• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.06.2022

14:24

ODBILI SASTANAK SA PREMIJERKOM, DUPLIRALI ZAHTEVE PA BLOKIRALI BEOGRAD ZAJEDNO SA ĆUTOM, ZELENOVIĆEM, VESELINOVIĆEM...

Fotoilustracija

Politika

ODBILI SASTANAK SA PREMIJERKOM, DUPLIRALI ZAHTEVE PA BLOKIRALI BEOGRAD ZAJEDNO SA ĆUTOM, ZELENOVIĆEM, VESELINOVIĆEM...

Podeli vest

Predstavnici sindikata radnika Fijata samoincijativno su prekinuli pregovore sa Vladom, prekršili dogovor, odbili sastanak koji im je premijerka Srbije Ana Brnabić ponudila i onda iz Kragujevca došli u Beograd kako bi blokirali srpsku prestonicu i duplirali svoje zahteve, a u tome ih podržavaju predstavnici koalicije Moramo

Iako je ih predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić pozvala da danas u 16.30 dođu na nastavak pregovora, predstavnici sindikata i radnika kragujevačke fabrike automobila su se ipak otisnuli na put iz Kragujevca za Beograd, te je njih 300 blokiralo prestonicu naše zemlje, tj. auto-put kod Sava centra u oba smera, dok najavljuju i blokadu Gazele.

Duplirali zahteve

Oni su prvo tražili otpremninu od 1.000 evra, dok su danas duplirali svoje zahteve te traže otpremninu od 2.000 evra po godini radnog straža, što je 10 puta više nego drugi radnici u Srbiji. Takođe, odbili su predlog Fijata da dobiju 17.000 evra, minimalnu platu od 800 evra mesečno i da imaju garantovan posao kada se u Srbiju vrate.

Foto: Informer

Na protestu u petak u Kragujevcu, ali i danas u Beogradu se pojavili predstavnici koalicije Moramo – Aleksandar Jovanović Ćuta, Nebojša Zelenović, Dobrica Veselinović – koji očigledno stoje iza protesta.

Foto: Informer

Foto: Informer

Foto: Informer

Foto: Tanjug

Dobrica Veselinović na protestu radnika Fijata

Foto: ATA Images

Foto: Informer

Aleksandar Jovanović Ćuta na protestu radnika Fijata

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan

pre 1 godinu

Нека их нека протестују. Ја би то оставио једно месец дана, па нека их Ћута и други финансирају .

Lazni Bot

pre 1 godinu

E kakvi su ovi radnici,hoce da rade u svojoj zemlji i jos da budu placeni,pa gde to ima,sramota

ratko

pre 1 godinu

dobro oce li neko u ovoj drzavi da uhapsu tog idiota Cutu i Tog idiota elenovica ili ce dve spodobe nemacke da prave haos ovde

Jovan

pre 1 godinu

Bagra neradnička. Hoće preko leba pogače.Voće nema ko da bere za 5 evra. .ovnari i lešinari zajedno.

Pera

pre 1 godinu

Ja hocu da prihvatim uslove koje nudi Fijat!! 6 godina sam na birou .. bio bi red .. !!!

Penzioner

pre 1 godinu

Treba đubrad kamenovati i oterati iz Beograda!

Deki

pre 1 godinu

Ko trazi 2000eura? Traze ljudi 1000eura, idite tamo pa oh pitajte, malo pre su bili uzivo na Euronews i objasnili da traze 1000eura ili posao u drugoj firmi

Pera

pre 1 godinu

Izgleda da je ideja proterivanje fijat iz srbije!

Amater

pre 1 godinu

VLASTIMA BEOGRADA I SRBIJE VELIKO HVALA ZA OVO JEB..E PO NARODU...DOKLE VISE TORTURE PO BEOGRADU.

Milutin Vranjski

pre 1 godinu

Да би знали одакле "сунце" сија, морали би да извадимо прст из носа и погледамо истини у очи. За тај исти Фиат из Крагујевца (некадашња Застава аутомибили) бивша Југобанка је што у кредитима што у гаранцијама исплатила преко 2,5 милијарде долара (и то у време када је И долар био око 2,75 немачких марака) што представља негде око 7 милијарди немачких марака - по данашњој куповној моћи евра то би било преко 10 милијарди евра од оснивања заставе аутомобили преко данашњег Фиата. Због тога, а по налогу Млађана Динкића и његове бандитске организације Г-17+, и ликвидирана је Југобанка, како би се главни поверилац "убио", Застава постала Фиат без обавеза према банкама, а имовина Југобанке рашчерупала буд зашто. Е моји Србијанци, тако се пљачка и пљачка и дан дан наша Србија!

zemlja prokletih

pre 1 godinu

Kad su obični radnici najveci neprijatelji sistema, a kriminalci i ratni profiteri (Kristijan i Arkan) dzet set... SNS mafija je od Srbije napravila mutanta Kolumbije i Severne Koreje

Raka

pre 1 godinu

Nedam moje pare liberalnim kapizalizmu. Ni meni niko nije dvorio lad sam bio otpušten.Ovim drugarima reći da je Drug Tito umro, nije ga Reks spasio.

Beki

pre 1 godinu

Ovi zive jos u socjalizmu , pa htjeli ste kapitalizam , zapad pa imate , sta se bunite , na zapadu dobijes otkaz i po deset puta u toku radnog veka , promenis pet sest zanimanja i niko te nista ne pita , otkazni rok je od mesec do 6 meseci zaviano koliko imas staza u toj firmi i trazi drugi posao. Kakva ulica ,kakvi bakaraci , a ovima gazda nudi posao u drugim fabrikama i oni se bune. Ostacete vi na ulicama ako tako nastavite ko 2000-tih godina i bez bosla i bez sanse za posao.

Toza

pre 1 godinu

Što lažete da je predsednica vlade pozvala predstavnike radnike FIATA na razgovor.

pekicmeki

pre 1 godinu

Čovek je slobodan dok ne ugrožava tuđu slobodu. Ako sam dobro shvatio, niko od njih nije slobodan. Najgore je što oni misle da jesu. Zato jer im je neko dozvolio da meni oduzimaju slobodu. I još iz Kragujevca dođu u Beograd. Pa što ne blokirate puteve u Kragujevcu? A hteli ste kapitalizam? Pa ko vam je kriv onda?

Milan

pre 1 godinu

Ови из дела опозиције као лешинари, нешта да ушићаре на муци радника. Јад ..

dragan

pre 1 godinu

ako je fiat privatna kompanija drzava srbija nema nista sa fiatovim radnicima.hocete kapitalizam ali kad posrnete da vas drzava izdrzava.nema toga na zapadu

Dragan ns

pre 1 godinu

Živeo krupni kapital, političari I sindikat! Dole radnici I sirotinja! Živeli novinari!

Pera

pre 1 godinu

A gde je Nenad Čanak, kašika u svakoj čorbi ????????? Sve su budale prisutne na autoputu, jedino im Čanak fali. Socijalizam je prošao majstori !!!!!!!

posteni1

pre 1 godinu

Novinari i vlasnik ovog govneta od novina mogu da se napuše kurca radnicima. Stoko režimska!

Bane

pre 1 godinu

E, srbijo (malim slovima). Nikad od tebe države kad zelenovići,ćute, veselinovići i druga bagra radi šta hoće.

Zox

pre 1 godinu

Da ima drzave , sklonili bi ove ludake sa Autoputaa kao sto bi svaka evropska policija to uradila.

RRUSS

pre 1 godinu

Sindikallni faraoni, grupa neradnika, zelena lopovska banda i par naivčina... Na kraju će samo naivčine shvatiti da su ispali budale!!!

Rade R

pre 1 godinu

Jel neko tim kretenima rekao da je Tito umro još pre četrdeset godina?! O čemu bre oni pričaju?! Nije država njima ni tata ni mama pa da im sve "probleme" država rešava! Nema socijalizma! I oni su za to glasali! Dok je bio socijalizam nije im valjalo, kapitalizam je kod nas, i to onaj najgori, počeo još dve hiljadite! Upravo kad su na vlast došli ovi lopovi koji ih sada podržavaju i sa njima blokiraju ulice! Bruka kakvog odvratnog i bezobraznog naroda ima!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija