• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.06.2022

17:48

TRI RAZLOGA ZAŠTO SRBIJA NEĆE DA UVEDE SANKCIJE RUSIJI! Šolc decidno zahtevao, Vučić odgovorio kontrapitanjem!

Informer/Marko Đoković

Politika

TRI RAZLOGA ZAŠTO SRBIJA NEĆE DA UVEDE SANKCIJE RUSIJI! Šolc decidno zahtevao, Vučić odgovorio kontrapitanjem!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je, posle sastanka sa nemačkim kancelarom, da je Olaf Šolc tražio da se Srbija priključi sankcijama Rusiji. Srpski predsednik objasnio je da Rusija podržava Srbiju u SB UN oko Kosova, da imamo dobar energetski aranžman i da smo sa Rusima tradicionalni prijatelji

- Razgovarali smo o političkoj situaciji u svetu i Šocl je na veoma decidan, jasan i oštar način tražio od Srbije da se priključi sankcijama protiv Rusije, odnosno da podržim restritktivne mere koje je EU već donela protiv Rusije - rekao je Vučić.

Istakao je da je on kancelaru govorio o poziciji Srbije, o specifičnosti situcije oko KIM, energetike, ali i tradicionalnih odnosa sa Ruskom Federacijom.

Zašto Srbija drugačije gleda na uvođenje sankcija Rusiji

- Ne, Srbija nije saglasna sa kršenjem teritorijalnog integriteta neke zemlje, mi smo to i osudili u Savetu UN zbog napada na Ukrajinu. Što se tiče sankcija, mi imamo drugačiji stav iz mnogo razloga. Hajde da vam postavim kontrapitanje. A u čemu je razlika kada neko bez odluke SB UN izvrši napad na Srbiju i u čemu je razlika kad neko sprovede napad na Ukrajinu bez odluke SB UN? Samo mi objasnite u čemu je razlika? Mi Srbi znamo kakve su sankcije i ne verujemo u politiku sankcija. Sa druge strane, mi sa Rusijom imamo prijateljske odnose. Hoću da vas upoznam sa činjenicama koje su malo drugačije iz našeg ugla i ne zaboravite da po pitanju Kosova imamo podršku Rusije u SB UN, a o energentima da ne govorimo. Da ne pričam kako se ovde organizuju proruski protesti, a u stvari su protesti protiv mene. Priča se kako sam pogazio ugovor o energetici, a nisam. Lavrov kad ode u Tursku onda vam Turska nije kriva, a kad treba da dođe u Srbiju, onda vam Srbija jeste kriva. To se tako predstavlja i u vašim medijima. Mogli ste i do sad bez Srbije, vas da boli ne može ništa, može samo nama da fali. Mi moramo da naviknemo na takav odnos i ja sam samo zahvalan saveznom kancelaru Nemačke koji kaže da je vrlo zainteresovan za pristup Srbije EU - zaključio je Vučić.

On je rekao i da je beskrajno zahvalan Šolcu na poseti Beogradu, da iskreno i otvoreno razgovaraju o svim važnim pitanjima, jer je Srbiji važniji razgovor sa nemačkim kancelarom, nego njemu razgovor sa Srbijom, dodajući da je ovde uvek dobrodošao.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Knezevic Zoran

pre 1 godinu

Da li postoji osoba u Srbiji koja ne shvata šta leži iza ovih "OŠTRIH" zahteva nemačkog kancelara? Da li zaita bilo ko misli da Nemci nisu svesni da naše sankcije Rusiji neće značiti ama baš ništa, ako ne i manje od toga?! Ovo su podli, dobro sračunati, potezi SAD i EU. Svesni su oni da će srpke sankcije Rusiji imati značaj muhe na telu slona. Medjutim, uvodjenjem sankcija Rusiji Srbija otaje bez jedinog aaveznika i njihovog veta u UN. Gubitkom te, polednje slamke, Srbija je prepuštena na volju svetskih moćnika odnosno, istih onih koji su "DEMOKRATSKI" bombardovali Srbe i rasparčavali njihove suverene teritorije, počinivši neverovbatne zločine, a danas se bore protiv "ZlOČINAČKOG BOMBARDOVANJA", koje na iti način, koriteći "presedan", sprovodi Rusija. Gubitkom ruskog veta, onoj zločinačkoj koaliciji se pružaju šanse da na "ZAKONIT" način i dalje terroriše i raparčava srpke teritorije i donosi rezolucije kojima nas mogu proglaiti narodom čije postojanje predstavlja opasnost po svet. Tada će zločini SAD, EU I NATO-a, postati zakonita i opravdana akcija. a "kosova" nezavisna država, sa daljim aspiracijama da "adminitrativnu liniju" pomeraju na sever uz blagonaklonot, nagovor ipomoć SAD, EU i NATO. Zar oni kriju svoje namere?

Teodora Lektora

pre 1 godinu

Nije Šolc "decidno", nego je Šolc decidirano, tj, odlučno zahtevao... - Naučite već jednom jezik kojim se služite!!! I vi i predsednik nam.

Ema

pre 1 godinu

Idemooo, neka im je objasnio posto se ocigledno prave ludi…

Patriota

pre 1 godinu

Aleksandar Vučić bez trunke odstupanja im je sve sasuo u lice. Niko neće Srbiji da nameće svoje stavove, jer Vučić misli svojom glavom i radi u sve u interesu naše zemlje. Naravno da Šolca boli istina i Srbija neće nikada uvesti sankcije Rusiji.

Ana

pre 1 godinu

Svaka cast Vucicu, sve je lepo objasnio po pitanju KiM, tako to radi pravi predsednik.

Lazar

pre 1 godinu

Aleksandar Vučić bez trunke odstupanja im je sve sasuo u lice. Niko neće Srbiji da nameće svoje stavove, jer Vučić misli svojom glavom i radi u sve u interesu naše zemlje. Naravno da Šolca boli istina i Srbija neće nikada uvesti sankcije Rusiji.

Kaca

pre 1 godinu

Vucic je potpuno bez ustezanja saopstio misljenje i stavove i za Rusiju i Kosovo. Cak i to sto su onemogucili dolazak Lavrova a on u nato zemlji sada drzi konferenciju i to nikome nije problem. Vucic je Solca docekao uz sve drzavne casti ali istovremeno nije dopustio i jasno je obrazlozio sve zahteve koje od njega i Srbije se ocekuju a koje ne mozemo ispuniti.

Marko

pre 1 godinu

Srbija je osudila agresiju Rusije na Ukrajinu u Ujedinjenim nacijama kao i u OBSU. Srbija ne priznaje Krim i njegovu secesiju. SRBIJA POSTUJE MEDJUNARODNO PRAVO! Sankcije nisu medjunarodno pravo niti obaveza. U tome i jeste problem sto se Srbijan drzi principa, sto se ne bi moglo reci za mnoge zemlje Evrope!

cardak

pre 1 godinu

VUCICU! Sulc sa ovakvim dolaskom i nipodastavanjem domacina NIKAD AMA BAS NIKAD (nas narod kaze "mrzi ga ko nemca2)nije dobrodosao u SRBIJUI SRPSKI NAROD TEBI I NJEMU TO PORUCUJE!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija