• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. STRUHAR

11.05.2022

09:07

ALBANCI NAORUŽANI DO ZUBA! Šiptari kriju čak 250.000 pušaka!

Informer DN

Politika

ALBANCI NAORUŽANI DO ZUBA! Šiptari kriju čak 250.000 pušaka!

Podeli vest

Albanski ekstremisti na Kosovu i Metohiji u ovom trenutku kriju najmanje 250.000 komada ilegalnog oružja, uglavnom automatskih pušaka 'kalašnjikov', što predstavlja veliku opasnost za bezbednost regiona, a pre svega za Srbe u pokrajini

 

Podatke o nelegalnom oružju objavila je takozvana 'kosovska policija'. Direktor odeljenja za javnu bezbednost Mensur Hoti kaže da postoji tek oko 37.000 legalizovanih komada oružja i da je u 2017. godini, kada je usvojen 'zakon o naoružanju', podneto svega 2.000 zahteva za legalizaciju. Čak i albanski stručnjak za bezbednost Drizan Šajla upozorava da su potrebne mnogo strože kazne za nedozvoljeno posedovanje.

Sve to NATO podržava

Kfor nije oduzeo nelegalno oružje Albancima, iako mu je to posao. Ni to nije slučajno, oni su ipak pod pokroviteljstvom NATO pakta

Ljuban Karan

Komentarišući sve ove navode, bivši potpukovnik KOS Ljuban Karan kaže da je ovo velika opasnost za Srbe na severu pokrajine.

- Nelegalno oružje na Kosovu jedna je od prevara prištinskih institucija i namerno kršenje Briselskog sporazuma. Srbi su vratili sve ilegalno oružje, dok su Albanci to učinili tek simbolično. Očigledno je da se spremaju za provokacije i oružane napade na Srbe. Osnovna namena tog skrivenog oružja jeste neka akcija u budućnosti, po uzoru na martovski pogrom iz 2004. godine. Albanski teroristi neprekidno planiraju nove napade kako bi zastrašili Srbe. Takozvana 'kosovska policija' napade maskiranih i anonimnih lica tretira kao 'pojedinačne slučajeve' koji postižu ciljeve, a ne privlače pažnju. Kfor nije oduzeo nelegalno oružje Albancima, iako mu je to posao. Ni to nije slučajno, oni su ipak pod pokroviteljstvom NATO pakta - naglašava Karan.

Moj ugao

ILIJA ŽIVOTIĆ, STRUČNJAK ZA BEZBEDNOST

Međunarodna zajednica je zarad opravdanja eksperimenta sa 'Kosovom' požurila da formira Kosovski zaštitni korpus, što je predstavljalo bukvalno presvlačenje terorista OVK. Veliki broj jedinica OVK nikada nije predao oružje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17