• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.03.2022

21:24

HRVATSKA SE SPREMA ZA RESTRIKCIJU ULJA! Peruško priznao: Zavisimo od odluke Vlade Srbije!

Printscreen

Politika

HRVATSKA SE SPREMA ZA RESTRIKCIJU ULJA! Peruško priznao: Zavisimo od odluke Vlade Srbije!

Podeli vest

Fabris Peruško, direktor kompanije Fortenova, govorio je kako se snalaze u novim okolnostima nastalim zbog ukrajinske krize i da li će u Hrvatskoj biti dovoljno hrane ili će uvoditi restrikcije. On je tom prilikom priznao da zavise od odluke Vlade Srbije

Na pitanje o zabrani izvoza poljoprivrednih proizvoda iz Srbije, Peruško je odgovorio kako je kompanija pre dve godine bila u sličnoj situaciji i da deo robe drže u Srbiji, ali da srpska politika i vlasti uvek nađu rešenje jer imaju dobru saradnju. 

- Tri su ključne osobe u Srbiji, ministar poljoprivrede Nedimović, premijerka Brnabić i predsednik Vučić su u razgovorima koje vodimo uvek nađu način i nadam se da ćemo u narednim danima naći rešenje - rekao je Peruško.

 

 

Voditelj ga je pitao da li na kraju Hrvatsku očekuje nestašica ulja ili će biti ulja koje će biti skuplje.

- Mi kao Fortenova, i Dijamant i Zvezda, imamo dovoljno osiguranih rezervi za normalnu potrošnju, ono što trenutno vidimo, imamo jedno emocionalno preveliku kupovinu ulja, ta psihologija se prenosi sa nekih drugih tržišta, ovde imamo dovoljno rezervi za normalnu kupovinu. Ono što ćemo naverovatnije imati, ponovićemo recept koje su uvele neke zemlje i ograničiti na jednokratnu kupovinu jer moramo lokalne potrošače da osiguramo - odgovorio je Peruško hrvatskom novinaru. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 2 godine

nemoj nekom da je palo na pamet da daje hrvatima ulje ,ko god bio da bog da mu sve izgorelo i nemao vise nista,dosta je bilo idiotizma tog,imaju NATO majmune pa neka im oni daju, to isto vazi i za Bakira izedbegovica ,Vucicu ne budi vise budala

Pera

pre 2 godine

Za vladavine marije terazije zavladala je velika glad u dalmacija pa je traženo od srba da se pokrštavaju da bi od umiranja spasavaju familije da bi dobili džak žita ili kukuruza!

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija