• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.06.2022

14:46

Ružiću zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju!

Politika

Ružiću zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju!

Podeli vest

Prvi potpredsednik vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić saopštio je da mu je danas zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju, iako je uredno i blagovremeno bio najavljen u skladu sa svim procedurama i dogovorima


Ružić je trebalo da prisustvuje Danu Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, koji se tradicionalno organizuje na Vidovdan, 28. juna svake godine.

"Odluka da resorni ministar ne prisustvuje svečanoj sednici povodom dana jednog od naših najznačajnijih univerziteta još jedan je u nizu dokaza koji potvrđuju osion odnos privremenih vlasti u Prištini i njihovu nespremnost na bilo kakav kompromis i poštovanje bilo kakvog dogovora", rekao je Ružić.

On je naveo da "svečanost, u slavu obrazovanja i znanja, ni na koji način ne ugrožava privremene prištinske vlasti, ali izgleda da, ipak, tradiciju i snagu našeg obrazovanja doživljavaju kao pretnju", saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.


Ulazak na Kosovo i Metohiju, na prelazu Jarinje, zabranjen je danas i direktoru Kancelarije za IT i eUpravu Mihailu Jovanoviću, uprkos unapred odobrenom ulasku i svim ispoštovanim procedurama. Njegova poseta je planirana zbog otvaranja dva IT centra - u Kosovskoj Mitrovici i Gračanici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija