• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.04.2022

12:43

Vulin: Prošla je 81 godina od prvih ustaških klanja srpske dece, konačnog odricanja od NDH među Hrvatima još nema!

Tanjug/Miloš Milivojević

Politika

Vulin: Prošla je 81 godina od prvih ustaških klanja srpske dece, konačnog odricanja od NDH među Hrvatima još nema!

Podeli vest

Ministar policije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, izjavio je danas da je 81 godina prošla od prvih ustaških klanja srpske dece, a da konačnog odricanja od NDH među Hrvatima još nema


"Zlo koje je NDH nanela čovečanstvu, toliko je da bi datum njenog formiranja trebalo izbrisati iz kalendara", naveo je Vulin u saopštenju.

"NDH nije stvorena samo voljom Ante Pavelića, pa ni Hitlera. NDH je bila izraz "povjesnih težnji hrvatskog naroda za samostalnom državom", kako je priznao Franjo Tuđman. NDH je velika sramota hrvatskog naroda i stotine hiljada ubijenih Srba, Jevreja, Roma i malobrojnih protivnika ustaša među Hrvatima, morali su biti dovoljan razlog da se neko u ime hrvatskog naroda izvini i pokaje", rekao je Vulin.

Do izvinjenja, kako navodi, nikada nije došlo, a ponavljanje zločina nad Srbima u "Oluji" dokaz je da nema ni pokajanja.


"Hrvatska politika se i dalje vodi mržnjom prema Srbima i više poštovalaca u Hrvatskoj ima Alojzije Stepinac, Mile Budak ili Ante Gotovina nego Dijana Budisavljević", smatra Vulin.

"Kao što je ustaše na vlast dovela ogromna većina hrvatskog naroda, tako i raskid i odricanje od zločina NDH može da nastupi samo voljom ogromne većine Hrvata", naveo je Vulin povodom godišnjice osnivanja Nezavisne države Hrvatske 10. aprila 1941. godine, u kojoj je od strane ustaša zverski ubijeno stotine hiljada Srba, Jevreja i Roma.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Edo Bakarec

pre 2 godine

Ima li negde Nebojše Bakareca da se oglasi?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija