• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.06.2022

15:42

NASTAVLJA SE PROGON SRBA NA KOSOVU I METOHIJI! Priština hoće da hapsi i saslušava lidere Srpske liste

Printscreen TV Pink

Politika

NASTAVLJA SE PROGON SRBA NA KOSOVU I METOHIJI! Priština hoće da hapsi i saslušava lidere Srpske liste

Podeli vest

Nastavlja se progon istaknutih Srba na Kosovu i Metohiji od strane zvanične Prištine

Prema saznanjima "Novosti", danas su pripadnici kosovskog odeljenja za teška krivična dela pokušali da uruče poziv za saslušanje predsedniku Srpske liste Goranu Rakiću, potpredsedniku Igoru Simiću i članu Predsedništva Slavku Simiću u svojstvu osumnjičenih lica.

Imena predstavnika Srpske liste dodata su na ranije objavljeni spisak od 72 lica srpske nacionalnosti koje Priština tereti za "napad na ustavni poredak Kosova" zbog protesta Srba na jednostrane poteze Prištine.

Rakić je o tom spisku izvestio javnost još u aprilu, i tada je istakao da je u pitanju politički i etnički motivisan progon Srba, i da su naši sunarodnici unapred osuđeni.

- Zato niko od naših građana, privrednika, političkih predstavnika ne treba da primi ovaj poziv, niti da se na njega odazove. Koliko je perfidna igra Prištine vidi se kroz nameru da se među nama unese razdor. Spisak im nije konačan pa ih pozivam da na taj spisak stave i mene, Igora, Slavka, Milovića, jer smo i mi bili na tim protestima sa svojim narodom i uvek ćemo biti - rekao je Rakić na konferenciji za medije 24. aprila.

Rakić je tada ponovio da Srbi na Kosovu i Metohiji žele da sačuvaju mir, ali i da tolerantni stav Srba ima granicu.

- Ukoliko Priština krene sa jednostranim potezima, ne daj Bože, hapšenjima naših građana, bićemo prinuđeni da se tome odupremo svim demokratskim i nedemokratskim sredstvima što podrazumeva i totalnu građansku neposlušnost kako bi odbranili ljudska prava naših građana - poručio je Rakić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ana

pre 1 godinu

Konstantan progon i zastrasivanje srpskog naroda na KiM.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

UDARNO SAOPŠTENJE MUP! Prve fotografije iz akcije "Belvedere"! Keš, droga, oružje...
Utvrđuju se svi detalji

UDARNO SAOPŠTENJE MUP! Prve fotografije iz akcije "Belvedere"! Keš, droga, oružje...

U višemesečnoj zajedničkoj međunarodnoj akciji pod nazivom „Belvedere“ pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije, zaplenjena je veća količina droge i uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe koji se sumnjiče za krijumčarenje narkotika na teritoriji naše zemlje, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Austrije.

07.05.2024

12:58

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija