• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok/RT

28.06.2022

18:49

ZNAČI, KOSOVO JE SRBIJA! ŠOLC JASAN, GRANICE SE NE MOGU MENJATI NASILNO! Nemački kancelar se poziva na međunarodno pravo... ŠTA REĆI, A NE...

Tanjug/AP

Politika

ZNAČI, KOSOVO JE SRBIJA! ŠOLC JASAN, GRANICE SE NE MOGU MENJATI NASILNO! Nemački kancelar se poziva na međunarodno pravo... ŠTA REĆI, A NE...

Podeli vest

U odnosima sa Rusijom „nema povratka" pošto sukob od 24. februara u Ukrajini znači duboki prekid u međunarodnim odnosima, izjavio je nemački kancelar Olaf Šolc, sumirajući rezultate drugog dana samita G7

Na ovaj način se krše sva pravila, sporazumi koje smo zaključili jedni sa drugima o metodama i načinima saradnje između država, a posebno dogovor o tome da se granice ne mogu menjati nasilno. Kao G7, delimo stav da su to veoma dugoročne promene koje će uticati na međunarodne odnose veoma dugo - rekao je Šolc novinarima i dodao da „u odnosima sa Rusijom nema povratka u vreme pre ukrajinske krize".

On je dodao da ako se situacija promeni, onda "moramo da se promenimo, to svi sigurno znaju". Sve zemlje G7 spremne su da „preduzmu odgovarajuće odluke", rekao je Šolc.

Podsetimo, ranije je ovog meseca Šolc u Beogradu zatražio da se prizna samoproglašeno Kosovo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ratko

pre 1 godinu

samo ti nacisto nemoj da nas branis,mars od Srbije

milovan

pre 1 godinu

Dokle je svet dosao.?? Kada ovakvi likovi vode drzavu i svetsku politiku. Svet je dotakao dno.

Goran

pre 1 godinu

Licemeru pokvareni. Naišli ste na tvrdo pa neznate šta će te. Kako reče Putin pitajte dedu kako se proveo u drugom ratu.

Milan

pre 1 godinu

Kakav je ovo prevarant. Pa jesu li granice promenljive ili nisu?

Marija

pre 1 godinu

Povraca mi se na ovaj lik, takvu karikaturu od coveka jos nisam videla u politici.Prevazisao je sam sebe.Ali neka, sve ce doci na svoje mesto.Zna stariji brat Putin sta njima treba.Zna on kako mu se deda proveo i mnogi drugi ali prelazi preko toga jer nema ni mrvu morala.Samo nemoj da nam dolazi.Poguban je za moje zdravlje.

Marko

pre 1 godinu

Pa KiM nije uzela druga drzava i nasilno menjala granice nego se stanovnici pobunili i odlucili da se odvoje i naprave svoju drzavu, a to nije isto kao sto je rusija pripojila krim, ako Donjecka NR i Luganska NR ostanu samostalne onda je ista stvar kao sa kosovom i mogu biti nezavisne ali ako se pripoje Rusiji e to je vec druga stvar. Zato ovo sto je rekao Sholc vazi za slucaj da neka drzava silom otima teritoriju i menja granicu, tako da se u komentarima vidi nivo skolovanja nasih "strucnjaka" i njihovo poznavanje situacije

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija