niza medjunarodnih prava izvrsio agresiju na SR Jugoslaviju 1999. god., bombardovajuci je punih 78 dana ! Zlocini NATO-a do dan danas nisu osudjeni ! Zapad odavno jos od pocetka 90-ih gazi medjunarodno pravo, uvodi na silu svoju demokratiju odnosno liberalni kapitalizam citaj neokolonijalizam, izigrava svetskog policajca, napada koga hoce... Vi mozete sve ,a drugi nemogu nista ? Vi ste unazadili i ugrozili citavo covecanstvo svojom pohlepom, licemersatvom, sebiclukom, samovoljom, agresijom,... Koliko ste samo patnje naneli celom svetu !

Luka

pre 2 godine

Što si hrabar i veliki general kad je u pitanju mala Srbija.Što ne ideš u Rusiju i tamo pokaži svoju hrabrost i vojnu genijalnost.Protiv velikih ste manji od makova zrna.

ja srbin

pre 2 godine

Gospodine Klark, odgovor potraži na Košarama.

Mito

pre 2 godine

Klark, ratni zločinac, čija nam je dobronamernost odavno poznata. General Klark, jedna bedna karikatura generala, čoveka kojega su svi zaboravili, ispušena muštikla u SAD, a i u celom svetu. Bitno je da je došao u Prištinu, da bi mu se Kurti malo vrzmao oko dupeta, a Klarku to i fali. Fale mu ulizice i poltroni.

ratko

pre 2 godine

stoko jedna nacisticka ,mars u tri lepe .Rusijaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

JM

pre 2 godine

Монструм дошао да узме паре из касе као сви ратни профитери. Успут може нешто и да се каже. Нека се што пре придружи својој пријатељици Мадлен О.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija