• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.05.2022

13:43

RAZGOVOR VUČIĆ-PUTIN GLAVNA VEST U HRVATSKOJ! Komšije ne kriju da je predsednik Srbije obezbedio najjeftiniji gas za svoje građane!

printscreen

Politika

RAZGOVOR VUČIĆ-PUTIN GLAVNA VEST U HRVATSKOJ! Komšije ne kriju da je predsednik Srbije obezbedio najjeftiniji gas za svoje građane!

Podeli vest

Razgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom glavna je vest u svim značajnijim hrvatskim medijima. Komšije i ne kriju da je predsednik Vučić obezbedio najjeftiniji gas i sigurno snabdevanje ovim energentom za Srbiju i njene građane

 

Da se građani Srbije, uprkos sve izvesnijoj ekonomskoj i energetskoj krizi zbog sukoba u Ukrajini, neće smrzavati i ostati gladni zahvaljujući odgovornoj politici predsednika Vučića, vest je koja u hrvatskim medijima zauzima glavna mesta.

Foto: printscreen

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je sa šefom ruske države Vladimirom Putinom dogovorio povoljan aranžman za uvoz gasa iz Rusije, kao i da će za Srbiju ostati cena koja se zasniva na stopostotnoj naftnoj formuli.

„Imali smo vrlo dobar razgovor Putin i ja. Govorili smo o više različitih tema. Najvažnija za nas su naši bilateralni odnosi, a dotakli smo se više stvari. Za nas je najvažnije pitanje istek gasnog sporazuma posle desetogodišnjeg trajanja 31.maja. Ono što mogu reći da smo glavne elemente dogovorili koji su veoma povoljni za Srbiju“, objasnio je Vučić.

Foto: printscreen

On je podsetio da je Srbija do sada dobijala gas po ceni baziranoj na stopostotnoj naftnoj formuli, i kazao da je to bila svakako najbolja cena u celoj Evropi.

„Dogovorili smo, a to je veoma dobra vest, da ćemo potpisati ugovor, prvi element na tri godine, a ne na mesec dana što su neki govorili. To izuzetno odgovara srpskoj strani“, rekao je Vučić.

On je kazao da formula koja će se koristiti ostaje ista i da će cena biti veoma povoljna za našu zemlju.

Ostaje da se razgovora sa Gaspromom, a, kako je dodao, već je uputio pismo rukovodstvu te kompanije, da se razgovara o količinama.

Foto: printscreen

Vučić je preneo da je objasnio Putinu da je značajnom industrijalizacijom i privrednim napretkom Srbija povećala količine gasa koje troši.

„Ako sve realizujemo iz dogovora sa Putinom imaćemo po pitanju snabdevanja gasa sigurnu zimu, a nakon razgovora sa Gaspromom o količinama moćićemo tačno da kažemo koliko će nas koštati prosečna kubni metar. U ovom trenutku to bi bilo tri puta manje, a zimi će to biti i 10-12 puta manje nego što će plaćati ostali u Evropi“, kazao je on.

Izrazio je zahvalnost ruskim partnerima na korektnosti.

Preneo je da je izneo Putinu i stav Srbije da bismo želeli što brže uspostavljanje mira u Ukrajini, a da je ruski predsednik izneo podatke iz svog ugla.

„Rekao je da postoji ponuđeni sporazum, a koji je na stolu kako u Moskvi, Kijevu, i drugim centrima moći. Neke određene elemente sam čuo, ali nije nešto čime možemo da se bavimo. Nadam se da će se mir uspostaviti. Za sve drugo mogu da kažem veoma korektan i dobar razgovor“, kazao je on

Istakao je da je sa Putinom razgovarao i o daljoj izgradnji skladišnih kapaciteta gasa u Srbiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nada

pre 1 godinu

Nije Vucic "uzicao " najjeftiniji gas u Evropi vec su braca po svim pitanjima ! Komsije nemojte crci od muke !

U Hag

pre 1 godinu

Daleko je zima... Sada moze dobiti obecanje za zutu stampu. Realno, rezervisao je celiju za dvojcu u Hagu. Romanticno. Mozda dobiju celiju od pok. Milosevica? To bi bila dobra karma. :) Cela Srbija i RF ce pratiti sudjenje. Bice lepo.

Veljko

pre 1 godinu

Svaka cast Vucicu, izborio spas za Srbiju! Ali, na njhovu zalost, Hrvatska ce da poludi od muke...Nacice jos nesto da okrivi Vucica, da prikrije svoju nesposobnost od hrvatskog naroda...

Djordje

pre 1 godinu

Bolje da smo mudro cutali! Tek ce sad da navucete gnev,zavist i mrznju Ne treba mnogo talasati al sta vredi kad nasi mediji rade protiv svoje zemlje, ovakvi tekstovi i ne promisljeno hvalisanjeme nam nece nista pomoci i ne vidim razlog cemu to!?

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija