• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.03.2022

13:10

Vučić: Imaćemo jednu od najpovoljnijih cena gasa u Evropi, U TO SAM SIGURAN!

printscreen

Politika

Vučić: Imaćemo jednu od najpovoljnijih cena gasa u Evropi, U TO SAM SIGURAN!

Podeli vest

Govoreći o dešavanjima u Ukrajini, predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da Srbija do sada nije uvodila sankcije Rusiji, a da što se tiče gasa, pregovora oko toga neće biti pre izbora zakazanih za 3. april

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da se trenutno ne vode suštinski pregovori sa Rusijom o novom ugovoru za uvoz gasa, da će ih biti nakon izbora, i izrazio je uverenje da će Srbija dobiti najbolju cenu u Evropi. 

Vučić je, na pitanje o izjavi direktora Srbijagasa koji je najavio početak pregovora sa Rusijom o novom ugovoru oko isporuke gasa, i pitanje kakva je pozicija, šta se može očekivati, imajući u vidu da je Srbija podržala po prvi put sankcije u vezi Ukrajine, rekao da su zabrinuti za naše odnose oni koji govore o uvođenju najgrubljih sankcija.

On je istakao da Srbija prema Rusiji nije uvodila sankcije.

- Što se gasa tiče neće biti suštinskih pregovora pre izbora. Oni koji dobiju poverenje građana moćiće da pregovaraju. Važno je da pokušamo da za naše građane obezbedimo što je najbolje i najjeftinije moguće. Ako ne bude nekih drugih smetnji, kao prekida gasovoda, što se desilo na Jamalu, to jest ako se takve stvari ne budu dešavale sa Bugarskom, jer i ona u velikom procentu zavisi od ruskog gasa, verujem da ćemo imati povoljnu cenu - rekao je Vučić.

Foto: printscreen

On je kazao da će cena biti nešto drugačija u odnosu na cenu pre pola godine ili pre godinu dana.

- Verujem i siguran sam da ćemo imati najbolju cenu u Evropi. Ali ko može garantovati da će sve funkcionisati. Da zavisi od nas danas bi mogao da kažem da bismo bili u tri evropske zemlje sa najpovoljnijom cenom - naglasio je Vučić.

Rekao je da ga raduje kada otvara fabrike, pokreće pogone, dovodi investitore, jer je to važno u ovoj situaciji.

Ukazao je na ogromne probleme sa kojima se suočava zemlja u obezbeđivanju robe.

- Nijedno osiguravajuće preduzeće neće da da garancije za prevoz robe preko Crnog mora do Konstance. Postavlja se pitanje odakle da dovozimo, ali snalazimo se. Imaju neke stvari o kojima ću, kada budemo dobro proučili narednih dana obavestiti ljude -rekao je on dodajući da se radi o stvarima koje su plod sankcija EU.

Istakao je da će u Srbiji biti svega dovoljno I da će se truditi te cene budu među najnižima na evropsko kontinentu.

BONUS VIDEO




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Salence

pre 2 godine

Najpovoljnije cene gasa Srbiji jer je pokazala da veruje Rusiji i da se bratska zemlja nikada nece svadjati zbog drugih.

Salence

pre 2 godine

Svaka pohvala za nas narod i naseg predsednika koji salo zajednickim snagama idu putem buducnosti i daljeg rada za nasu decu.

Salence

pre 2 godine

Samo upornim radom i istinom zeljom i ljubavi je pokazatelj da zajedno mozemo sve kada se voli nasa zemlja.

Ivan

pre 2 godine

Država je uspela da izdejstvuje najbolju moguću varijantu za svoje građane.

Nada

pre 2 godine

Sigurna sam da će Vučić učiniti sve da Srbija što manje oseti krizu koja trenutno vlada. Znam da će se Vučić truditi da obezbedi sve, da srpski narod ima sve i da to obezbedi po najnižim cenama.

Željko

pre 2 godine

Ovaj vek je i onako jagma za energentima, uspeh je Srbije da nema nestasica istih, snabdeveni smo, cak imamo i rezervi za dogledno vreme.

Miloš

pre 2 godine

Srbija će i dalje imati povoljniju cenu gasa u odnosu na veći deo Evrope, zbog neuvođenja sankcija Rusiji. To znači da kod nas proizvodnja koja zavisi od gasa neće stati, kao što je slučaj sa, recimo, nekim gigantima u Nemačkoj.

Minja

pre 2 godine

Verujem u nase dugogodisnje prijateljstvo sa Rusima i sigurna sam da cemo imati najpovoljniju cebu gasa.

Nemanja Stojković

pre 2 godine

Наравно да ћемо имати најбољу цену гаса! Србија је увек била поуздан партнер Русије!

Mirjana

pre 2 godine

Bitna je cena gasa gradjanima. Bitno je ko će biti predsednik Srbije od 3.aprila. Zato podrška predsedniku Vučiću i da nastavi uspešno da obavlja posao.

nenad

pre 2 godine

Nadam se da će Predsednik Vučić dogovoriti sa predsednikom Putinom najbolju cecu za nas.

Njanja

pre 2 godine

Sigurna sam da ćemo imati ali to samo zahvaljujući predsedniku Vučiću i odlukom da ne uvedemo Rusiji sankcije . On je čovek koji uvek misli tri koraka unapred za dobrobit naše zemlje Srbije.

Bora

pre 2 godine

Vučic se bori za svoje gradjane i omogucava najbolje cene gasa!

sledeća vest

TV

Jovana Cvetića u zatvoru žena i ćerka posetile samo jednom! (VIDEO)
Live TV

Jovana Cvetića u zatvoru žena i ćerka posetile samo jednom! (VIDEO)

Dve godine nakon što je Jovan Cvetić uhapšen na granici Grčke po poternici Hrvatske za ratni zločin koji nije počinio, on je izručen Srbiji, a Informer je došao do ekskluzivnog video snimka koji je napravljen odmah nakon puštanja iz zatvora. Povodom ovog dešavanja gosti Informerovog "Info dana" bili su Dragan Vasiljković iz Fondacije "Kapetan Dragan", kao i Jovanove supruga i ćerka Svetlana i Valentina.

24.08.2024

17:56

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija