• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Novosti

28.03.2022

16:50

SRPSKA SNAJPERISTKINJA "BAGIRA" RANJENA I ZAROBLJENA U UKRAJINI, IMA 40 "RECKI"... Čine sve da naude Srbiji lažima, oglasio se i MUP! (FOTO)

Printscreen

Politika

SRPSKA SNAJPERISTKINJA "BAGIRA" RANJENA I ZAROBLJENA U UKRAJINI, IMA 40 "RECKI"... Čine sve da naude Srbiji lažima, oglasio se i MUP! (FOTO)

Podeli vest

Medijski rat koji se vodi protiv Srbije, naročito u regionu, dobio je svoj vrhunac objavom u "Dnevnom avazu". Ovo sarajevsko glasilo prenelo je notornu laž iz Ukrajine da su tamošnji vojnici zarobili srpsku snajperistkinju pod nadimkom Bagira, koja se borila na strani Rusa, iako je ona već dve godine u zatvoru u Požarevcu!

- Reč je o Danijeli Lazović koja se bori za Ruse u Ukrajini još od 2014. godine i ima najmanje 40 "recki" na svom snajperu, od kojih dobar broj otpada na civile - prenosi "Avaz" tekst sa Fejsbuk stranice ukrajinskog Ministarstva odbrane.

Takođe, u pomenutom tekstu piše da su "srpsku plaćenicu njeni saborci ranjenu i bez mogućnosti bega ostavili na bojnom polju". Kako je rekao ukrajinski volonter Vlad Ivanov, njoj je pružena potrebna medicinska pomoć i trenutno je na lečenju.

Foto: Printscreen

Da je reč o neverovatnoj podmetačini ukrajinskih vlasti koju su brže-bolje, u nameri da naškode interesima Srbije, prigrabili mediji bliski bošnjačkim krugovima u Sarajevu, potvrđuje i to da se Lazovićeva trenutno nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u KPZ Požarevac!?

MUP:"Snajperistkinja Bagira" nije zarobljena u Ukrajini

Ministarstvo unutrašnjih poslova demantovalo je danas tvrdnje pojedinih medija da su oružane snage Ukrajine zarobile državljanku Srbije D.L, koju nazivaju "snajperistkinja Bagira" i navelo da je ona u Kazneno-popravnom zavodu Požarevac na odsluženju kazne zatvora od šest godina.

MUP navodi da je D.L. uhapšena u oktobru 2020. godine, te stoga nikako nije mogla učestvovati niti biti zarobljena u Ukrajini.

MUP ističe da osoba sa slike objavljene u medijima nije D. L. - "Bagira".

"Ovakvi navodi u medijima su samo nastavak pokušaja destabilizacije naše zemlje. Apelujemo na sve da ne iznose lažne i neproverene informacije i time nanose štetu Srbiji", stoji u saopštenju.

Foto: Printscreen

Inače, ona jeste bila uključena u borbe proruskih paravojnih formacija od 2014. i vojevala je na području Donjecke oblasti. Međutim, odmah po povratku u Srbiju, oktobra 2020, lišena je slobode i upućena na izdržavanje kazne u trajanju od šest i po godina, a na osnovu presude Višeg suda u Beogradu, zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga. Takođe, protiv nje je iniciran i sudski postupak zbog sumnje da je izvršila krivično delo učestvovanje u ratu ili oružanom sukobu u stranoj državi, koji je još u toku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
jolabnet

pre 2 godine

Pa naravno oglasile se lažovčine i magarčine, specijalna operacija je ustvari protiv takvih svuda na planeti.

Milan

pre 2 godine

Ne znam zašo Ukrajinci lažu i nanose štetu Srbiji koja podržava njihov teritorijalni integritet. Baš ružno i nečasno sa njihove strane.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija