• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.03.2022

10:52

UPS, PONOŠ JE MALO POBRKAO LONČIĆE... Tako je to kada želiš da pričaš o onome o čemu ništa ne znaš...

Beta

Politika

UPS, PONOŠ JE MALO POBRKAO LONČIĆE... Tako je to kada želiš da pričaš o onome o čemu ništa ne znaš...

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić istakao je na svom Feksbuk profilu da je "za obavljanje ozbiljne državne funkcije kao što je Predsednik Republike neophodno je široko obrazovanje, da poznajete društvo u kome živite i da znate osnove politike", a da predsednički kandidat Zdravko Ponoš ima "puno toga da nauči"

 

"Ono kada želiš da pričaš o onome o čemu ništa ne znaš. Zdravko Ponoš ne zna da se knjiga Zorana Đinđića zvala Jugoslavija kao nedovršena država a ne Srbija kao nedovršena država", naveo je Vesić i dodao: 

Foto: printscreen

"Đinđić je ovu knjigu napisao pre 35 godina, daleke 1987. 

Ni trezveniji posmatrači neće moći oteti se utisku da su ovde zaista osnovne stvari dovedene u pitanje. Utisku da je Jugoslavija zapravo nedovršena država. Tako reći kao neka otvorena opcija, koja se opire svakoj konačnoj definiciji… U vakuumu koji se širi iza komunističkog pojma (ili tačnije: ne-pojma) državnosti izraslo je raznovrsno bilje, koje je nedostatak pretpostavki za život pretvorilo u vlastitu pretpostavku za život, pisao je Đinđić.

Kako je Đinđić opisivao Jugoslaviju tako je i sa Ponošem", napisao je zamenik gradonačelnika Beograda i istakao da je "za obavljanje ozbiljne državne funkcije kao što je Predsednik Republike neophodno je široko obrazovanje, da poznajete društvo u kome živite i da znate osnove politike". 

"Nije teško, ali ne može da se nauči preko noći. A Ponoš baš ima puno toga da nauči", završio je Vesić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 2 godine

Ima onih, a Ponoš je upravo taj, koji nikada neke stvari ne mogu da nauče! Kasno je za njega da "nauči" da voli svoju državu i svoj narod! A to je najbitnije što treba da zna, da voli svoju zemlju i svoj narod, naravno predsednik bilo koje države ali i običan građanin! Sa tim "znanjem" se čovek rađa! A ovi, poput Ponoša, i onih koji se kriju iza njega, naravno da nemaju to, osnovno znanje! Oni samo žele da zadovolje svoje lične bolesne ambicije! ŽIVELA SRBIJA I PREDSEDNIK SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija