• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.04.2022

17:54

AMERIČKI SENATOR NAKON RAZGOVORA SA VUČIĆEM: Razumemo istorijske odnose Srbije i Rusije, ali...

Tanjug

Politika

AMERIČKI SENATOR NAKON RAZGOVORA SA VUČIĆEM: Razumemo istorijske odnose Srbije i Rusije, ali...

Podeli vest

Vašington razume istorijske odnose Srbije i Rusije, ali se nada da će Srbija zajedno sa ostalim demokratskim zemljama učestvovati u partnerstvu da se zaustavi "ničim izazvana invazija" Rusije na Ukrajinu, izjavio je u Beogradu američki senator Odbora za spoljne poslove Kris Marfi

Marfi se sa još dvoje američkih senatora Džin Šejhin i Tomom Tilisom sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a kako je preneo novinarima važno je da sve demokratske zemlje Evrope pošalju jasnu poruku Rusiji da rat mora da se zaustavi, kao i da je pozovu na odgovornost.

Marfi je rekao da je cilj njihovog dolaska u Beograd da se potvrde bilateralni odnosi Srbije i SAD za koje kaže da su veoma važni.

Kako je preneo novinarima u ambasadi SAD, na sastanku sa Vučićem senatori su izrazili nadu da će ekonomski i politički odnosi dve zemlje biti još jači.

- Preneli smo i shvatanje o važnom trenutku u kojem se svet suočava sa invazijom Rusije na Ukrajinu i grubom kršenju normi i nadamo se da ćemo svi učestvovati u partnerstvu kako bi ovu ničim izazvanu invaziju Moskve zaustavili - rekao je Marfi.

Foto: Tanjug

Aleksandar Vučić sa američkim senatorima



Senatorka Džin Šahin je izrazila nadu da će sve demokratske zemlje Evrope biti zajedno u suprotstavljanju onome što se dešava u, kako je rekla, ničim izazvanom ratu u Ukrajini.

Šahin je rekla da je jedna od tema sastanka bila i sankcije Rusiji, te da će Srbija i SAD o tome nastaviti da razgovaraju.

Senatori su nagasili da Srbija ako sebe vidi na evropskom putu politiku mora da uskladi sa EU.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Goran

pre 2 godine

Ova bitanga od coveka,.kristofer marfi je pravi prestavnik duboke drzave....2015 ili koje bese, doneo je bejlija, jos jednog prestavnika.te duboke drzave za ambasadora u Makedoniju.....ostalo znate, danas su ovi fasisti promenili nam ime....zato, oprezno sa njim.

Marcco

pre 2 godine

Nije njima do sankcija Srbije prema Rusiji, zbog Rusije, jer znaju oni da to ona ne može da oseti ni u ludilu. Njima je do toga da Srbija izgubi i zadnju podršku u Savetu bezbednosti po pitanju Kosova, Republike Srpske i možda nekog budućeg konflikta koji nam spremaju.

zora

pre 2 godine

I sa vama smo imali stogodisnje odnose pa vas to nije sprecilo da nas bombardujete. Nema popstanja, zna se gde su prijatelji.Idite pa se udvarajte Siptarma.

Žigolo

pre 2 godine

Da sam na Vučićevom mestu ja bi toj gospodi preko bare poručio: Može, kad bude Amerika platila 50 milijardi odštete Srbiji, kad bude pravosnažno sudski osudila odgovorne za NIČIM IZAZVANU AGRESIJU NA SRBIJU i kad bude povukla priznanje Kosova, mi ćemo se pridružiti sankcijama protiv Rusije. Može? Dame i gospodo, hvala na pažnji i doviđenja!

Marija

pre 2 godine

Aman, dojadili ste više. Treba Putin da vam rokne jedno tri komada, pa da se skinete sa grbače celom svetu i vi i Englezi i EU raspala.

Zoran

pre 2 godine

Američki serator, razumemo istorijske odnose Srbije i Rusije, ali nas boli k...c!

robija bajo moj

pre 2 godine

Ovi jastrebovi i kauboji su ga preslišavali i obećali da će ceo svet saznati za Rošavog glavoseču, ako ne uvede sankcije Rusiji, ili ostane uzdržan.

Čarapan

pre 2 godine

Prvo rat su izazvale tvoje laboratorije i mnoga druga se...a u Ukrajni drugo dzaba ti tvoje demokratije nacističke

Pera

pre 2 godine

Americkim zlocincima nema prastanja .. za mene su legitimna meta .. !!!

Bungi

pre 2 godine

"Ničim izazvana"??? Marš nakote podli anglosaksonski!!!

Avram

pre 2 godine

"nicim izazvanim" Za njih 14.000 ubijenih civila od 2014 god. nije zlocin jer su to u velikom broju bili Rusi koji su zitelji "demokratske" ukrajine. Nema goreg licemerje. Dodju u Beograd da nam drze lekcije o demokratiji, slobodi, medjunarodnom pravu, humanosti i traze da saradjujemo kao da smo mi retardirani i ne znamo ko nas je 78 dana bombardovao pogazivsi sve drustvene norme. Fuck off!!!!!

miroljub

pre 2 godine

Lepo je što su rekli zbog čega su došli, još je lepše što smo ih domačinski saslušali, ali najlepše je da im poželimo srečan put.

DAČIĆ PREMIJER? NE VERUJEM!
Politika

DAČIĆ PREMIJER? NE VERUJEM!

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je u Novom jutru na TV Pink da ne veruje da će Ivica Dačić biti premijer, da je SNS u Beogradu ostvarila odličan rezultat i da je jako važno što je Srbija izuzeta od sankcija EU

09.04.2022

09:51

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija