• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.04.2022

11:56 >> 08:16

OPASNO LUDILO! BRITANIJA NAORUŽAVA ŠIPTARE ZA RAT! Džonson lažnoj državi Kosovo isporučio oružje koje šalje i Ukrajini!?!

printscreen

Politika

OPASNO LUDILO! BRITANIJA NAORUŽAVA ŠIPTARE ZA RAT! Džonson lažnoj državi Kosovo isporučio oružje koje šalje i Ukrajini!?!

Podeli vest

Prvi kontigent od 50 komada NLAW-a, lakog protivtenkovskog naoružanja isporučen je juče iz Velike Britanije u Prištinu!

Ova isporuka deo je aranžmana koji su krajem februara postigli britanski premijer Boris Džonson i premijer lažne države Aljbin Kurti! Kako saznajemo, tada je dogovoreno da cena jednog kompleta NLAW-a bude oko 40.000€ što je nešto manje od tržišne vrednosti.

Obavešteni izvori Informera kažu da je ovo samo prvi deo britanske pošiljke protivtenkovskog i protivoklopnog naoružanja namenjen šiptarskim vlastima u Prištini.

Prema dostupnim informacijama, u narednim mesecima Britanija će Albancima isporučiti i najmanje 20 lakih protivtenkovskih sistema “džavelin”. Dogovorena je, kako saznajemo, i besplatna obuka pripadnika KBS za korišćenje svih ovih vojnih oruđa.

Sasvim je indikativno da i “džaveline” i sisteme NLAW Britanija isporučuje Ukrajini, a te isporuke su naročito intenzivirane posle početka rata sa Rusijom.

Zbog svega toga, postavlja se sasvim opravdano i logično pitanje: Za šta to London sprema Prištinu? Da li to možda neko i na ovim prostorima sprema  rat?!?

Zvanično, niko još neće da komentariše naš saznanja, a naši izbori iz britanske ambasade u Beogradu rekli su nam da je isporuka novog oružja Prištini “samo logičan nastavak vojni tehničke saradnje”!?!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ja

pre 2 godine

Pa i mi nabavljamo oruzje, za sta se mi spremamo? Cemu tako licemeran stav?

samo da se zna

pre 2 godine

ama salje skalameriju skupo im da ga pretope.cudi me evropa sto ne reaguje u horu,mozda zeli jos jedan rat na njenom tlu.evropo probudi se ne spavaj.

Pera

pre 2 godine

pocisticemo prbo britaniju pa albance ... samo da im rikne bakuta .. eto nas

Djurdja

pre 2 godine

Engleska je vekovni i dozivotni neprijatelj Srba. Toga moramo da budemo svesni svuda, uvek i na svakom mestu. Nema prijateljstva sa Engleskom.

Ja

pre 2 godine

I mi se naoruzavamo, tako da nemamo pravo da bilo sta kome zameramo.

Rade R

pre 2 godine

Odma Srbija da u savetu bezbednosti traži uvođenje sankcija za Engleze kolonijalisti!

Vejo

pre 2 godine

To su ti naši "prijatelji" koje tako često pominjemo?Opet će da nas prevedu žedne preko vode.I treba kad smo nesposobni i ne znamo šta hoćemo.

Srbin

pre 2 godine

Ove bolesne britance treba zaustaviti po svaku cenu. Baš po svaku. Ovo ludilo prerasta u epidemiju

Sima

pre 2 godine

Da bi bilo mira u svetu, englesku i ameriku treba sravniti sa zemljom,druge nema.

Mile

pre 2 godine

Vi mislite da je ovo svet u kome postoje pravila! NEKA SE OTREZNI PREDSEDNIK I NEKA SHVATI DA REKLAMIRANJE I PRIJAVLJIVANJE ŠTA JE OD ORUŽJA KUPILA SRBIJA,SAMO PRIVLAČI PAŽNJU BELOSVETSKOM HOHŠTAPLERU ENGLEZIMA! ČOVEČE KUPUJ I NELA TO BUDE DRŽAVNA TAJNA! NEMOJ DA MISLIŠ DA PROMOCIJOM DOBIJAŠ VELIKE POENE! ONI SU NAM SVE SRUŠILI,POBILI KOLIKO LJUDI,MISLIŠ DA ĆE IM BITI ŽAO?BOLI IH UVO! ONI SU POGAZILI SVE ŽIVO ŠTO JE DOGOVOR,NE FERMAJU NI NEKAKAV USTAV TZV.KOSOVA,I VI SE ČUDITE ŠTO IH NAORUŽAVAJU! DA MOGU ATOMSKU BOMBU BI IM DALI! SVE DOK JE RUSIJA (IZVINITE NA REČ) CRKOTINA U UKRAINI I NA TERENU,SRBIJA NE ZNAM KOLKO ĆE MOĆI DA OPSTAJE OVAKO! AKO MENE PITATE,JA SANKCIJE RUSIJI NE BIH UVE PO BILO KOJOJ CENI! JER JE OVO ZAISTA RAT PROTIV SLOVENA!!!

