• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.06.2022

12:19

SAZNAJEMO! U toku konsultacije Vučića sa članovima Vlade i saradnicima u vezi sa odlaskom u Brisel!

Tanjug

Politika

SAZNAJEMO! U toku konsultacije Vučića sa članovima Vlade i saradnicima u vezi sa odlaskom u Brisel!

Podeli vest

U toku su konsultacije predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića sa članovima Vlade i najbližim saradnicima oko odluke da li će se ići u Brisel ili ne. Takođe, predstavnici Makedonije se razmišljaju da ne idu zbog tretmana Evropske unije prema njima

Predsednik Vučić i premijer Albanije Edi Rama žele da se solidarišu, te će odluku objaviti sutra.

Pre definitivne odluke, Vučić, Rama i makedonski premijer Dimitri Kovačevski još jednom će razgovorati kako bi se usaglasili.

Podsetimo, Vučić je jutros razgovarao putem video-linka sa premijerima Albanije i Severne Makednije, Edijem Ramom i Dimitrom Kovacevskim o predstojećem samitu EU-Zapadni Balkan u Briselu.

Predsednik Srbije je na Instagram nalogu buducnostsrbijeav naveo da su se trojica lidera dogovorila da će, nakon konsultacija sa njihovim vladama i savetnicima, sutra u podne objaviti odluku o tome da li će prisustvovati ovom skupu.

"Razmenili smo mišljenja i o budućim koracima naše inicijative Otvoreni Balkan – sajmu vina, koji će okupiti najbolje vinare iz regiona, kao i o narednom sastanku na kojem ćemo razmotriti brojna pitanja od interesa za naše građane. Zajedno se borimo za jasnu perspektivu Zapadnog Balkana, još jaču saradnju i bolje povezivanje", poručio je Vučić i objavio fotografije razgovora.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ratko

pre 1 godinu

spremite se vi da j m u UNu stoki toj koji hoce da se usvoji rezolucija za Srebrenicu to vi spremajte i pustite Dacica da ide tamo i da im se majke svima

tale

pre 1 godinu

našim pregovaračimo želimo puno sreće i uspeha

Mia

pre 1 godinu

Svakako treba dobro pripaziti da se ne napravi pogrešan potez u saradnji sa EU i mišljenja sam da treba ići na predstojeći Samit EU u Briselu.

Mia

pre 1 godinu

Od EU se može dobiti prava pomoć, s kojom se može očekivati veoma dobra realizacija projekta Otvoreni Balkan.

Mia

pre 1 godinu

Treba dobro razmisliti i konsultovati se sa svim vodečim ljudima što se tiče inicijative Otvoreni Balkan i doneti odluku da li prisustvovati samitu EU.

Mia

pre 1 godinu

Mudrom i pametnom politikom predsednika Vučića mislim da ćemo rešiti deo problema sa Prištinom.

Mia

pre 1 godinu

Dogovor kucu gradi, a lepo je cuti da tri zemlje clanice Otvorenog Balkana zele da se solidarisu u odluci da li ici u Brisel, ili ne.

Mia

pre 1 godinu

Ni jednog momenta ne sumnjamo da ce odluka biti ispravna, jer predsednik ima samo jedan cilj na umu a to je da srpskom narodu bude bolje.

Zečica

pre 1 godinu

Srbija je dosta napredovala na evropskom putu i to je činjenica koja se ne može osporiti.

Zečica

pre 1 godinu

Samo treba ostati dosledan svojim stavovima i ne posustati pod pritiscima.

Zečica

pre 1 godinu

Vučić ulaže veliki trud i napore kako bi uveo našu zemlju u EU.

zečica

pre 1 godinu

Srbija se zalaže za mir i stabilnost i uspostavljanje dobre saradnje sa zemljama regiona.

Zečica

pre 1 godinu

Vučić ima podršku građana Srbije bez obzira na odluku koju će doneti.

Zečica

pre 1 godinu

Srbija se ne odriče KiM, sporazumi moraju biti ispoštovani! Sigurna sam da će Vučić umeti da proceni šta je najbolje za Srbiju.

Maja

pre 1 godinu

Srbija je uvek bila i sada je za dijalog,za dogovor,za postizanje resenja.

Snežana

pre 1 godinu

Znamo da će predsednik Srbije doneti ispravnu odluku o učešću na Samitu i ako bude prisustvovao da će državu zastupati na najbolji način. Srbija se zalaže za dijalog i dobre odnose Srba i Albanaca i mir u regionu.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17