• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Al Jazeera

17.03.2022

08:41

Američki analitičar Janusz Bugajski poziva na masovne demonstracija protiv Vučića ZBOG PRIJATELJSTVA SA MOSKVOM!

printscreen

Politika

Američki analitičar Janusz Bugajski poziva na masovne demonstracija protiv Vučića ZBOG PRIJATELJSTVA SA MOSKVOM!

Podeli vest

Ne mislim da bi zatvaranje vazdušnog prostora nad Ukrajinom dovelo do trećeg svetskog rata, jer Rusija nema saveznika pa čak ni Kini, ali bi moglo stvoriti krvavi sukob između NATO i Rusije... Ukrajince treba da snabdeti svime što im treba... Ruske snage ne dobijaju ovaj rat, bombardiraju civilne zgrade, ubijaju nedužne, Ukrajinci se bore protiv njih, moral im je slab i mi moramo osigurati da Ukrajinci oslobode svoju teritoriju, dati im što više podrške, kaže Janusz Bugajski, viši saradnik fondacije "Jamestown" i nekadašnji predavač na studijama Jugoistočne Evrope

 

"Ako bi Rusi koristili hemijsko oružje to bi automatski uključilo NATO. Ne mogu da zamislim da bi NATO sedeo i posmatrao ukoliko bi Rusija počela da koristi oružje za masovno uništenje u Ukrajini. Putin je govorio o izdajnicima, ovo je situacija kada režim počinje da se izjeda, kada govori o neprijateljima iznutra. Rusija je propala država, rat je samo ubrzao ono što ja smatram da su trendovi raspada Ruske federacije", kaže američki ekspert za Balkan Janusz Bugajski.

Foto: printscreen

Janusz Bugajski

"Putin ima saveznike na Zapadnom Balkanu"

"Kako Rusija nastavlja da trpi poraze u Ukrajini, tako će pokušati i da preusmeri pažnju stvaranjem sukoba drugde. Jedna od lokacija gde ima saveznike je Zapadni Balkan... Dodik toliko ovisi o Ruskom novcu, koruptivnom utiecaju oligarha povezanih s Kremljem, čini se da je sve založio na njih i jedini način da se ovo reši je nametanje sankcija, ako on dalje bude sarađivao s ratnim zločincima u Kremlju onda postaje saučesnik. Svaki njegov potez se treba dobro nadgledati...

Vučić nam sad govori, ako ne podržite mene na izborima situacija će biti još gora. O kakvoj zemlji mi govorimo, koja toliko zavisi o ultranacionalistima i onima koji podržavaju ratne zločince u Kremlju.

U Srbiji je potreban drugi Majdan. Ako se stranka ne može reformisati, ako ne izgubi izbore, jedini izbor za obične normalne Srbe, koji žele sigurnost, je da urade ono što su Ukrajinci uradili kada su zbacili svoju koruptivnu vladu koja je bila povezana s Moskvom", smatra Bugajski.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zdenko

pre 2 godine

A kad bi se desio Majdan u njegovoj glavi, da li bi pomoglo?

vatikanskaovca

pre 2 godine

Za takve satanističke majmune kao što si ti i tvoje gazde naoštrili smo kineske mačete da više ne sereš na usta.

Sumar

pre 2 godine

Ko si ti i sa kojim pravom govoriš o SRBIJI? Šta ti znaš o nama? SRBIJA je zemlja slobode i posle NATO BOMBI ali neće biti ničiji POLTRON. Da taj Zelenski malo promisli shvatio bi s kim ima posla i ko mu je prijatelj. SHVATIĆE ON TO KAD TAD

Alex

pre 2 godine

Mnogo si ti pametan.Da Srbija uradi ono sto je uradila Ukrajina , pa da nas ponovo bombardujete.Ne razumem da ceo svet pocev od Hrvata pa do Amerikanca se vise bavi Srbijom nego ratom u Ukrajini.Kad bi svaka drzava vodila svoju politiku a da je ne interesuje sta drugi rade,bilo bi bolje prvenstveno za narod.

