• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.04.2022

22:38

OD LOZNICE SMO MOGLI DA NAPRAVIMO MALI TOKIO! Predsednik Vučić o Rio Tintu, otkrio da se pregovara o dolasku sa DVA PROIZVOĐAČA AUTOMOBILA!

Printscreen

Politika

OD LOZNICE SMO MOGLI DA NAPRAVIMO MALI TOKIO! Predsednik Vučić o Rio Tintu, otkrio da se pregovara o dolasku sa DVA PROIZVOĐAČA AUTOMOBILA!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u emisiji "Hit Tvit" na televiziji Pink prokomentarisao odluku o stopiranju projekta Rio Tinta u okolini Loznice

Predsednik je otkrio šta je rekao premijerki Ani Brnabić.

- Šta ćemo Ana sada, recimo sa Loznicom. Doneli smo odluku pod besmislenim pritiskom stranih službi, i jednim delom naroda". Nije tu važan Rio Tinto samo, već zašto smo se odrekli nečega što je naša nafta i naše zlato. Zato što nekoga koga plaća Rokferel želi tako - zapitao je on.

Vučić je potom rekao i da možemo da iskopamo 56.000 tona litijuma, i da je cena po toni sada 76.000 dolara, a pre dve godine je bila 4.000.

Foto: Printscreen/Instagram

- Mogli smo od Loznice mali Tokio da napravimo. A sada stanovništvo u Podrinju napušta te krajeve. Šta imamo od Loznice do Bajine Bašte. Koliko ljudi imamo? Tu stvarno živi ne više od 125.000-130.000 ljudi. Biće još manje. A što ne napravimo da bude 300.000 ljudi? Pa nećemo, zato što nam strane službe biraju.

Vučić je rekao da Srbija pregovara sa dva fantastična proizvođača automobila.

- I srce i dušu dajem za to. Jedna odluka će biti krajem juna - rekao je predsednik Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Predragm

pre 2 godine

Hteo Bosanac da proda zemlju nas Srbijanaca. Sikter bre, za nasu dedovinu dacemo nase zivote. Vasa dedovina je Bosna, mars izdajnici iz Srbije.

Iki

pre 2 godine

Sve ovo je tačno, ali su lažni ekolozi nastrašili narod.

Anja

pre 2 godine

Srbija i u ovim vremenima dovodi investitore. Bravo.

Normalac

pre 2 godine

Moralna nakazo, izađi na duel gde ćeš biti suočen sa argumentima pa to što trabunjaš neće imati za efekat da nam država propada.

Pera

pre 2 godine

Izbori koštaju! Ako se zadovolji svakoj budali da održimo izbore svakih mesec dana, Srbija će vrlo brzo bankrotirati. Bez obzira ko traži, ne treba mu dozvoliti. Neka se spremi za sledeće redovne izbore i pre nego što budu izbori da daje obavezu da meće tražiti ponavljanje ili prevremene izbore.

teodor

pre 2 godine

Ako ovo uspes,Predsednice spremi se da dozivotno vodis nasu Srbiju! To bi bio ogroman novi start Srbije ka njenom velikom putu medju razvijene zemlje. Sto se Radjevine tice, verujem da ce za pet godina tehnoloski biti ispunjeni uslovi za eksploataciju jadarita uz pristojnu zastitu ljudske okoline.

Nešo N

pre 2 godine

Verujem da će nova Vlada razmotriti mogućnost da se dozvoli iskopavanje litijuma u okolini Loznice.

Bojan

pre 2 godine

Nove fabrike otvaraju mogućnost zapošljavanja a to Srbiji i jeste cilj.

Neda

pre 2 godine

Nove investicije = nova radna mesta a to nas posebno raduje.

Vladimir

pre 2 godine

Srbija nastavlja da radi punom parom, gradi se i otvaraju nove fabrike što je od velikog značaja.

Ivan

pre 2 godine

Dolazak samo jednog proizvođača bi bio odlična stvar za našu Srbiju.

boca

pre 2 godine

Ma potpuno si u pravu samo nije mi jasno zašto ne završi to sa litijumom bez obzira da li je u pitanju rio tinto ili neko drugi.Tu si mi definitivno mutan,a i to što si pristao da razgovaraš sa najvećim kriminalcom u Srbiji a i sam si nebrojano puta rekao koliko je para pokrao, ma ne može čovek da te uhvati ni za glavu ni za rep.Mutan si ka mutna Morava.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija