• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/RTS

09.04.2022

18:55

KORNETI SPREMNI ZA NOĆNO DELOVANJE! Više od 1.000 pripadnika Vojske Srbije i 100 sredstava savremene vojne tehnike u "Vatrenom štitu 2022"! (FOTO)

TANJUG/ ZORAN ZESTIC /

Politika

KORNETI SPREMNI ZA NOĆNO DELOVANJE! Više od 1.000 pripadnika Vojske Srbije i 100 sredstava savremene vojne tehnike u "Vatrenom štitu 2022"! (FOTO)

Podeli vest

Aktivna faza združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem "Vatreni štit 2022" počela je 4. aprila u vojnom kompleksu "Pasuljanske livade", a danas se održava vežba ojačane taktičke grupe u izvođenju odbrambene operacije u noćnim uslovima

Na vežbi učestvuje više od 1.000 pripadnika Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.

- Učestvovaće više od 1.000 pripadnika Vojske Srbije i preko 100 sredstava savremene ratne tehnike. LJudstvo je motivisano i obučeno, a savremena sredstva ratne tehnike u mnogome nam olakšavaju izvođenje dejstava i protivdejstava noću - kaže pukovnik Slađan Cvetković.

Danas će prvi put biti prikazano dejstvo noću novouvedenog protivoklopnog raketnog sistema "kornet em", koji poseduje sposobnosti za uništenje kompozitnog čelika do 1,3 metra ili armiranog betona do tri i po metra na daljinama do 8.000 metara.

Vežba se realizuje radi unapređenja osposobljenosti komandi i dela jedinica Vojske Srbije za izvođenje odbrambene operacije u različitim zemljišnim i vremenskim uslovima, danju i noću, navedeno je Vojske Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Iki

pre 2 godine

Ovako spremni i opremljeni su ponos Srbije i garant vojne neutralnosti.

Iki

pre 2 godine

Bravo, svaka uspešna zemlja treba da ima dobro opremljenu i uvežbanu vojsku.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija