• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: repulika srpska zapad dževad galijaševiž analiza opasno

25.05.2022

19:25

ZAPAD GOMILA TRUPE U BIH, SARAJEVO NIJE UVELO SANKCIJE RUSIJI, ALI JESTE SRBIJI! Dodik i Cvijanović su pretnja Amerima i treba ih skloniti!

Politika

ZAPAD GOMILA TRUPE U BIH, SARAJEVO NIJE UVELO SANKCIJE RUSIJI, ALI JESTE SRBIJI! Dodik i Cvijanović su pretnja Amerima i treba ih skloniti!

Podeli vest

Gomilanjem zapadnih trupa u BiH pravi se atmosfera straha, a u zapadnim i delu srpskih medija vidimo horski nastup da je BiH uvela sankcije Rusiji, iako ona to nije učinila, rekao je Dževad Galijašević, odgovarajući na pitanje o pritiscima sa kojima se suočava republika Srpska

U nastavku je dodatno pojasnio i istakao:    

- Drugačije izgleda, rekao je Galijašević za TV Hepi, kada posmatrate događaje iz BiH, a drugačije kada ih gledate iz Beograda i Vašingtona. Republike Srpske već mesec dana nema na naslovnim stranama u Srbiji, o problemima RS govori se sporadično i incidentno, ali to ne znači da su problemi stali!
       
Dodik i Željka Cvijanović imaju nacrtanu metu na leđima, oni su pod američkim i britanskim sankcijama, pretnja su američkim interesima u BiH i treba ih skloniti.

       
Vidimo horski nastup zapadnih zemalja da je BiH uvela sankcije Rusiji. Zašto bi zapadnim i nekim medijima u Srbiji bilo bitno da li je BiH neprijateljska zemlja Rusiji, ako Rusija kaže da je BiH prijateljska zemlja?
       
BiH nije uvela sankcije Rusiji. Ni jednu sankciju! To je zato što ambasadori ne mogu uvoditi sankcije. Može Sven Alkalaj da u Vašingtonu glasa kako hoće, može Turkovićeva da potpisuje memorandume i izjave, ali sankcija nema dok o odluku o tome ne donesu Predsjedništvo BiH i Savjet ministara.
       
Takva odluka nije donešena!
       
Pogledajte kompanije u BiH. Ovdj je puno značajnija Rusija - ona je ovde četvrti investitor!
       
Da li znate kako posluje rafinerija Brod, koja je ostvarila celi prošlogodišnji bruto dohodak i prihod kao za cijelu prošlu godinu?  
       
Radi nesmetano kao i rafinerija ulja u Modriči. Pogledajte i Zarubežnjeft, Optima grupu, Nestro petrol, Gasprom i Sberbanku sa sedištima u Sarajevu - sve radi nesmetano.
       
Ni jedan ruski diplomata ovde nije progonjen!
       
Dakle, Sarajevo nije uvelo sankcije Rusiji. Ali, jeste uvelo sankcije Srbiji. Pa, 37 vaših intelektualaca ne može da pređe granicu BiH! Sarajevo nije uvelo sankcije Rusiji, a jeste vama! E, zašto bi onda Zapad pokušavao ubediti javnost da je BiH uvela sankcije Rusiji i da je sada na redu Srbija jer "evo i Bosna je uvela"?

Foto: Tanjug/Beta/Fotoilustracija

Milorad Dodik svako malo je tema SB UN

       
Dakle, uslovi u kojima Dodik vodi politiku su teški i vrlo složeni, ali je on obezbedio i partnerstvo na Zapadu. Vi ste (TV Hepi), prije pola sata pustili izjavu Milanovića koji vam nije govorio lične frustracije prema Srbiji nego je rekao zapadnu strategiju prema Srbiji - slaba i degradirana, koja ne izlazi na more, ne pita se ni za šta, uključujući RS za koju je davno trebala da podigne tužbu protiv BiH.
       
BiH je jednostrano promenila svoje uređenje prema Dejtonskom sporazumu (Aneks 4 i Aneks 10 ). Ešdaun nije bio britansko nego unutrašnje pitanje BiH dok je menjao uređenje BiH, ukidao ovlaštenja RS i zabranjivao političke nastupe pojedinim licima - a Srbija je kao potpisnik tog sporazuma trebala tužiti BiH zbog te jednostrane promene Dejtonskog sporazuma.
       
Pogledajte šta Hrvati rade za svoj mali broj hrvatskog naroda u BiH i koliko je  Milanović odlučno izašao na crtu evropskoj birokratiji i NATO paktu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija