• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.05.2022

11:15

FRANCUSKA ĆUŠKA LAŽNOJ DRŽAVI! "Nemate našu podršku, shvatite šta je prioritet"!

Printscreen youtube

Politika

FRANCUSKA ĆUŠKA LAŽNOJ DRŽAVI! "Nemate našu podršku, shvatite šta je prioritet"!

Podeli vest

Ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar smatra da je podnošenje zahteva za članstvo lažne države Kosova u Savetu Evrope jednostrana odluka, a kako dodaje, Francuska ne podržava jednostrane poteze

Naglasio je da je prioritet dijalog Beograda i Prištine i da bi dijalogu pod hitno trebalo dati novu dinamiku.

- Podržavamo napore Miroslava Lajčaka, podržavamo poziv Nemačke predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju. Kandidatura za Savet Evrope je jednostrana odluka, a mi ne podržavamo te odluke i smatramo da je prioritet dijalog. Prioritetne teme su Zajednica srpskih opština, energetska pitanja i pitanja nestalih. To je za nas prioritet - izjavio je Košar gostujući na TV Nova. 

Naglasio je da prištinska vlast nema podršku Francuske za podnošenje kandidature u SE jer jednostrani potezi mogu dovesti do podizanja napetosti.

- Razumemo težnje da uđu u evropske institucije i pozdravljamo činjenicu da su se uskladili sa evropskim stavovima što se tiče Ukrajine. Međutim, jednostrani potezi ne olakšavaju stvari i mogu da dovedu do pojačanja napetosti, prioritet je dijalog kako se vodi danas od strane EU uglavnom uz posredovanje i podršku unije - kazao je ambasador.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

ma ko vama fasistima iz EU veruje jos ,sve se cudite iznenadjujete ali nista ne radite da bi to popravili ,more nmosite se sto dalje od Srbije

Biće još povlačenja priznavanja "Kosova"! Naš odgovor je žestok, jasan i odgovoran! Ne može mimo Beograda da se ostvaruje nikakav cilj!
Politika

Biće još povlačenja priznavanja "Kosova"! Naš odgovor je žestok, jasan i odgovoran! Ne može mimo Beograda da se ostvaruje nikakav cilj!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju i šef pregovaračkog tima Beograda Petar Petković izjavio je danas da će se povećavati broj zemalja koje povlače priznanje nezavisnosti tzv. Kosova i istakao da će Beograd upotrebiti sva pravna i politička sredstva da zaštiti srpske interese i odgovori na nesavesno, neodgovorno i protivpravno ponašanje Prištine

14.05.2022

09:33

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija