• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

03.06.2022

07:18

SKANDALOZAN BEZOBRAZLUK NAJVEĆIH SRPSKIH KLUBOVA! ZVEZDA I PARTIZAN pljuju državu, a od države dobili 100 MILIONA EVRA, a za porez duguju 40.000.000E!

printscreen

Politika

SKANDALOZAN BEZOBRAZLUK NAJVEĆIH SRPSKIH KLUBOVA! ZVEZDA I PARTIZAN pljuju državu, a od države dobili 100 MILIONA EVRA, a za porez duguju 40.000.000E!

Podeli vest

Ministarstvo finansija objaviće u utorak, 7. juna, koliko su tačno fudbalski i košarkaški klubovi Partizan i Crvena zvezda u poslednjih deset godina dobili novca iz budžeta, državnih i javnih preduzeća

Fudbalski i košarkaški klubovi Crvena zvezda i Partizan optužuju 'državu i režim' da rade protiv njih, a od iste te države dobili su, za poslednjih deset godina, više od 100 miliona evra! Na sve to, crveno i crno beli, kako saznajemo, državi trenutno na ime poreza duguju neverovatnih 40 miliona evra!?!

Strašno divljanje huligana u nedelju uveče na košarkaškom derbiju šokiralo je čitavu Srbiju. Pristalice Partizana napale su sudije i trenere, a tri dana pre toga slične incidente napravili su i 'navijači' Crvene zvezde.

Foto: printscreen Twitter

Topovski udari pred početak meča

Ali umesto da se izvine javnosti zbog ispada svojih pristalica, iz uprava oba kluba poslata su saopštenja u kojima se pljuje država, a vlast optužuje da pomaže i namešta titule onom drugom!?! I jedni i drugi, međutim, dok glume 'žrtve režima', zaboravljaju da kažu da su fudbalski i košarkaški klubovi Crvena zvezda i Partizan od iste te države koju pljuju u poslednjih deset godina dobili više od 100 miliona evra, dok na ime poreza duguju još 40 miliona evra!

Zavrtanje slavine

Košarkaški klub Crvena zvezda u saopštenju od preksinoć pozvao je 'da im se javno kaže da li treba da ustupe titulu Partizanu'!?!

'Zbog svega viđenog na utakmici nemamo pravo da ćutimo zbog svojih sportskih ambicija, rada koji smo uložili u ovoj sezoni sa višestruko manjim sredstvima od rivala u finalu, ali i zbog navijača. Neka nam se javno kaže da li treba da ustupimo titulu Partizanu i njihovom najtrofejnijem treneru?! ', piše u saopštenju crveno-belih.

Od 2014. do 2019. godine dobili su 37,8 miliona evra

Kako je ministar finansija Siniša Mali objavio u oktobru 2019. godine, podsetimo, država je u periodu od 2014. do 2019. godine Crvenoj zvezdi i Partizanu dala više od 4,4 milijarde dinara ili 37,8 miliona evra.
**********
Koliko je ko dobio prema izveštaju iz 2019. godine

KK Crvena zvezda 13,7
KK Partizan 10,3
FK Crvena zvezda 6,2
FK Partizan 7,6
Ukupno 37,8
* napomena: iznosi su u milionima evra

KK Partizan, na drugoj strani, posle prvog meča sa Zvezdom, optužio je rukovodstvo za nesposobnost.

'Aktuelno rukovodstvo je svoju nesposobnost dokazalo tokom prethodnih godina i tako nanelo ogromnu štetu ugledu lige i košarci u zemlji koja je aktuelni olimpijski, svetski i evropski vicešampion. Ovo takmičenje ne sme da predstavlja poligon za iživljavanje pojedinaca! ', navodi se u saopštenju.

Foto: printscreen

Navijači napali sudije

Ako na to dodamo činjenicu da se iz fudbalskog kluba Partizan često čuju poruke da su oni u 'podređenom položaju' i da im se politički otimaju titule (!?!), a slične rečenice su dolazile i iz FK Crvena zvezda kada ona nije bila prva na tabeli, jasno se vidi kako i jedni i drugi pokušavaju da reketiraju i zloupotrebljavaju državu tražeći opravdanje za svoje neuspehe u 'zlom režimu'.

Ova i ovakva sramna saopštenja, ničim izazvani i potpuno neopravdani napadi na državu naveli su ljude iz vrha vlasti da prikupe i u medijima objave kompletne podatke o finansiranju Zvezde i Partizana. Kako saznajemo, već je odlučeno i da se ubuduće znatno smanje budžetska plaćanja, kao i plaćanja državnih i javnih preduzeća za dva najveća srpska kluba.

Ministar finansija Siniša Mali, juče nam je potvrđeno, objaviće u utorak, 7. juna, detaljni izveštaj u kome će stajati koliko su tačno fudbalski i košarkaški klubovi Partizan i Crvena zvezda dobili državnih para. Time će se i definitivno staviti tačka na neprestanu kuknjavu ovih klubova kako im država odmaže i radi im o glavi!?!

- Reč je o zaista ogromnoj sumi novca, to je ukupno više od 100 miliona evra! A to su naše, narodne pare, novac bukvalno odvojen od usta naše dece, od naših vrtića, škola, bolnica, puteva, vodovoda... Taj novac dat je ovim klubovima iz najbolje namere, a neki 'veliki' stručnjaci i lažni navijači sada glumataju tobožnje žrtve režima! Pa strašno! - kaže jedan od naših sagovornika iz Vlade Srbije.

Foto: Starsportphoto

Sudije se povukle sa terena

Prema njegovim rečima, najveći srpski klubovi, uz sve ovo, državi na ime raznih poreza trenutno duguju najmanje još 40 miliona evra!

- Kada se sve sabere, država je direktno i indirektno finansirala Partizan i Zvezdu sa skoro 150 miliona evra! Razumećete sve i kada naši državni organi uskoro objave uporedne podatke o tome koliko, recimo, Hrvatska finansira fudbalski klub Dinamo i košarkaški klub Cibonu, a koliko Slovenija plaća za FK Olimpiju i KK Cedevitu Olimpiju. Videćete, to su znatno manje sume novca nego što Srbija daje Zvezdu i Partizan, a pomenute države su članice Evropske unije i imaju veće budžete i bogatije ekonomije od Srbije... - prenosi naš izvor.

I dok ljudi iz uprava crveno-belih i crno-belih juče nisu hteli da na ovu temu govore za Informer, Mario Spasić iz Saveta za monitoring kaže da država ne sme više da toleriše huligane, ali i pojedine 'funkcionere-huligane' koji pokušavaju da reketiraju vlast.

- Ovi klubovi silne milione dobijaju na ime podizanja nivoa sporta u Srbiji, a mi od njih često doživljavamo najstrašnije divljanje, nefer ponašanje i stalnu kuknjavu kako neko iz države radi protiv njih, a u korist onog drugog. Odlično je to, jako je dobro što će ministar finansija Siniša Mali objaviti sve podatke o tome koliko novca država izdvaja za ove klubove. Isto tako, trebalo bi razmišljati i o nekim sankcijama ili ukidanju državnog finansiranja za klubove ukoliko se ovo divljanje nastavi - naglašava Spasić.

Neka traže sponzore

Dragan Dobrašinović, koji se godinama bavi nadzorom javnih finansija, ocenjuje da je neophodno da država odmah prestane sa svim finansijskim davanjima fudbalskim i košarkaškim klubovima Crvena Zvezda i Partizan.

- Budžetski novac treba usmeravati samo na sportsku infrastrukturu, na škole sporta, male nekomercijalne sportove i reprezentacije. Zvezda, Partizan i ostali koji su do sada bili na budžetskom finansiranju, a nisu u stanju da zarade kroz sportska takmičenja i druge komercijalne delatnosti, novac treba da potraže kod privatnih sponzora i investitora. Trebalo bi što je pre moguće da uđu u odgovarajući model privatizacije - apeluje Dobrašinović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ExSer b

pre 2 godine

Niko nije protiv drzave vec protive PEDERA Vucica. Vucicu pederu, pederu

bane

pre 2 godine

Hajde ne pričajte bajke, kako je nestalo što KK, što FK Zvezda stotinak miliona evra duga, kako je Zvezda uz pomoć vlade Srbije dobila Gasprom za sponzora itd.itd. Ako to mislite da narod ne vidi varate se. O drugim sponzorima po preporuci vlasti iluzorno je i govoriti.

Cicka

pre 2 godine

Ma prodaj to . Neka kupi Roman A. dok mu ne vrate sve sto su mu oduzeli nelegalnim sankcijama.

Fikus

pre 2 godine

Ja to pričam 30 godina od kako sam zbog toga potpuno prestao da idem na fudbalske i košarkaške utakmice. Još početkom 90-tih u naš sport su ušli kriminalci i mafija koja namešta utakmice i titule onome ko im donese više para a novac građana se sliva u džepove mafije. Javna tajna je da narko mafija drži klubove (Belivuk je samo jedan od desetina vođa te mafije) i svi se prave blesavi kao da to ne vide, jer im je narko biznis ustvari izvor prihoda koje nemaju sa 300 gledalaca na tribinama. Odavno sam rekao da bi trbalo fudbalsku ligu i kompletan FSS RASPUSTITI do gradskog nivoa. Izvršiti lustraciju i svim "funkcionerima" i rukovodiocima koji su do sada bili tu zabraniti dalje učešće i izabrati potpuno nove ljude, polako formirati i klubove i lige na osnovu rezultata i kraj priče. Neka Srbija bude bez fudbala i fudbalske lige nekoliko godina dok se ne napravi red. Ko ne može da preživi jer nema gledalaca i profita katanac i doviđenja.

Penzioner

pre 2 godine

Tako je to kad nemaju gazdu. Pa po zakonu o radu! Kad može ova sirotinja zašto ne nogu ove nabeđene zvezde?

Mladen

pre 2 godine

Do sada sam poslao istovetnih jedno 500 komentara a da ni jedan niste objavili, a poslaću i jubilarni petstotina i prvi a tiče se ovog. Privatizacija !!!

MILOS RANKOVIC

pre 2 godine

BRKATE POJMOVE MNOGO, KK JE REKLA DA TREBA DA PREDA TITULU PARTIZANU ZBOG ULAGANJE U PARTIZAN I TRENERA NJIHOVOG,MI NEIGRAMO SRPSKU LIGU NEGO LIGU BIVSE SRBIJE ILI ABA LIGU KAKO SE ZOVE,NIKO NIJE ALUDIRAO NA DRZAVU CAK JE COVIC STO PUTA GOVORIO KAKO SE ZAHVALJUJE DRZAVI NA POMOCI,STO SE TICE FK TU JE JOS GORE,IMENOM I PREZIMENOM SASA ZDJELAR A POGOTOVO TRENER PARTIZANA JAVNO GOVORE STALNO KAKO SU POKRADENI I KAKO SE ZNA KO IH JE POKRAO I DA TAKO MORA DA BUDE U SRBIJI,TRENER PARTIZANA JE GOVORIO DA CE DA IDE ISPRED SKUPSTINE DA STRAJKUJE TO SU NJEGOVE RECI,STO IH LEPO NEPRIVEDETE I PITATE KO TO BRANI PARTIZANU DA BUDE PRVAK,KO JE NA UTAKMICAMA PARTIZANA REKAO DA VREDJA PREDSEDNIKA DRZAVE PA PREDSEDNIK PARTIZANA U KK,NAVIJACI ZVEZDE NIKAD NISU VREDJALE PREDSEDNIKA DRZAVE,TERZIC NIKAD NIJE SPOMENUO PREDSEDNIKA DRZAVE I ON JE ZAHVALJIVAO DRZAVI NA POMOCI,ZAKLJUCAK DOZVOLITE PRIVATIZACIJU I SKINITE TERET DRZAVI SA LEDJA,JER NEZABORAVITE I JEDAN I DRUGI KLUB SU VLASNISTVO DRZAVE,KAD JE ZVEZDA POBEDJIVALA LIVERPUL BILO JE LEPO BITI SRBIN

Rada

pre 2 godine

A da država smanji te pare za "sportiste" a da ušteđen deo prebaci u fond za lečenje bolesne dece u inostranstvu. Sramota je da se 2,5 miliona evra za lek koji treba detetu da omogući normalan život skuplja dobrovoljnim prilozima a da "profesionalni "sportisti dobijaju tolike pare. Ako su profesionalci neka ih zarade!

sledeća vest

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija