• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.07.2022

12:19

JEDNI DRUGIMA SMO POTREBNI! Vučić primio delegaciju polaznika programa Barvalipe – Romi!

printscreen

Politika

JEDNI DRUGIMA SMO POTREBNI! Vučić primio delegaciju polaznika programa Barvalipe – Romi!

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas prvu generaciju polaznika programa Barvalipe – Romi u javnoj upravi Republike Srbije

 

Prijem je počeo u 12.00 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

– Jedni drugima smo potrebni,. 12,5 odsto vas predstavlja radnu snagu Srbije. Vaša velika dostignuća u budućnosti će značiti da dobijete i mesto u administraciji gradova i sredina iz kojih dolazite. Raduje me da je i danas ovde cela Srbija ravnomerno zastupljena – rekao je Vučić, nabrajajući mnoge srpske gradove iz kojih je prva generacija plaznika programa Barvalipe – Romi došla.

Foto: printscreen

– Srbija mora da bude inkluzivno društvo. Želim vam svaki uspeh u radu i karijeri, neka živi romski narod, živela Srbija – naglasio je predsednik Vučić.

– Problemi Roma su mnogo veliki, veliko je siromaštvo. Ovo je velik, ako ne i ogroman korak. Romi kao manjina treba da budu predstavljeni u javnoj administraciji. Dolazimo do tog koraka – rekao je predstavnik programa Barvalipe – Romi.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zubati drekavac iz Šarenika

pre 1 godinu

ACO PARTIJA! ACO PARTIJA! ACO PARTIJA ??

Milica

pre 1 godinu

Konacno se neko setio da obrati paznju na Rome koji su dugi niz godina zapostavljani u Srbiji. Svaka cast Aleksandru Vucicu koji misli na sve cak i u ovim momentima krize kada se bavi jako kompleksnijim poslovima. Jako dobra inicijativa jer svi gradjani Srbije trebaju imati podjednaka prava i svi se trebaju lepo osecati u svojoj zemlji.

Maja

pre 1 godinu

Zajednicki i uzajamnom podrskom i saradnjom mozemo napredovati i uciti jedni od drugih, bez ikakvih granica i prepreka. To je ono sto Srbiju danas cini posebnom i otvorenom za sve koji zive u njoj.

Suzana

pre 1 godinu

Srbija, kao i predsednik Vučić su oduvek uvažavali i poštovali nacionalne manjine.

veljko

pre 1 godinu

Porucise Romi Srbima,jos jedino mi Romi volimo Srbe.Kralj svih roma zivi u Nisu.Djelem djelem romane.

Nina

pre 1 godinu

Realizacija ovog projekta ,u kome je uključena romska populacija je veliki doprinos i podrška ravnopravnom uključivanju svih građana Srbije u osnaživanju međuljudskih odnosa i ravnopravnosti manjina.

Stefana

pre 1 godinu

Srbija je veoma napredovala u integrisanju nacionalnih manjina u svojim institucijama kao i u javnom zivotu.

Ina

pre 1 godinu

Predsednik Vucic postuje sve nacionalne manjine pa i Rome.

Andrijana

pre 1 godinu

Nasem predsedniku su svi gradjani Srbije podjednako bitni.

Nina

pre 1 godinu

Леп гест председника , и похвале за одличан програм укључивања полазника ромске полулације, који ће им обезбедити лепшу будућност и одговорна занимања!

Biljna

pre 1 godinu

Romi su ravnopravni građani naše države i uglavnom su nepravedno marginalizovani. Ovim gestom dato im je do znanja da je ovo njihova država i da su nam potrebni.

Ana

pre 1 godinu

Svi smo mi pred Bogom isti, socijalizaciju su izmislili, ali ne moramo zbog toga da pravimo razlike. Jedan je covek to i danas pokazao, a to je Vucic. Bravo!

Sasa

pre 1 godinu

Romi predstavljaju najbrojniju nac manjinu i pomoc drzave im je uvek dobrodosla jer su porodice viseclane.

Tara

pre 1 godinu

Vučić ne pravi razlike, on poštuje sve nacije!

Jovana

pre 1 godinu

Ево доказа да је наша земља отворена и спремна да пружи подршку сваком свом грађанину, без обзира на верску или националну припадност.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija