• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.06.2022

11:03

VUČIĆ JOŠ JEDNOM "POKOPAO" TAJKUNSKE MEDIJE - NEMOJTE DA OKREĆETE I IZVRĆETE STVARI!

printscreen

Politika

VUČIĆ JOŠ JEDNOM "POKOPAO" TAJKUNSKE MEDIJE - NEMOJTE DA OKREĆETE I IZVRĆETE STVARI!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je odgovarajući na pitanje novinarke NewsMax Adria kakav je stav Srbije o tome što se u Solunu moglo čuti da će "Srbija ući u EU najranije 2033. godine", rekao da to nije tako rečeno i da "ne menjaju teze"

 

Na konstataciju novinarke NewsMax Adria da je nemački kancelar govorio o međusobnom priznanju, dok je u Solunu rečeno da Srbija možda postane član EU 2033. godine, Vučić je primetio da to nije tačno, jer je, ističe, grčki premijer Kirjakos Micotakis spomenuo 2033. godinu za ceo Zapadni Balkan, a ne za Srbiju.

- Niste to čuli za Srbiju, nemojte da okrećete stvari. Niste čuli da je neko rekao "Srbija da bude u EU 2033." već "ceo Zapadni Balkan"... Polako, polako... Ja vas pustim i lepo da preko reda, da pitate i preko reda, i vas sa NewsMax i sa N1. Lepo vi mene saslušajte, nemojte da okrećete i izvrćete stvari. Ja sam vrlo precizan čovek, kojem tako nešto ne može da promakne. Kao što ne može da mi promakne kada kažete "može li naša opozicija da iskoristi to što će Srbija biti u teškoj energetskoj i ekonomskoj situaciji", ni kriva ni dužna, zbog svega što se dešava u Ukrajini, što nije baš moralno, složićete se, a to pitaju vaši voditelji. 

- Micotakis je rekao "ceo Zapadni Balkan". A kad mislite da bi mogli da uđu npr. Bosna i Hercegovina i neki drugi koji nemaju otvorene pregovore sa EU. To je zaista ambiciozan plan. Oni uopšte nisu pomenuli Srbiju, već celokupni Zapadni Balkan. Dakle, to se nije odnosilo na Srbiju. Ja nisam neko ko će narodu da daje nadu tamo gde je nema, ali da budemo sasvim fer, nije se odnosilo na Srbiju već na celokupan Zapadni Balkan. 

Foto: printscreen

Aleksandar Vučić

Raste evroskepticizam 

Vučić je ukazao i da evroskepticizam raste svaki dan, i da je poslednje istraživanje od pre par dana to i pokazalo.

- Ali, moraćemo da pokušamo da postavimo stvari racionalno. Možemo li bez evropskih investicija? Ja mislim da ne možemo. Da li smo emocionalno presrećeni zbog izjave oko KiM ili pritisaka zbog spoljne politike? Nije niko, ali moramo da budemo razumni, da emocije ne nadvladaju racionalni deo i da vodimo politiku u skladu sa našim suštinskim interesima - rekao je Vučić.

Kako je istakao, on je kao predsednik Republike izabran na pet godina, vlada će uskoro biti izabrana na četiri, i zemlja će voditi politiku koja ima legitimitet u narodu, suštinski i strateški.

Na pitanje da li je Srbija na EU putu, odgovorio je da je zemlja "apsolutno na evropskom putu".

- Onako kako sam govorio pre 110 dana.. Ljudi su tada mislili da će to da važi tri, sedam, 10 dana... A, oni zaključci traju 110 dana, uprkos svemu što dolazi sa različitih strana, i pritiscima na Srbiju - rekao je Vučić.

Dodao je da ne može da kaže da je Srbija svetska sila, ali će, poručuje, zemlja dok može da poštuje sebe, to i da radi.

- Do sada smo uspevali, nadam se da ćemo i dalje - dodao je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ćana

pre 1 godinu

Vučić ih je baš pokopao i pokazao gde im je mesto!

Edita

pre 1 godinu

Vucuc se precizno i strogo drzao svojih stavova u svim pregovorima i razgovorima do sada. Ni u jednom od njih nije dao ni naznaku da postoji solucija priznavanja Kosova. Veoma je bio izricit u tome da teritorijalni integritet necemo trampiti za pristupanje Eu sto mu je cak i zamereno. Tako da te dezinformacije i poluinformacije koje se prezentuju ne pogadjaju nikog od gradjana i nemaju tezinu nikakvu.

Marcco

pre 1 godinu

Koga, bre, briga mile i pišu ti iz N1. Ko normalan njoh može da shvati oizbiljno. Medij u vlasništvu tajkuna koji se obogatio provlačenjem kablova kroz sahtove vodovoda, bez da je i jedan jedini dinar platio, kome je bivša vlast na razne načine obezbedila monopol u svakom iole većem gradu, koji je te zarađene pare investirao u Glof klubove po Sloveniji i fudbalke klubove po engleskoj... i koji se obečao neo-liberalnom krilu američkih demokrata, okupljenih oko pokojne Olbrajt i još žive Klintonke...

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija