• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

10.04.2022

12:25

SASTANAK VUČIĆA I ĐILASA SUTRA U 16 ČASOVA!

Fotoilustracija/Insajder/Tanjug

Politika

SASTANAK VUČIĆA I ĐILASA SUTRA U 16 ČASOVA!

Podeli vest

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas saopštio je da je dobio poziv iz kabineta Aleksandra Vučića i da će se sastanak održati u predsedništvu Srbije u ponedeljak u 16 časova


"Tema razgovora će biti rešavanje političke krize u Beogradu", izjavio je Đilas i dodao da predstavnici njegove koalicije  u GIK nastavljaju borbu za ponavljanje izbora na određenom broju izbornih mesta.


"Treba biti svestan da i u slučaju da do toga dođe, s obzirom na stav pojedinih opozicionih stranaka da neće da sarađuju sa nama, neće biti moguće formirati vlast u Beogradu u skladu sa voljom koju su Beograđani pokazali na izborima. Zato je jedino rešenje održavanje novih izbora koji bi morali da proteknu u drugačijoj atmosferi i bez nepravilnosti, koje su i ovoga puta zabeležene u velikom broju", naveo je Đilas.

Foto: Beta/Insajder

Predsednik Vučić najavio je sinoć da će uputiti poziv Ðilasu za razgovor.

"Moramo da razgovaramo i svi sebe moramo da menjamo i pokazujemo veće postovanje jedni prema drugima", poručio je Vučić.

On je pre tri dana izjavio povodome zahteva lidera S SP-a da se beogradski izbori ponovo održe do kraja godine, i da su ti zahtevi maksimalistički, ali da je uvek spreman da razgovara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Voja Radić

pre 2 godine

80% izašlih Beograđana je glasalo za opcije koje nisu Đilas, da ne kažem protiv Đilasa. Prema tome, ne razumem otkud toj osobi pravo da govori u ime Beograđana?

Zaharova

pre 2 godine

Dogovorili se Andrej i Gojko da se podele pare pa se bate javno sastaju šatro nešto brinu o državi.

Ljubiša

pre 2 godine

Dva diktatora, šta drugo očekuješ od njih?

Rade R

pre 2 godine

Pa prosto! KRETEN!!! On misli da se svet vrti oko njega! Udarile mu pare u glavu, a još kad su ukradene, još žešće udaraju!

sladjan

pre 2 godine

Zamislite koalicija republički,bg nivo Vučić,djilas?????a da svi drugi propadnu i odu u opoziciju!!!!

Milan

pre 2 godine

Sad Đilas nije lopov? Nije ukrao 619 miliona eura i nema pare na Maurcijusu?

Žigolo

pre 2 godine

Ne razumem zašto Vučić uopšte razgovara sa Đilasom - on nije ni bio na izbornoj listi iza Jankovića, ljudi iz njihove koalicije se bune i izjavljuju da on nije ovlašćen da pregovara ... Ako treba neka se pred TV kamerama izbroje svi glasački listići i neka se objave rezultati glasanja pa kako god da bude. Nedopustivo je da koalicija koja je skupila 20% glasova ucenjuje ceo izborni proces i dezavuiše ceo Beograd. Šta može Vučić da mu ponudi? Koaliciju? Pa zna Vučić da sa takvom odlukom SNS nikad više ne bi dobio izbore ni za mesnu zajednicu. Đilas će morati da proguta laži o "istraživanjima" i sigurnoj pobedi, o kojima je trabunjao mesecima i da ostane opozicija i dalje - KRAJ PRIČE

vlah

pre 2 godine

Ne mogu da verujem da Predsednik VUCIC prihvatio razgovor sa covekom koji : nema ama bas nikakvu moc u opoziciji , cist manipulat ,opravdava genocid SRBA , SRAMOTA nebi nikad glasao za VUCICA da sam znao ,umesto da ga strpa u zatvor on prica snjim.

vucicevic picka

pre 2 godine

sta cete picketine iz informera da radite ako postanu prijatwlji

ratko

pre 2 godine

zasto uopste ovo treba i kome sa srbomrscima samo u zatvor i da se izgubi kljuc za taj zuti sljam koji priznaje genocid samo ne znam u cije ime sem u njihovo one raspale marinike ,namerno imena pisem malim jer ne zasluzuju te spodobe velika slova ,ponos izdajica i ustasa britanski spijun koji je upropastio Srpsku vojsku i pljunuo po svim zrtvama nato agresije, i naravno ova spodoba providna,mars iz Srbije

Radovan

pre 2 godine

Čovek dobije na izborima 20% i to samo u Beogradu, a na republičkim je na 13%. I kaže, "Volja građana je da ja vladam". E da mi je u poslu takvo znanje iz matematike, gde bi mi bio kraj.

Lila

pre 2 godine

Vučić sa svima razgovara pa i sa gospodinom Đilasom. Ne treba da razgovara samo sa Ponoš Nato generalom, taj je uzo onih 619 miliona, a ne g. Đilas

Jelena

pre 2 godine

Nadajmo se da se Đilas obradovao, samo je nejasno šta ima tu da se priča kad je narod svoje rekao na izborima

Alisa

pre 2 godine

Mene zanima kakva je kriza nastala u Beogradu? Ili sam glupa ili kriza neadekvatan naziv za situaciju.

Ana

pre 2 godine

Aleksandar Vucic je kao predsednik na raspolaganju svim strankama iz opozicije pa cak i Djilasu ciji je predizborni program imao za cilj oskrnaviti Vucica kao predsednika, instituciju i gradjane koji su glasi za Vucica. Pretili " Majdanom", nemirima. Vredjao je Vucica i njegovu porodicu. Zatim, zeleo nove izbore i kada je shvatio da nema ko da glasa jer su gradjani ujedinjeno glasali sada zeli pregovore. Cak ni njegovim koalicionim partnerima nije jasan cilj pregovora jer je u pitanju dugogodisnja razlicita ideogija. A cilj zapravo jeste funcionerska fotelja i plata.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija