• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.04.2022

15:39

VIOLA BI OPET DA NAM DRŽI LEKCIJE IZ DEMOKRATIJE! Smeta joj što je Vučić pobedio, pa KRITIKUJE I PRETI!

Beta

Politika

VIOLA BI OPET DA NAM DRŽI LEKCIJE IZ DEMOKRATIJE! Smeta joj što je Vučić pobedio, pa KRITIKUJE I PRETI!

Podeli vest

Poslanica Evropskog parlamenta i izvestilac za Kosovo Viola fon Kramon opet bi da Srbiji deli lekcije iz demokratije. Ona se oglasila na svojoj internet stranici "violavoncramon.eu" tekstom pod naslovom: "Srbija mora ozbiljno da shvati demokratiju", ukazujući na "brojne probleme tokom održavanja izbora"?!? Jedino o čemu nije rekla ni reč je skandalozna zabrana privremenih institucija u Prištini da zabrane Srbima sa Kosova i Metohije da glasaju


- Nakon bojkota 2020. godine, izbori u Srbiji 2022. pokazali su pozitivne pomake jer je značajan broj birača želeo da učestvuje. Srbija će ponovo imati pluralistički i raznoliki parlament. Međutim, izbori u Srbiji nisu bili ni slobodni ni fer - kaže fon Kramon.

Pre i tokom izbornog dana, ističe evroposlanica, prijavljeni su brojni problemi koji ometaju izražavanje slobodne volje i sprečavaju fer takmičarsko okruženje. Direktan pritisak na birače koji rade u javnoj upravi, zloupotreba medija i državnih resursa, fizički napad na opozicionog lidera Pavla Grbovića i izborne kontrolore koalicije MORAMO kao i gašenje Centralne izborne komisije u izbornoj noći, objavljivanje ni preliminarni rezultati ni izlaznost birača, u celini ne ukazuju na nemogućnost slobodnog i poštenog izbora.

- Pitanja osnovnih prava ponovo su prijavljena u Preševskoj dolini, jer smo ozbiljno zabrinuti zbog pritužbi etničkih Albanaca kojima je uskraćeno da glasaju pošto su izbrisani iz matičnih knjiga u mestu svog prebivališta, što je neprihvatljivo i mi ćemo pomno praćenje ovih izveštaja - kaže Viola fon Kramon, ali se ne obazire na ukidanje osnovnih ljudskih prava Srbima na Kosovu i Metohije, jer je kao izvestioca EP za KiM to ne zanima.

Ova dokazana albanska lobistkinja nije propustila priliku da Srbiji spočita to što insistira na politici neutralnosti.

- Srbija takođe mora hitno da se u potpunosti uskladi sa sankcijama EU protiv Rusije nakon Putinovog rata protiv Ukrajine ili će se suočiti sa ozbiljnim političkim i finansijskim posledicama. Stoga je krajnje vreme da Srbija napravi jasan proevropski izbor ako želi da nastavi svoj pristupni put EU - poručuje fon Kramon. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
tagatrili

pre 2 godine

Viola je ne retko ime za Albanke, pa ne znam ni cemu cudjenje.

Marcco

pre 2 godine

Evo opet Šolakove lobistkinje.... nije lako živeti samo od šiptarskih para...

miroljub

pre 2 godine

Da bi Srbija bila demokratska zemlja treba prvo da bude fašistička a da bi bila fašistička treba brvo da ima pedigre.Lako je njima fašistima da budu fašisti.Za razliku od njih Srbi se ne rađaju kao fašisti tako da je fašizam za Srbiju nemoguća misija i ode mast u propast,

sombor

pre 2 godine

Ja neznam zasto se toj zeni daje do zvacaja u vestima i novinama treba je skroz ignorisati

Amater

pre 2 godine

PO TAKVIM LICIMERIMA SAMO OSTRO I JAVNO OSUDJIVATI...BORE SE ZA DEMOKRATIJU ALI SAMO ZA NJIHOVE INTERESE.

Pera

pre 2 godine

Jednostavno je proglasite nepozeljnom. Zraci zlom i izaziva nemir medju gradjanima. Zivela Srbija!

Penzionerj

pre 2 godine

Viola, da ti nadješ nekog Srbina da ti podigne raspoloženja i vrati u stvarni život. Valjda će neki Srbin pristati. Bićeš srećna i zadovoljna a ne mrka i zlokobna zmija otrovnica. Postala bi umiljato mače. Možda bih ti i ja sa sedamdeset godina pomogao kada budem dublje razmislio.

Maša

pre 2 godine

Очито да некима победа и велики рејтинг Вучића не одговара , али најбитније је, да је Вучић по мери народа и да већини одговара!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija