• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

19.05.2022

07:00

BRUKA DOVIJEKA! CRNOGORSKI PREDSEDNIK U POSETI PRIŠTINI! Šiptari: Milo nam je pomogao 1999. Đukanović: Kosovo da uđe u Savet Evrope

Politika

BRUKA DOVIJEKA! CRNOGORSKI PREDSEDNIK U POSETI PRIŠTINI! Šiptari: Milo nam je pomogao 1999. Đukanović: Kosovo da uđe u Savet Evrope

Podeli vest

Milo Đukanović dobio 'Međunarodno priznanje za ljudska prava' od prištinskog 'AAB koledža' zbog pomoći građanima tokom rata na Kosovu 1999. godine. Zauzvrat, Milo podržao ulazak lažne države u Savet Evrope

Crnogorski predsednik Milo Đukanović započeo je juče dvodnevnu posetu lažnoj državi Kosovo, gde je primio 'Međunarodno priznanje za ljudska prava', i to zato što je pomagao Šiptarima tokom NATO agresije na Srbiju 1999. godine!?!

Zajedno švercuju

Odnosi Crne Gore i privremenih institucija na Kosovu oduvek su počivali na 'dobrom razumevanju', naročito kad je u pitanju trgovina narkoticima i cigaretama
Vladislav Dajković, lider Slobodne Crne Gore

Crnogorski predsednik je ovu 'nagradu' za pomoć Šiptarima dobio od prištinskog 'AAB koledža'. Đukanović je zauzvrat otvoreno podržao zahtev lažne države za članstvo u Savetu Evrope.

Svesrdna podrška

Đukanović je u Prištinu došao na poziv samozvane kosovske predsednice Vjose Osmani, a sastao se i sa 'predsednikom kosovskog parlamenta' Glaukom Konjufcom i gradonačelnikom Prištine Perparimom Ramom, koji mu je uručio 'ključeve grada'.

Đukanović je posle sastanka sa Osmanijevom rekao da Podgorica podržava zahtev 'Kosova' za članstvo u Savetu Evrope.

- Posetu Prištini vidim kao priliku za jačanje međusobnog poverenja, za otvaranje novih prostora i unapređenje međusobne saradnje. Naše dve države dele zajedničke evropske i evroatlantske vrednosti i streme ka istim strateškim ciljevima. Crna Gora je članica NATO i na putu je ka EU. Možemo pomoći jedni drugima. Podržavam dijalog Beograda i Prištine i smatram da je normalizacija odnosa moguća samo posredstvom saradnje - kazao je Đukanović.

Vjosa Osmani, na drugoj strani, izjavila je da je Priština zahvalna Đukanoviću zbog svesrdne podrške.

- Milo Đukanović se pokazao kao važan saveznik Prištine. Narod pogotovo ceni njegov doprinos priznanju nezavisnosti Kosova. Takođe, ne smemo zaboraviti veliki doprinos koji je Crna Gora načinila 1999. godine, otvorivši vrata našim izbeglicama. Veoma je značajno to što je Podgorica uputila podršku povodom zahteva Kosova za članstvo u Savetu Evrope, a uskoro bi trebalo da se priključimo i NATO alijansi - poručila je Osmanijeva.
Mržnja ih ujedinila

Komentarišući sve ove navode, Vladislav Dajković, lider Slobodne Crne Gore, kaže da je Kosovo i Metohija kolevka srpskog naroda.

- Odnosi Crne Gore i privremenih institucija na Kosovu oduvek su počivali na temeljima 'dobrog razumevanja', naročito kad je u pitanju trgovina narkoticima i cigaretama, kao i mržnja prema svemu što je srpsko. Da li je Đukanović možda u sladostrasnim razgovorima sa Osmanijevom citirao samog sebe sa početka karijere, kad je revolucionarno poručio da je Kosovo najtvrđi bedem srpskog naroda? - upitao je Dajković.
 

Protiv 'Otvorenog Balkana'

Milo Đukanović je poručio i da ne podržava inicijativu 'Otvoreni Balkan', koju je pokrenuo predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
- Već postoji dobra regionalna inicijativa, te je suvišno govoriti o potrebi inicijative 'Otvoreni Balkan'. Nju su pokrenuli Srbija, Albanija i Severna Makedonija u cilju stvaranja zajedničkog političkog i ekonomskog prostora. Ovu inicijativu nepotrebnom smatra ne samo Podgorica već i Kosovo i BiH - kazao je Đukanović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mile

pre 1 godinu

Ne čudi me ljigavost i krajnosti čoveka! Da se ovi zlikovci dignu ponovo na Srbiju danas,on bi poslao svoje snage na Srbiju! TO JE OSOBA BEZ SRAMA I STIDA! NEMA TU OBRAZA...

Miodrag

pre 1 godinu

Kosovo i metohija tom nekada nasem srbinu je siguran stek,jos da hoce ovi terazijski crnogorci koji su ovde srbi a kad odu u zavicaj j..u Vucicu i srbima majku da odu.....Na sta smo mi spali da nas zajebavaju i ponizavaju ljudi koji su nastali od nas..

zora

pre 1 godinu

Milo je k. sin. Nemoze da se stmoglavi nize, na dnu je.

Pera

pre 1 godinu

Albanija je projekat jevreja iz beč a budimpešte od 1912e I celo vreme su im jevrei glavni mentori jer preko njih jevrei komanduju sa al kadom isis globalnom trgovinom drogom..broz tito je jevrein iz mađarske kao I njegov naslednik tito2 soros koi komanduje I albancima a masoni su tajna globalna jevrejska vojska kojoj pripada milo krivokapić..pa je savez crne gore i kim normalna jevrejska tvorevina! Danski institut za genetiku 2018e otkrio je da Hitler ima jevrejske gene dakle jevrein što otkriva da je fašizam i broz tito komunista jevrejska tvorevina!

neko

pre 1 godinu

bruka je na primer kad objavite neciji les na naslovnici sram vas bilo

Pera

pre 1 godinu

sta ce slinavi .. imaju ameri snimke kako se guzici ..

miki

pre 1 godinu

Ovaj covek je psihijatriski slucaj treba gase cuvati pocece da ujeda ulicama

Djordje

pre 1 godinu

Krajnje je vreme da pocnemo da Montenegro tretiramo kao i sve ostale strane drzave. Nikakve beneficije za lecenje, za skolovanje, za boravak...

Rade R

pre 1 godinu

E Milo mutavi, gori si od svakog najgoreg ustaše!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija