• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Naučno-inženjerski centar

08.04.2022

23:00

PRIJAVLJIVANJE SREDNJOŠKOLACA ZA KAMPOVE DO 14.APRILA! Saznajte o čemu se radi...

kurir.rs

Politika

PRIJAVLJIVANJE SREDNJOŠKOLACA ZA KAMPOVE DO 14.APRILA! Saznajte o čemu se radi...

Podeli vest

Besplatni ciklus kampova i radionica “Veštačka inteligencija i robotika” namenjen srednjoškolcima biće organizovan ove godine u saradnji Naučno-inženjerskog centra (PFE) sa Naučno-obrazovno kulturnim centrom „Vuk Karadžić” u Tršiću

Naučno-inženjerski centar (PFE) je neprofitna organizacija koja nudi besplatno neformalno obrazovanje talentovanim i motivisanim učenicima srednjih škola kroz praktičan rad i mentorstvo vrhunskih stručnjaka.

-Predznanje iz oblasti elektrotehnike, matematike, fizike ili programiranja nije preduslov za učešće na kampovima. Bitna je radoznalost, a za sve ostalo naši saradnici će se potruditi da srednjoškolcima omoguće da pomere lična dostignuća za jednu lestvicu više - kaže Andrea Ćirić, zamenica direktora PFE.

Ona je dodala da će svi kampovi biti realizovani u smeštajnom kompleksu NOKC-a.

Dodatno obrazovanje u kampovima

 

Sve je besplatno

-Učestvovanje u programima, kao i obroci i smeštaj, potpuno su besplatni zahvaljujući partnerskim organizacijama i kompanijama koje nam pružaju podršku - navodi Ćirić.

Srednjoškolci iz Srbije i iz celog regiona mogu da se prijave.

Nosilac aktivnosti je Naučno-inženjerski centar PFE, koji čine eksperti iz industrije u oblastima razvoja softvera i hardvera i studenti tehničkih fakulteta sa iskustvom u radu sa srednjoškolcima, kao i gostujući predavači iz prestižnih akademskih institucija, stoji u saopštenju tih institucija.

Više informacija o samom procesu prijave može se naći na www.pfe.rs/prijave. Prijave su otvorene do 14. aprila. Pri prijavi, srednjoškolci/ke se ne prijavljuju na jedan kamp, već na celokupan godišnji program koji se sastoji iz ciklusa kampova (zimski kamp, prolećna online radionica, letnji kamp i jesenja online radionica).

 

Bonus video:

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija