• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.04.2022

08:37

"Štit 2022" - prikaz sposobnosti Vojske Srbije! HELIKOPTERI, TENKOVI, HAUBICA, NORA, MILOŠ, LAZAR, FK-3... Vučić prisustvuje spektaklu u Batajnici!

Tanjug/Jadranka Ilić/Fototilustracija

Politika

"Štit 2022" - prikaz sposobnosti Vojske Srbije! HELIKOPTERI, TENKOVI, HAUBICA, NORA, MILOŠ, LAZAR, FK-3... Vučić prisustvuje spektaklu u Batajnici!

Podeli vest

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije danas organizuju prikaz dela sposobnosti srpskih vojnih snaga pod nazivom "Štit 2022", a posetioci će moći da u statičkom i dinamičkom prikazu vide naoružanje i vojnu opremu

Prikazu na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Posetioci će moći da dođu na aerodrom u Batajnici od 8.30, a program, kojem će prisustvovati predsednik Vučić, počinje u 11 časova. Građani će izloženu vojnu tehniku moći da razgledaju do 15 sati.

Glavna 'zvezda' vežbe svakako će se biti moćni PVO FK-3, koji je naša država nabavila od Kine i koji će sutra prvi put biti prikazan domaćoj javnosti. Za letački program zaduženi su lovci 'mig 29' i helikopteri Mi-35 i H-145M, dok će dejstvovati i PVO sistem 'pancir S-1', tenkovi T-72MS i haubica 'nora'. Svoje mogućnosti pokazaće i oklopna vozila 'miloš' i 'lazar', kao i oklopni transporter MRAP.

Vojni spektakl

U svojevrsnom vojnom spektaklu učestvovaće više od hiljadu vojnika, pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane i Kopnene vojske. U prikazu će učestvovati i pripadnici legendarne 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade. Tokom vežbe biće prikazano više od 300 moćnih oružja, oruđa, vozila, sistema i ostale vojne opreme.

Činjenice

8.30 ČASOVA, AERODROM OTVOREN ZA POSETIOCE
11 ČASOVA, POČETAK PRIKAZA 'ŠTIT 2022'
15 ČASOVA, ZAVRŠETAK PROGRAMA

Ministar odbrane i potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović kaže da će građani imati priliku da provedu lep dan sa svojom vojskom.

- Građani će moći da se uvere šta sve ima i šta sve može njihova vojska, koliko je moćna i savremena. Mogu mirno da spavaju jer ima ko da ih čuva. Predstavićemo neke od najnovijih i najsavremenijih sistema naoružanja, zahvaljujući kojima Vojska Srbije dobija sposobnosti kojima nikada do sada nije raspolagala - rekao je Stefanović za Informer.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Iva

pre 2 godine

Naša vojska će pokazati svoju osposobljenost i novu opremu.

Olja

pre 2 godine

Velika je čast imati dobro opremljenu i uvežbanu vojsku.

Milan

pre 2 godine

Skupo gorivo, otišao bih ali nemam para za gorivo

Pera pravda

pre 2 godine

Живела Војска Србије, ЖИВЕЛА СРБИЈА.

Dejana

pre 2 godine

Poslednjih godina srpska vojska je izrasla u respektabilnu silu u regionu. Samo jaka i snažna vojska, može biti garant siurnosti i bezbednosti Srbije.

Jelena

pre 2 godine

Srbija se moze pohvaliti da ima jako sposobnu i moderno opremljenu vojsku, koja je spremna da odgovori na svaki izazov. "STIT 2022." upravo potvrdjuje tu cinjenicu.

Dejan

pre 2 godine

Vojska Srbije garant je mira na Balkanu, a po onome što vidimo na prikazu u Batajnici jasno daje do znanja da smo jak i čvrst faktor odvraćanja od potencijalnog agresora.

Lena

pre 2 godine

Kada jedna zemlja ima jaku i snaznu vojsku ta zemlja je jaka i snazna. Srbija je opet snazna zemlja koja svoju j i suverenitet brani i cuva. Srbija je danas pokazala svoju moc. Svaka cast Aleksandru Vucicu koji je opet podigao srpsku vojsku.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija