• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.05.2022

19:40

BESTIDNO LAŽU DA SRBIJA NEKOGA UGROŽAVA! Vučić odbrusio novinarima: Rekao sam i Šolcu i ministarki Berbok, ponavljam stalno! VIDEĆETE KO GOVORI ISTINU!

printscreen

Politika

BESTIDNO LAŽU DA SRBIJA NEKOGA UGROŽAVA! Vučić odbrusio novinarima: Rekao sam i Šolcu i ministarki Berbok, ponavljam stalno! VIDEĆETE KO GOVORI ISTINU!

Podeli vest

Srbija ne ugrožava nikoga na Zapadnom Balkanu, i takvi navodi su bestidne neistine o našoj zemlji, izjavio je u Berlinu predsednik Aleksandar Vučić i dodao da je to i preneo nemačkom kancelaru Olafu Šolcu u njihovom razgovoru

Na konstataciju novinara da svaki dan iz regiona i Evrope upozoravaju da neko nekoga ugrožava na Zapadnom Balkanu, pod uticajem Putina, misleći na Srbiju, i pitanje kakav je njegov odgovor na to, Vučić je rekao da nikada ne koristi priliku, ni u bilateralnim razgovorima, niti na konferencijama za štampu, ne kritikuje druge, smatrajući to merom pristojnosti, ali da su svi takvi navodi “bestidne neistine”.

- Za sve koji kažu da Srbija nekoga ugrožava, to je bestidna neistina. To sam rekao i Šolcu, i javno, i ministarki Berbok kada je bila u Beogradu i to ponavljam stalno. A, da li ja govorim istinu, ili ti drugi, vereme je pred nama, pa će to moći da potvrdi ili negira i sam Šolc - rekao je Vučić.

Kako je dodao, činjenice će morati da budu potvrđene ili negirane.

- Naša reč nešto znači, videćete ko govori istinu - naglasio je Vučić.

Na pitanje da li je razgovor sa Šolcom bio težak, kao što je i očekivao, Vučić je rekao da se, kada se čuje koje su teme u pitanju, jasno da razgovor nije bio lak.

- Kada razgovarate sa Nemačkom, uvek morate da imate najveću dozu odgovornosti i ozbiljnosti, ali Šolc je učinio sve da imamo izuzetno konstruktivan, sadržajan, fer i dobar razgovor - rekao je Vučić.

Još jednom je zahvalio Šolcu na gostoprimstvu i dodao da se nada da će moći i on da iskaže gostoljubivost nemačkom kancelaru uskoro u Beogradu, čemu se unapred raduje.

Na pitanje da li će podržati nemačke investicije u Srbiji, Šolc je rekao da su bilateralni ekonomski odnosi dve zemlje dobri, i da je to znak šta žele da urade i na dalje tokom ovde godine i u narednom periodu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milica

pre 1 godinu

Srbija stoji iza toga da se čuva mir u celom regionu. Predsednik Vučić i gradjani Srbije uvek podržavaju građane srpske nacionalnosti ali nikad nisu ugrozili mir u regionu niti šire!

aca

pre 1 godinu

Koliko se drugi sluze lazima kad je u pitanju Srbija, to je za svaku osudu

milan

pre 1 godinu

Niti Srbija nekoga ugrozava niti to planira da radi a ove notorne lazi mogu ti koji su ih izmislili da okace macku o rep

ratko

pre 1 godinu

ta stoka iz eu sve to znaju a ti ides i cminzdris i glasas protiv Rusije i Belorusije ,samo u cije ime ti to glasas da se Rusija izbaci iz Ujedinjenoh nacija dok nacisticka NATO nista nije dobila za bombardovanje Srbije ,a cela vada je brze boolje otrcala da glasa za sankcije Belorusiji i da se Rusija iskljuci iz UNa sram vas bilo,dvolicnjaci. ova zuta bagra bar javno kaze na cijoj su strani a vi ko p se krijete i samo nabijete noz u ledja

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17