• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.05.2022

14:38

Maturanti na Stradunu urlali "Za dom spremni"! NACISTIČKI POZDRAVI I PESME NORMALNA POJAVA U HRVATSKOJ! (VIDEO)

printscreen

Politika

Maturanti na Stradunu urlali "Za dom spremni"! NACISTIČKI POZDRAVI I PESME NORMALNA POJAVA U HRVATSKOJ! (VIDEO)

Podeli vest

Skandalozna fotografija nastala u školi u Slavonskom brodu nije izdvojeni incident, već je izgleda u Hrvatskoj to normalna pojava - pojavio se snimak maturanata iz Dubrovnika koji šetaju ulicom i uzvikuju "za dom spremni"

 

Juče su dubrovački maturanti prošetali Stradunom urlajući na sav glas "Za dom spremni" i pevajući ustaške pesme, jedan od njih maše zastavom na kojoj se nalazi grb s prvim belim poljem, dok su dva učenika osobu koja ih je snimala pozdravljali nacističkim pozdravom.

Sad je potpuno jasno da skandal iz Slavonskog broda nije bio pojedinačni incident, već da je to kod njih normalnost i pravilo.

Učiteljica iz Sloavonskog broda sve odobrava

Kada je reč o profesorki hrvatskog jezika Nives Romanjek koja se smeška na skandaloznoj fotografiji sa maturantima u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu kaže da u tome ne vidi ništa sporno. 

- Niti sam decu podsticala, niti deca znaju za te pozdrave. Bilo je tu raznih pozdrava, leva, desna ruka, tri prsta... Ovo mi je jedna od najboljih generacija, oni nemaju blage veze niti su edukovani za tako nešto - rekla je profesorka hrvatskog jezika.

Pozdrav "za dom spremni" može se pronaći i na Fejsbuk profilu profesorke koja stoji uz svoje učenike. To je napisala 2015. godine, citiramo:

Za dom spremna! Ako se nekima ne sviđa moj pozdrav, ne moraju biti među mojim prijateljima, napisala je tada. 

Foto: printscreen

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ja

pre 1 godinu

Na celom Balkanu, pa tako i u Hrvatskoj i Srbiji se kidare od malena uce da mrze druge narode, pevaju nacionalisticke i nacisticke pesme i koriste takve pozdrave. Kod nas kidare na slikama dizu tri prsta i pevaju pateiotske i nacionalisticke pesme (danas je nacionalizam slican kao nacizam). Na stadionima se redovno peva ubi zakodlji da...ne postoji.

Dragan

pre 1 godinu

Davno je bilo ali još se secam kada me je pokojni deda pre 50 godina držao u krilu u jednom ličkom selu i rekao: "Upamti Dragane, samo mrtav Hrvat je dobar Hrvat". Tada nisam ni znao šta su to Hrvati, dede odavno više nema ali sam dobro upamtio njegovu besedu. Svaka reč mu je bila zlatna.

Marina

pre 1 godinu

Ma klinci, oni nemaju blage veze sta to znaci. Deca koja imitiraju ono sto cuju oko sebe ili od odraslih. Covek ne bi trebalo da im zameri, mladost ludost.

Komsija

pre 1 godinu

Da li je u koloni ustasa primecen Ivan Ivanovic i drugi promoteri hrvatskog "turizma"?

inspektor

pre 1 godinu

U dubrovniku se nakotilo nacista jos od 80-ih godina , vatikanski jezuitski nacisticki dubrovnik je bombardovan jer je bio rasisticki nacisticki katolicki grad a sada to zlo sve vise izlazi na videlo , hrvatske ustase i naciste treba sve pohapsiti i poslati u koncentracione logore da provere gasovod .

More

pre 1 godinu

Da li Srbići na norijadi viču: Za doooooom! Beeeeeeeeežiiiiiiiiiiiiiiiiiii... Hrvati pevaju i slave, a Srbi kukaju i kmeče, još od 95g...? Kome smeta to šta su hrvatski mladići za dom spremni, Ustati braniti ga, a nije da govore da će napadati i oteti tuđi dom ili zemlju ili MORE...? Ukrajini su Rusi uzeli 30% zemlje i celo more, Srbi nisu mogli uzeti Hrvatima ni metar zemlje, ni kap mora, dobrim delom i zbog tog pokliča za dom spremni i te pesme Čavoglave, sa obzirom koliko su ponosa i motivacije dali narodu za odbranu zemlje. Još vidimo da to i dalje psihički uništava četnike i komunjare od 95g i uništavat će ih dok su živi, samo da im ne pređe i na decu i unuke?

Petar

pre 1 godinu

Hajdete Sebi kod komšija na more, priselo vam ....

maks

pre 1 godinu

sanjaj ti sanjaj opanak. To nije zabranjeno.Ali san ti se neče ostvariti. :))

maks

pre 11 meseci

Plačite crvi opančarski. U Dubrovniku "srpske" mogu biti SAMO metle i WC četke, I to samo "sezonski". Ali TEK nakon što predate MOLBU. I tek kad, i AKO vas primimo.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17