Penzioner

pre 2 godine

Polako treba snižavati diplomatske odnose sa Britanijom, jer na vekovima rade o glavi i odgovorni su za mnogo nastradalih Srpskih glava!

hahahahah

pre 2 godine

Pa da lažna država a ono stvarnija i normalnija od ruske kurve servije

milankukic

pre 2 godine

SAMO KRATKO KAD POGLEDATE SLIKE OBOJICE VIDITE DVA KRELCA

Milan

pre 2 godine

A naš predsednik ćuti li ćuti. Još zvao Džonsona u posetu Srbiji.

ratko

pre 2 godine

koji onda to idiot hoce da kupi Britanske avione ,po milioniti put terajte NATO govna i nemojte vio iz drzave da im se uvlacite u dupe imate narod iza sebe teraj fasiste od Srbije i ne kupujte vise ni komad njihovog naoruzanja ,dokle ta dvolicnost vise .NECEMOOOOOOOO U EU NI MRTVI

Vla

pre 2 godine

Tarabicevo prorocanstvo se priblizava, britansko ostrvo nestaje u moru, kako je moguce, mozda ga potope ruski pisejdoni, to tarabic nije znao, samo je pisao da ce biti pitopljeno, daj boze

Zagor

pre 2 godine

????????????? Srbija koja kupuje avione,tenkove, protiv raketne sisteme...koja je potrošila milijarde na naoružavanje...kaže da je provokacija što Republika Kosovo kupuje (defanzivno)oružje i nekim minornim količinama i da li to sprrma rat ?????Odmah se srbija prepala,vidi da i ako sta pokuša na Kosovu, neće biti nenaoružanih civila a i tenkove i drugo je džaba kupovala!!! Vidi Rusiju (kao svEtska sila a vidjeli smo da je qrac od ovce,a i drugi imaju atomsko oružje)kako evo mjesec dana ne može osvojiti jedan grad--Kijev,na desetine hiljada mrtvih rusa,uništeno preko hiljadu tenkova,stotine letjelica,protiv vazdušnih sistema,potopili im glavnu i najmoćniju krstaricu i šta još sve ne,i odmah u srbiji panika.Ima da počnu rasprodaju oružja kad Turska besplatno snabdije Kosovo Bajraktarima,USA tenkovima,neko avionima a uz sve to Kosovo je De fakto NATO! Ovo je samo poruka Kosova srbiji....bujrum???

Milan63

pre 2 godine

Stara, podla antisrpska politika. Razbarušeni palikuća naoružava Šiptare, malo mu je što rovari protiv Rusije. Ali zaigraće mečka jednog dana i pred njegovim vratima.

Pera Peric

pre 2 godine

Ovo je kraj price o srpskoj neutralnosti. Podrska Dodiku koji se otvoreno izjasnjava kao ruski covek moze se shvatiti kao stavljanje Srbije na rusku stranu. Ako zelimo da Kosovo Federacija i Hrvatska ne dobiju naredjenje za napad na Srbiju moramo da vodimo malo drugaciju politiku jer ovako nam se nepise dobro. Nije cela Evropa luda sto radi ono sto se naredjuje a samo Srbija pametna. Ovo je za nas hodanje po tankom ledu i mogucnost da ubrzo potonemo.

Dragoljub

pre 2 godine

Милунка Савић је била у праву: "Тешко ономе коме су Британци савезници!!" Само што ови то нису никада ни чули ни прочитали!

pera

pre 2 godine

pa sad kao izraelci preciznim udarima bombardovati skladiste gde se isto nalazi.

USAF

pre 2 godine

Pa sta radi srpski "PVO"?To naoruzanje stize avionima a ne kamionima!

Luleta

pre 2 godine

Tenkist, postao je najopasniji rod u vojsku, jer sada za tenkista postoji velika opasnost da bude isprzen ko riba na rostilj.

miki

pre 2 godine

Engleska podsiče separatizam i destabilizuje balkan naoružavanjem terorista protivno UN i međunarodnom pravu :(

Rade

pre 2 godine

Шта друго умеју Американци, и Британци, осим да ратују по свету и да друге подстичу на рат. Када би се та гамад уништила, свет би живео у миру и благостању. И стварно мислим шта се више чека ! ! !

