• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.03.2022

14:09

USTAŠE PRETE SRBIJI: OSTAĆETE BEZ NAFTE, ZATVORIĆEMO VAM TERMINAL U OMIŠLJU - VUČIĆU, SKUPO ĆEŠ PLATITI!

printscreen

Politika

USTAŠE PRETE SRBIJI: OSTAĆETE BEZ NAFTE, ZATVORIĆEMO VAM TERMINAL U OMIŠLJU - VUČIĆU, SKUPO ĆEŠ PLATITI!

Podeli vest

Jadranski naftovod (Janaf) u utorak je objavio da je sankcijama Rusiji obuhvaćen ugovor o transportu sirove nafte sklopljen sa NIS-om. Navodi se da, ako ne dođe do promena, taj ugovor neće moći dalje da se realizuje od sredine maja pa sve dok sankcije budu na snazi. Ovu vest jedva su dočekali hrvatski mediji kako bi nastavili prljavu kampanju protiv Srbije i predsednika Aleksandra Vučića...


Tako je hrvatski "tportal.hr" objavio tekst sa krajnje zlonamernim komentarom "ŠTO SE TOČILO, TOČILO SE" i pod naslovom "Srbija gotovo potpuno ovisi o nafti iz Hrvatske: Sankcije, terminal u Omišlju i Gazpromovo vlasništvo nad NIS-om Vučića će skupo koštati"

U tekstu se navodi da će Vučić i Srbija, ukoliko se do 15. maja nešto ne promeni, biti u velikom problemu, a da će Janaf naftu namenjenu NIS-u prodati drugim kupcima.

U tekstu hrvatskog portala se krajnje zlonamerno "objašnjava" kako Srbija gotovo potpuno zavisi od nafte koja dolazi iz Hrvatske i da alternativni kanali za nabavku ovog energenta neće zadovoljiti potrebe naše zemlje.

S tim u vezi, Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije saopštava da se razrađujuv arijante za slučaj prekida isporuka nafte NIS-u Jadranskim naftovodom (JANAF).

Kako je navedeno, obezbeđivanje stabilnog snabdevanja naftnim derivatima je prioritet za Ministarstvo energetike, koje analizira sve varijante i rešenja za obezbeđivanje sigurnog snabdevanja domaćeg tržišta u slučaju prekida isporuke sirove nafte JANAF-om.

Foto: printscreen

Trenutno se analiziraju mogući pravci snabdevanja sirovom naftom i naftnim derivatima iz terminala i rafinerija u okruženju, kao i raspoložive pravne, poslovne, logističke i tehničke mogućnosti za uvoz sirove nafte i derivata uključujući putem cevovoda, železnicom, cisternama i rečnim transportom, odnosno kroz luke, kažu u ministarstvu.

Kako saznajemo u Predsedništvu Srbije i Vladi u toku su intenzivni razgovori sa srpskim prijateljima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i drugih zemalja proizvođača nafte o alternativnim načinima snabdevanja Srbije ovim energentom.

A Hrvati? Po ko zna koji put pokazuju da im je najvažniji cilj da naude Srbima i Srbiji i da će iskoristiti svaku priliku da to učine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Cvilidreta

pre 2 godine

...pa naravno da smisljaju samo kako da nam naude - cinjenjem ili necinjenjem, svejedno...hrvati su bili, jesu i ostace zakleti neprijatelji Srba dok je sveta i vremena.

Đole

pre 2 godine

Ustaše hoćete li malo hleba i ulja da vam pošaljemo.... Pocrkaćete od gladi jajare...

Ujko

pre 2 godine

hahahahahaha čitam komentare i ne vjerujem koliko su bijesni i bijedni

Zlatko

pre 2 godine

A šta radi naša ministarka energetike ??? Nešto je nisam čuo da se ovim povodom oglasila

Reciprocno

pre 2 godine

Vazi ja sam za, tako necemo moci da se vozimo sto je plus za tako reci ekoloske fanatike, drugo preci cemo n'a konje I uz put razvicemo nase stocarstvo. Ali za to predlazem da I'm ne isporucujemo zitarice I kukuruz, I sa time istovremeno resavamo natalitetski problem prekomereno kompleksirano ljubomornih srba ( to jest tako zvanih Hrvata). Zivela slobodna Srbija, Pozdrav svima

Vla

pre 2 godine

Nacionalizovati sve hrvatske firme kao i nekretnine, blokirati im prolaz savom i dunavom

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17