Fikus

pre 2 godine

"Srbiji je potreban drugi Majdan" Ovaj NATO/CIA glasnogovornik, čije poreklo je očigledno, samo najavljuje ono što sam sa više različitih izvora čuo - Đilas i opozicija oko njega upravo se sprema za takav pokušej 4. aprila. Pošto te informacije stižu do običnih građana koji nisu u politici, poput mene i meni sličnih, nadam se da obaveštajne službe ne spavaju i da već imaju dovoljno podataka da na vreme spreče haos i moguće krvoproliće, jer ovi sada su u očaju spremni na sve.

Pera

pre 2 godine

Možda je Janus Bugajski gradjanin Amerike, ali on je poljak i po nasledju i po filozofiji. Čovek treba da se leči, u politiku se uopšte ne razume, njega vodi samo ogromna mržnja koja je veličine "50 Hrvata". (Jedinica mere mržnje je 1 Hrvat, meri se u 250.000 proteranih SVOJIH gradjana kroz 250.000 za dom spremnih). To što su samo deklarativno spremni za dom, dokazali braća ukrajinci šaljući im dron na poklon. Janus treba da se obrati svojoj sabraći, koji ne kasne da uvedu bilo kakve izmislive i neizmislive sankcije Rusiji, a veliki pravednici zaboravljaju da su USA 36 rata vodili po celom svetu NAKON završetka II Svetskog rata i da niko im nije uveo nikakve sankcije. Amerikanci su napadali SUVERENE države koji ni sanjali nisu da napadnu Ameriku. Janus, dali te je bar malo sramota ili uopšte ne umeš da pocrveniš ?????? I konačno, da Evropa ozbiljna, Srbija bi davno bila primljena. Držati šargarepu na štapu Srbima, ne igra i neće nikada igrati. Srbija gleda svoja posla, Janusu jedan !!!!!!!

Penzionerj

pre 2 godine

Nosise u materinu, matora budalo, buzdovanu. Taj film nećeš nikada gledati.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

NATO u panici! Američki nuklearni kišobran ugrožen novim Putinovim planom! Pitanje trenutka kada će se sve srušiti kao kula od karata! (VIDEO)
Live TV

NATO u panici! Američki nuklearni kišobran ugrožen novim Putinovim planom! Pitanje trenutka kada će se sve srušiti kao kula od karata! (VIDEO)

Takozvano Kosovo postalo pridruženi član parlamentarne skupštine NATO-a. Mađarska jedina glasala protiv. Ruska vojska oslobodila je još dva mesta. Makron u Nemačkoj posle 24 godine. Ujedinjenje nacije upozoravaju: Gaza je pakao na zemlji. U emisiji "Rat uživo" na sve ove teme govorili su pukovnik Stevica Karapadžin, Aleksandar Lukić iz Instituta za političke studije, a uživo preko vajber uključenja javio se i novinar i narodni poslanik Milovan Drecun.

27.05.2024

19:57

Zapad hoće da Srbija uđe u sukob sa zemljama koje nisu priznale nezavisno KiM! Nikada nećemo dočekati svetsku pravdu? (VIDEO)
Live TV

Zapad hoće da Srbija uđe u sukob sa zemljama koje nisu priznale nezavisno KiM! Nikada nećemo dočekati svetsku pravdu? (VIDEO)

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da je način na koji je Hrvatska kosponzorirala donošenje Rezolucije o Srebrenici bio protiv ustava. Po njegovim rečima, on bi u svakom slučaju ovu rezoluciju podržao, ali je to učinjeno njemu iza leđa. O donošenju sramne Rezolucije o Srebrenici u "Info danu" govorili su analitičar, prof. dr Stevica Deđanski i Darko Obradović iz Centra za stratešku analizu. Uživo u program javio se Jugoslav Nikolić, predsednik stanara Nušićeve br. 6 u Beogradu gde je doživeo incident sa predstavnicima opozicije.

27.05.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!
Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!

"Međugeneracijska solidarnost kroz likovnu koloniju" u organizaciji Udruženja građana "Teofilos", pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, okupila je u Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male Pčelice" veliki broj ostvarenih umetnika ali i onih budućih, učenike kragujevačkih osnovnih škola i talentovanih korisnika Zavoda.

27.05.2024

19:07