Nebojša Berak

pre 2 godine

Pa onda lepo nastavite pregovore sa siptarima kao da se nista ne dogadja. Nadam sedace nama makar nekad doci iz zadnjice u glavu da su nam smrtni neprijatelji Englezi i da su oni prvo napravili Albaniju a 86 godina kasnije oteli nam KiM. Vreme se priblizava za akciju DOMESTOS, cim Rusija zavrsi sa Ukrajinom. I ovo je dokaz da se ni skucajni ne poigravamo kupujci od NATO zemalja avione jer nam je to sigurna smrt i strasni gubicii. Ne kupuje se oruzje od neorijatelja NIKADA. Ne zaboravite oni, Francuzi i Nemci zele nase istrebljenje

Pera

pre 2 godine

nesto mi se javlja da ce alkaida krenuti sa laganim setnjama po londonu

milankukic

pre 2 godine

britanci nemogu i nikad nece oprostiti Srbiji jer smo u svemu bolji i inteligentnij od njih a oni samo sa silom i snagom kao i njihovi ameri jer su produkt britanaca

Dule

pre 2 godine

Pitanje: Zasto se sa pokvarenim englezima ne raskinu diplomatski odnosi vise? Toliko su nam zla naneli odpamtiveka, do da su nas hteli proglasiti za genocidan narod, a poslednje je da naoruzavaju Siptare.Glavna parola za izlazak iz unije im je bila da ce srbi uci u uniju i da oni tu vise onda nemaju sta da traze, a vi i dalje cutite. Kada ih Predsednik jos nazove "prijateljima" toga cas moram da ugasim televizor. Da li neko moze da reaguje negdje jer savet bezbednosti je postao ono sto je bila "Liga naroda" pred drugi svetski rat, a to znaci NISTA. Treba pozvati ambasadora i objasniti mu kako stvari stoje. Nasu imovinu rasprodajte i prekinite vise sa pokvarenim Englezima da komunicirate jer oni su NIKO ne izlaze amerikancima iz dupeta, a i Amerika veoma brzo vise nece biti sto je bila tako da nam englezi ne trebaju. Narode peticija protiv kvarnih engleza i da se sa njima zavrsi za sva vremena.

Pera

pre 2 godine

Po otkriću smilje avramov ante pavelić je britanski špijun od 1926e ustaše su osnovane 1929e dakle ustaše i jasenovac su britanska tvorevina!

Dr DM

pre 2 godine

A onda nasi idioti kupuju britanske polovne avione u koje ovi ubacuju softvere za kontrolu na daljinu… nema mnogo mozga u nasem ministarstvu odbrane a i sire…

Zoran

pre 2 godine

To će Šiptari da preprodaju Ircima, pa će da bude vatrometa do mile volje. Ko drugome kuću pali džaba mu ako nije vatrogasac za svoju, a ko drugome jamu kopa uzima hleb Topalovićima, a oni to ne praštaju.

Sumadinac

pre 2 godine

Dokaz da su Engleski politicari moralne nakaze.Polumozgasi,mulj.Piromani ponovo na Balkanu pale vatru po treci put.

LALA

pre 2 godine

Djubre cupavo i neopevano , vecito isto radite , dosta vise , jel ti to cini zadovoljstvo , sram te bilo , neka drugi , sem tvognaroda gine , fuuuj !!!

Dusan

pre 2 godine

Kako prolaze Ukrainci, tako ce isto proci i siptari sa Kosova.

Knezevic Zoran

pre 2 godine

Ne sećam se u kom razredu gimnazije je to bilo, čini mi se drugi ili treći razred, kada je profesor itorije, inače po nacionalnoti Bugarin, držeći predavanje o Balkanskim ratovima, posle kojih je na žestoko insistiranje Velike Britanije, tvorena država Albanija sa namerom da ona bude večiti "Trn u peti Evrope". Britaniji nikada nije odgovarala nezavisna i ekonomski jaka Evropa. Isto kao i Americi. Prema tome V. Britanija će negovati i hraniti svaki maligni uticaj na ovim prostorima. Kao svetske krvopije nanjušile su veliki maligni potencijal kod ovog naroda. Svaka nesreća ovoga sveta kreirana je u tamnom britanskom vilajetu.

Roki

pre 2 godine

Englezi su nam najveći neprijatelji,bili i ostali.

Marcco

pre 2 godine

Balkan, Turska, Rusija... tu se uvek pita UK.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17