• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.07.2022

13:53

Momirović: Radovi na novoj gradskoj magistrali odvijaju se ispred dinamike (FOTO)

Grad Beograd

Politika

Momirović: Radovi na novoj gradskoj magistrali odvijaju se ispred dinamike (FOTO)

Podeli vest

Deonica puta Novi Beograd – Surčin, građevinski je veoma zahtevna i specifična jer prolazi kroz naseljeno područje i na njoj je trenutno završeno preko 60 procenata radova, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović tokom današnjeg obilaska radova na deonici puta Novi Beograd - Surčin, nove gradske magistrale koja će povezati Beograd sa auto-putem "Miloš Veliki"

- Država direktno investira u jednu gradsku saobraćajnicu pa se susrećemo sa isprepletanim nadležnostima između Republike i grada i zato smatram da uspešnost realizacije ovog projekta zavisi od saradnje lokalnih vlasti koja mora biti na visokom nivou - rekao je ministar Momirović.

Ministar Momirović je podvukao da ova saobraćajnica nije samo značajna za Novi Beograd i Surčin već i za sve građane koji putuju ka Zapadnoj Srbiji, Crnoj Gori i Istočnoj Bosni.

Foto: Grad Beograd

Obilasku radova prisustvovao je i novoizabrani gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić koji je naglasio značaj buduće saobraćajnice uz napomenu da će grad Beograd učiti sve da se radovi na pomenutoj deonici realizuju u što skorijem vremenskom periodu.

- Grad Beograd će učiniti sve što je u njegovom delokrugu kako bi se ovaj projekat uspešno završio, a tu pre svega mislim na rešavanje eksproprijacije kao i na problem sa deponijom koja na ovom mestu postoji - rekao je Šapić.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Aleksandar Šapić

Deonica puta Novi Beograd – Surčin, kao deo auto-puta E-763 "Miloš Veliki", dužine je 7,9 kilometara i vredna je 58 miliona evra. Izvođač radova je kineska kompanija "China Communication Construction Company".

Foto: Grad Beograd

Nakon obilaska radova na pomenutoj deonici, ministar Momirović je posetio i naplatnu rampu Obrenovac, i tom prilikom apelovao na sve učesnike u saobraćaju da se ponašaju odgovorno i voze bezbedno.

- Investirali smo dosta u auto-puteve kao i u bezbednost saobraćaja, a dalja ulaganja u auto-puteve i prateću infrastrukturu ostaju naš prioritet, kako bi Srbija opravdala epitet zemlje sa najboljom putnom i nfrastrukturom u regionu - istakao je resorni ministar.

Foto: Grad Beograd

Tomislav momirović i Aleksandar Šapić

Rukovodilac odeljenja za nadzor naplate putarine Marijana Bosić predstavila je ovom prilikom rad i rezultate sektora naplate putarina uz napomenu da je u toku projekat proširenja 26 naplatnih stanica  u Srbiji, u cilju povećanja kapaciteta i nesmetanog prolaska vozila kroz naplatne stanice.

Prioritetna proširenja su na naplatnim stanicama Stara Pazova, Obrenovac, Požarevac i Smederevo. Proširenjem naplatne stanice Stara Pazova broj kanala se povećava sa 9 na 17 kanala odnosno kapacitet naplatne stanice će  biti veći za skoro 90% u odnosu na postojeći.

Foto: Grad Beograd

Naplata putarine u Srbiji se sprovodi na 66 naplatnih stanica, na dužini od 830 kilometara auto-puteva, a naše službe evidentiraju i značajno veći broj automobila koji prolaze srpskim auto-putevima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija