• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

20.04.2022

07:00

PROTIV SRBIJE U TOKU STRAŠAN HIBRIDNI RAT! Sve iz jednog razloga! Krivo im je zbog...

informer.rs

Politika

PROTIV SRBIJE U TOKU STRAŠAN HIBRIDNI RAT! Sve iz jednog razloga! Krivo im je zbog...

Podeli vest

Gotovo svakodnevno stižu dojave o podmetnutim bombama u avionima 'Er Srbije', a sada i u najvećim tržnim centrima. Ministar Vulin: Prave nam ozbiljnu ekonomsku štetu. Ovo je hibridni rat koji se vodi protiv nas zbog nezavisne politike

Strane službe vode specijalni rat 'lažnim bombama' protiv Srbije zato što naša država nije uvela sankcije Rusiji. Od sredine marta gotovo svakodnevno stižu dojave o postavljenom eksplozivu u avionima 'Er Srbije' koji lete za Moskvu i Sankt Peterburg, a od ove nedelje krenule su i dojave o 'bombama' u najvećim tržnim centrima u Beogradu, Nišu i drugim gradovima!

Skoro sve ove pretnje, kako je policija utvrdila, dolaze sa istog mejl servisa 'Protonmejl' u Švajcarskoj, a IP adrese kompjutera sa kojih se šalju dojave o bombama nalaze se u Ukrajini i još dve druge evropske zemlje.

Spremni na sve

Pretnje se ne smeju ignorisati, jer oni koji su spremni ovo da rade možda su spremni i da zaista postave bombu
Ljuban Karan, bivši potpukovnik KOS

Kažnjavaju nas

Ministar policije Aleksandar Vulin kaže da se ovom i ovakvom prljavom kampanjom državi pravi ozbiljna ekonomska šteta i da je sve to deo pritisaka na vlast u Beogradu.

- Nema sumnje, ovo jeste hibridni rad protiv nas, a mi smo krivi zato što vodimo nezavisnu spoljnu politiku - naglašava Vulin.

Moj ugao

VLADE RADULOVIĆ, VOJNI ANALITIČAR

Naoružavanje Prištine deo je procesa transformacije takozvanih kosovskih bezbednosnih snaga iz onoga što su sada u ono što bi želele da postanu, a to je 'vojska Kosova'. Priština pokušava da za to pronađe partnere i podršku.

Foto: YoutubePrintscreen/ Vlade Radulovic

Prema njegovim rečima, zapadni moćnici na ovaj način pokušavaju da nas ekonomski kazne i iscrpe, a država tačno zna ko sve stoji iza ovih napada.

- Kada zatvorite tržni centar, pa dok sve ne proverite, dok ne vratite ljude, vi ste izgubili čitav dan, propali su brojni poslovi... Niko onda neće kupovati u tom tržnom centru, izbegavaće ljudi da ode tamo. To jeste specijalni, ekonomski rat koji se vodi protiv nas! Mi to znamo, ali na svaku dojavu moramo da reagujemo. Ubuduće ćemo se truditi da preventivno delujemo, da proverimo sve tržne centre pre otvaranja i početka rada - kaže Vulin, dodajući da su 'lažne bombe' organizovane iz više stranih centara moći.

- Poslednji napad je došao sa servera iz Švajcarske. Imamo pouzdana saznanja ko stoji iza ovih napada, nešto možemo, a nešto još ne možemo da dokažemo. Obratili smo se i međunarodnoj zajednici, zatražili smo pomoć u pronalaženju onih koji šalju pretnje, to je ozbiljno krivično delo svuda u svetu. Više zemalja EU je uključeno u ovo, jedna posebno, plus Ukrajina, odakle stiže najviše dojava... - upozorava Vulin.

Slučajno ili ne, tek u jeku lažnih dojava o bombama u Srbiji, američki general Vesli Klark, komandant NATO pakta tokom agresije na Srbiju 1999. godine, iznenada je juče doputovao u Prištinu i sastao se sa takozvanim premijerom Aljbinom Kurtijem (vidite okvir).

Komentarišući sve ove navode, penzionisani potpukovnik KOS Ljuban Karan kaže da je jako bitno utvrditi ko sve konkretno stoji iza hibridnih napada na našu državu.

Dojava o bombi u zgradi 'Er Srbije'!

Najnovija dojava o 'bombi' desila se juče, kada je za sada nepoznata osoba javila da se eksplozivna naprava navodno nalazi u sedištu kompanije 'Er Srbija' i Unikredit banke.

I ovog puta se ispostavilo da je reč o lažnoj dojavi.

- Činjenica je da se za pretnje koristi mejl servis švajcarske kompanije, a lako je moguće da iza pretnji stoje albanski lobi i mafija, koji su veoma jaki u toj državi. Ipak, nema sumnje da je glavni organizator, dakle nalogodavac, neka moćna zapadna obaveštajna služba, koja izdaje direktive izvršiocima. Ključno je da ove pretnje treba shvatiti ozbiljno. Ne smeju se ignorisati, jer oni koji su spremni ovo da rade možda su spremni i da zaista postave bombu! - upozorava Karan.

Rat bez oružja

Profesor bezbednosnih nauka Miroslav Bjegović kaže da je Srbija na udaru rata koji se vodi bez oružja.

- Taj rat plasiraju zapadne obaveštajne službe u vidu dezinformacija i bezbednosnih pretnji, prvenstveno protiv civila. Na delu su klasične metode hibridnog rata protiv Srbije, koje imaju cilj da slome odlučan državni stav da nema uvođenja sankcija Rusiji. Svakako je bezbednosno interesantan i podatak da je zloglasni general Klark baš sada u Prištini, jer ne treba zaboraviti kakvu su ulogu imali američki generali u planiranju akcije etničkog čišćenja Srba u Hrvatskoj, ali i NATO agresiji na Srbiju 1999. godine - zaključuje Bjegović.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija