• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.05.2022

14:42

OGLASILA SE KANCELARIJA ZA KiM: Porodici Stević direktno ugrožena egzistencija!

Kancelarija za KiM

Politika

OGLASILA SE KANCELARIJA ZA KiM: Porodici Stević direktno ugrožena egzistencija!

Podeli vest

Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila je danas obijanje i pljačkanje kuće Dragoljuba Stevića iz Gračanice, uz upozorenje da je ovoj porodici direktno ugrožena egzistencija


Iz kuće je ukraden novac koji je ovaj domaćin čuvao za lečenje, a nestale su i druge vredne stvari. Ovo je drugi put da se porodica Stević našla na meti lopova, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.


"Ovo je još jedan u nizu incidenata koji ukazuje na težak položaj srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, sa ciljem da se Srbi onespokoje, zastraše i oteraju sa svojih vekovnih ognjišta", navodi se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju uporno apeluje na predstavnike međunarodnih organizacija koji su zaduženi za bezbednost Srba u južnoj srpskoj pokrajini na ugroženost srpske zajednice na Kosmetu,navodi se i ukazuje da će Kancelarija nastaviti i dalje da insistiramo da se svaki ovakav slučaj rasvetli i počinioci privedu pravdi.

Ističu da Beograd vodi odgovornu i konstruktivnu politiku, a Srbi na KiM odlučni su da ostanu i opstanu na svojim ognjištima i nikakve provokacije sa albanske strane neće uticati da se izazove neprimerena reakcija našeg naroda.

"To treba da shvate i političari u Prištini i da konačno počnu da komuniciraju jezikom verske i nacionalne tolerancije, jer dosadašnjom antisrpskom retorikom samo stvaraju tenzije na terenu", navodi se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija