• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.07.2022

17:02

OTAC LOGORA JASENOVAC JE ALEKSANDAR KARAĐORĐEVIĆ! Bokan brutalno objasnio: On je ukinuo Vidovdan, bacio je u smeće ono što smo gradili SEDAM VEKOVA! (Video)

wikipedia/pink.rs

Politika

OTAC LOGORA JASENOVAC JE ALEKSANDAR KARAĐORĐEVIĆ! Bokan brutalno objasnio: On je ukinuo Vidovdan, bacio je u smeće ono što smo gradili SEDAM VEKOVA! (Video)

Podeli vest

Predsednik Instituta za nacionalnu strategiju i reditelj Dragoslav Bokan do detalja je objasnio zašto je kralj Aleksandar Karađorđević kriv za nastanak logora Jasenovac

Bokan je, gostujući u jednoj emisiji, rekao da je formiranjem Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca uništen srpski identitet i pripremljen teren za formiranje logora Jasenovac i Nezavisne države Hrvatske.

- Otac logora Jasenovac je Aleksandar Karađorđević. Oni su im poklonili našu zemlju i slobodu, nisu kaznili ratne zločince iz Prvog svetskog rata, nisu dozvolili da Hrvati plate ratnu odštetu, zato što je SPC degradirana. Prvog decembra 1918. godine je izvršen državni udar, zato što su srpski junaci prosili, ono što smo gradili sedam vekova je bačeno u smeće, zato što su ideju monarhije koja je u Srbiji bila postavljena na ideju vožda, čoveka koji gine prvi za sve pretvorili u čoveka koji putuje i pravi balove, ide do Bleda i Miločera, dok njegovi junaci prose. Imate sećanja svih njegovih ađutanata koji govore šta se dešavalo posle 1. decembra 1918. godine. 

On je zabranio Vidovdan, mene baš briga za Aleksandra Karađorđevića. Nisam ničiji fan. Oni su veliki kada su veliki Srbi i kada su veliki za svoj narod, a nisu veliki zato što su nečija deca. Ukinut je Vidovdan, praznik koji nas je okupljao vekovima. Decembar 1918. je srpskog vojnika slavio, srpska vojska je bila pobednička vojska, prva je prošla kroz Trijumfalnu kapiju. Šta bi sad, saveznička vojska pucala na naše da smo postavili granice drugačije. Da bi zaštitili naš narod, da se ne stvori Jasenovac i ostali logori. Da se ne formira u Kraljevini Jugoslaviji Banovina Hrvatska koja je formirana 1939. godine. Znate li da su sve druge banovine formirane po rekama (Dravska, Dunavska), samo je jedna bila Hrvatska. Tu su odmah formirane Mačekove jedinice, prvo što su uradili, oborili su kip Kralja Petra Prvog oslobodioca u zagrebačkom parku - rekao je Bokan.

Pogledajte šta je još rekao u video snimku.

Ko je bio Aleksandar Karađorđević

Bio je mlađi sin Petra I Karađorđevića i kneginje Zorke i brat Đorđa P. Karađorđevića. Aleksandar je svoju mladost proveo van Srbije, kojom je tada vladala rivalska dinastija Obrenović. Školovao se u Ženevi i Sankt Peterburgu, a u Srbiju je došao kada je njegov otac izabran za kralja Srbije posle Majskog prevrata 1903. Nakon što se njegov stariji brat Đorđe Karađorđević odrekao prestola 1909, Aleksandar je postao prestolonaslednik. Aleksandar Karađorđević je bio prvi Srbin koji je leteo avionom. Bilo je to tokom njegove posete Francuskoj 5. aprila do 27. aprila 1910. godine. Postao je regent svom ocu 24. juna 1914. i kao takav bio je vrhovni zapovednik srpske vojske u Prvom svetskom ratu.

Posle pobede u Prvom svetskom ratu, Aleksandar je postao regent nove Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, a kralj 1921. posle očeve smrti. Vladao je autokratski zemljom u kojoj su bili izraženi socijalni i nacionalni kontrasti. Posle ubistava u Narodnoj skupštini, zaveo je Šestojanuarsku diktaturu 1929, a 1931. godine je doneo Oktroisani ustav.

Grupa zaverenika iz redova ustaša i bugarskog VMRO-a ga je ubila u Marselju, 1934. godine. Nasledio ga je najstariji sin Petar, ali je zbog njegove maloletnosti zemljom do 1941. vladalo namesništvo na čijem je čelu bio Aleksandrov rođak knez Pavle.

Foto: printscreen

Dragoslav Bokan

 

Jasenovac - najveći logor NDH

Donja Gradina je najveće stratište u sistemu koncentracionih logora "Jasenovac" koji je formiran u avgustu 1941. godine, neposredno nakon proglašenja Nezavisne Države Hrvatske.

Međunarodna komisija za istinu o jasenovačkom sistemu hrvatskih koncentracionih logora zaključila je da su Hrvati u Jasenovcu i Donjoj Gradini ubili više od 700.000 Srba, 80.000 Roma i 23.000 Jevreja.

Među stradalima za 1.337 dana postojanja logora Jasenovac bilo je skoro 20.000 dece.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sramota

pre 1 godinu

Sramna izjava, jos ćemo njemu umesto pravim zločincima da sudimo. Ko je Bokan, otac koliko dece od koliko razli istih majki, čovek koji priča o ljubavi a napušta svoju decu i žene da bi svaki put sa mladjom bio... Aleksandar je vodio hrabro i pametno Srbiju u pobedu u Prvom svetskom ratu, bio najpostovaniji kralj u Evropi. Da je valjao Hrvatskoj, ne bi ga ubili Hrvati u Marseju. Jadna optužba čoveka sa jadnom biografijom.

Zoran

pre 1 godinu

Bruka od čoveka. Zaboravio kad je išao sa paravojskama da pljačka i pali. Sad se navadio pa je na dve TV po ceo dan. I sve ima on nešto da kaže i objasni. To majka više ne rađa.

Normalac

pre 1 godinu

Gadovi udbaški, zbog promocije ovog fašiste gorećete u paklu.

crosdu

pre 1 godinu

Interesantno, a nitko nije kriv za logor "sajmište", "jajince", "Niš", "Banjica"! Baš u tom logoru "sajmište" ubijeno je najviše osoba i bio je pod upravom Nedića!!!!

Predragm

pre 1 godinu

Bokan ne samo da je komunjara koji ima ogroman stan u Krunskoj koji nikada nije vracen restitucijom vlasnicima nego je vrhunski ubica komadant Belih orlova koji nikada nije odgovarao za zlocine i ruski spujun na platnom spusku Putina. Covek bez ikakve skole u vezi istorije, reditelj koji je kupio diplomu preko svoje zene. Koja grupa ruskih komunista stoji iza njega saznacemo padom Vucica jer sa Kapetanom Draganom sprema se nesto.

goxi

pre 1 godinu

Hvala bogu da neko kaze istinu o Karadjordjevicima!Taj nas je pokopao i vratio 200 godina unazad!

spasko

pre 1 godinu

konacno da Bokan nesto pametno kaze , nacisti i teroristi su privatno obezbedjenje robivlasnicke oligarhijske satanisticke religije monarhista , a monarhije su privatne robovlasnicke agencije rimskosolomonske imperijalne agencije na celu sa nacistickim rimskosolomonskim Vatikanom , EU je leopoldijansko habsburska monarhisticka nacisticka agencija , okupator Nato je postavio svoju okupatorsku klasnodiskriminativnu genetski prioritetnu nacisticku krunu i sahovnicu na zastave porobljenih zemalja . https://www.bitchute.com/video/MjPrG0y2p2gF/ https://www.bitchute.com/video/gErwmK1nZhOk/ https://www.youtube.com/watch?v=y6mCkRb-tA

Amarcord

pre 1 godinu

E najzad neko da kaže istinu! A po vrh svega "viteški Kralj" (koji nikada zvanično nije krunisan) plasirao je ratne reparacije u ratom netaknute Sloveniju i Hrvatsku dok se porušena i prebijena Srbija obnavljala lihvraskim kreditima od ratnih profitera! Pradeda se vratio plačući iz Beograda kada je na ulici sreo svog ratnog druga invalida kako prosi!!!!

ratko

pre 1 godinu

pa naravno oce zajednicku drzavu sa koljacima vekovnim ,zna se sta pise na crkvi u austriji,kad su oni znali sta su hrvati ,a i mi smo idioti kad smo to dop[ustili oni su ti kao nemci spojkis ih u uvek ce napraviti rat u svetu sad se toi dokazalo kao i 1990 kada su napravili genocid nad srpskiom narodom u hrvatskoj ,ustasama nista nije sveto,jednom ustasa zauvek ustasa ,pa se vi gospodo opet lizite sa njima ,more udariti zid da ih nikad vise ne vidimo,bolesna nacija

Mile

pre 1 godinu

DOK SE U SRBIJI NE SHVATI DA SU SRBIJI NAJVEĆU NEPRAVDU ČINILI SAMI SRBI,A OSTALI NA TOME GRADILI SEBE I ONO ŠTO JE DANAS NA DELU,SRBIJA ĆE DO TADA IMATI PROBLEMA! SRBI SU OSTAVLJALI KOSTI,PONAVLJAM SVOJE KOSTI PO MAKĆEDONIJI,ZA KOSOVOI METOHIJU I DA NE GOVORIM,PO ALBANIJI,BOSNI I HERCEGOVINI DO AUSTRIJE!ZA ŠTA? DA VIDE ZAŠTA SU GINULI! I JOŠ DA UČIMO I VELIČAMO PO GOVNJIVOJ DANAŠNJOJ ISTORIJI POGREŠNE POLITIKE,KOBNE ZA CELU DANAŠNJU SRBIJU! STIDE SE SRBI DA U MAĆEDONIJI,HRVATSKOJ,CRNOJ GORI,BOSNI I HERCEGOVINI I SLOVENIJI GOVORE O HILJADAMA SVOJIH POGINULIH VOJNIKA,A DA DANAS NASTALE DRŽAVE GOVORE O SRPSKOM OKUPATORU! POGLEDAJMO SA KOJIM JE TO TERITORIJAMA SRBIJA UŠLA U SHS,A POGLEDAJMO DANAS! BRATSTVO I JEDINSTVO.KATASTROFA!

ZAvram

pre 1 godinu

Иако ставове Драгослава Бокана у потпуности подржавам по питању одбране традиције, српства... припадне ми мука када чујем његове бласфемије на рачун блаженопочившег Краља Александра Карађорђевића, који је, због идеје југословенства, и у намери да окупи Србе у једној држави, попустио пред захтевима тобожње браће, а које је српска војска 1918, године ослободила из вишевековног ропства, да створи Југославију. Због тога су га мучки убили у Марсеју. Предочено му је да се припрема атентат, али се он, и поред очигледне опасности, укрцао на брод. Никада не заборавимо херојску жртву ЊВ Краља Александра Карађорђевића Првог! Знале су усташе да ће Југославија нестати одласком њеног суверена. И једно питање за Бокана: а због чега, после Јасеновца, опет иста држава са монструмима???

Bane

pre 1 godinu

Ovog non stop puštaju na happy i na pink. Sa svojim beskrajnim monolozima i histerisanjem svima dojadaio. E, sad će da soli pamet i u novinama. U sve se meša kao onaj margarin. Dok su se drugi borili protiv zlotvora on je gledao da bude sa orlovima koji su nosili sve što im padne pod ruku.

Pravda

pre 1 godinu

Ratni zlocini ne zastarevaju.kako to da samo Jasenovac zastareo.plati ce to Krvati kad tad.sve se vraca,sve se placa.

SKANDAL! USTAŠE OSTAJU USTAŠE! Smenom Iva Goldštajna pokazali kakvi su danas! Nastavlja se negiranje zločina NDH! Nema pravde za žrtve Jasenovca!
Politika

SKANDAL! USTAŠE OSTAJU USTAŠE! Smenom Iva Goldštajna pokazali kakvi su danas! Nastavlja se negiranje zločina NDH! Nema pravde za žrtve Jasenovca!

Poznati hrvatski istoričar, publicista i diplomata jevrejskog porekla Ivo Goldštajn izbačen je iz članstva Hrvatske alijanse za Holokaust u okviru Međunarodne alijanse za sećanje na Holokaust. Pored njega, izbačeni su i bivša dugogodišnja direktorka Javne ustanove "Jasenovac" i ekspert za nacistički koncentracioni logor u Aušvicu, kao i stručnjak za popis žrtava logora u Aušvicu. Ovo najbolje govori o hrvatskom stavu prema "Jasenovcu" i stradanjima u Drugom svetskom ratu

21.06.2022

22:37

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija