• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.04.2022

10:16

Drecun: Cilj naoruzavanja na KiM je nasilno osvajanje severa Kosova i Metohije!

Tanjug

Politika

Drecun: Cilj naoruzavanja na KiM je nasilno osvajanje severa Kosova i Metohije!

Podeli vest

Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije Milovan Drecun izjavio je jutros da je naoružavanje tzv. kosovskih bezbednosnih snaga koje su ušle u četvrtu godinu tranzicije prema tzv. Vojsci Kosova, nešto što je planirano i radi se sistematski i u čemu najveću ulogu imaju SAD i Velika Britanija, kao i Turska i Nemačka


Objašnjavajući ulogu Velike Britanije u ovom procesu i njenu politiku na Balkanu u poslednje vreme on je rekao da se ova država nakon izlaska iz Evropske unije nastoji pozicionirati kao značajan činilac ne samo u Evropi nego i u svetu, a to najčešće radi podržavajući ili koristeći SAD za realizaciju svojih ciljeva.


"To između ostalog žele da urade i na Balkanu, najpre preko nanošenja što veće štete Republici Srpskoj i Srbiji kada je reč o Kosovu i Metohiji. Njihova negativna uloga u napadu na naše nacionalne interese je evidentna i ona će se nastaviti, što javnim što zakulisnim aktivnostima", rekao je Drecun gostujući na TV Pink.

Istakao je da se sada, zbog situacije u Ukrajini, ubrzano provodi transformacija tzv. kosovskih bezbednosnih snaga i da je osim redovnih budžetskih sredstava za nabavku naoružanja formiran i fond za prikupljanje novca od dijaspore i svih Albanaca.

Prema Drecunovoj oceni cilj nabavke naoružavanja u šta je uključena i nabavka helikoptera, haubica, minobacača, izviđačkih dronova jeste nasilno osvajanje severa Kosova i Metohije.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
xy

pre 2 godine

A zasto se vi naoruzavate?Ja cu ti reci drecune.Toliko zla ste pocinili na Balkanu zajedno sa tobom,tako da vise niko od komsija nema poverenja u vas.A naoruzavamo se da bi sprecili ponovo sve ono kroz sta smo prosli.A kad se vi naoruzavate (cudno da to nisi primetio),onda covek mora biti na oprezu.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija