• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

11.07.2022

07:00 >> 09:32

SEDAM GODINA ĆUTANJA! Za pokušaj ubistva predsednika Vučića u Potočarima 2015. niko nije kriv?!

Politika

SEDAM GODINA ĆUTANJA! Za pokušaj ubistva predsednika Vučića u Potočarima 2015. niko nije kriv?!

Podeli vest

U Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari danas se obeležava 27. godina od zločina nad Bošnjacima počinjenog u julu 1995. godine.

Komemoraciji ne prisustvuje niko od zvaničnika Srbije. Naša država je pokušala da pruži ruku pomirenja 2015. godine, kada je u Potočare otišao tadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić. Međutim, umesto pomirenja, tog 11. jula dogodio se pokušaj ubistva srpskog lidera!

Napad se desio odmah nakon polaganja cveća na centralno spomen-obeležje na putu ka svečanoj loži, predviđenoj za delegacije. Vučiću je masa zviždala i uzvikivala: 'Alahu ekber' i 'Ubij četnika', a istovremeno su ga gađali plastičnim flašama, kamenjem i grumenima zemlje. Aktuelnom predsedniku Srbije tada je rasečena glava. Zahvaljujući ličnom obezbeđenju i pripadnicima MUP-a Republike Srpske, izbegnute su tragične posledice.

Do dana današnjeg, međutim, napadači nisu identifikovani iako su nadzorne kamere sve snimile.

Predmet 'Vučić/Potočari' završio je u fioci kod istražnih i pravosudnih organa BiH. Niko nije procesuiran, niko od onih koji su bili zaduženi za bezbednost skupa i ličnosti nije smenjen niti je podneo ostavku. Inicijativa za smenu tadašnjeg direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsada Vilića odbačena je kao neosnovana!?!

Komentarišući ovaj događaj od pre sedam godina, ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin kaže da je srpska policija i dalje otvorena za kontakte sa bezbednosnim organima BiH kako bi pokušaj ubistva Aleksandra Vučića u Srebrenici bio rasvetljen.

- Niko u bošnjačkim službama nije ni pokušao da sazna imena nalogodavaca i izvršilaca pokušaja ubistva premijera Srbije u Srebrenici 2015. godine. Niko nije uhapšen ni osuđen. Niko se od bošnjačkih političara nije izvinio ili pokazao žaljenje. Ćutali su baš kao što su mirno posmatrali kako rulja napada lidera susedne zemlje. Vučić se tog dana držao hrabro i nije uzmicao, a njegovi domaćini nisu pokazali da žele da se krivci za pokušaj ubistva pronađu. Država koja na svojoj teritoriji ne može da rasvetli pokušaj ubistva stranog državnika ili nije država ili njena vlast podržava napad. Nema trećeg! - zaključuje Vulin.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Maja

pre 1 godinu

Kada napadaju Vucica niko nije kriv, a da je napadnut neko iz redova opozicije garant bi Vucic bio kriv. Gde je ovde pravda?!

tale

pre 1 godinu

a šta bi bilo da se tako nešto desilo u Srbiji?

Dejan

pre 1 godinu

Sramota i dalje se čuti a trebalo je odavno biti rešen slučaj napad na Vučića .

Ana

pre 1 godinu

Kada se samo setim tog događaja nije mi dobro. Jezivo je bilo.

Peđa

pre 1 godinu

Da se to desilo nekom njihovom zvaničniku u Beogradu ili bilo gde drugde u Srbiji, već bi uveliko odgovarao bar najmanje u Hagu.

Miloš

pre 1 godinu

Strašno je šta su mu tamo priredili, a još strašnije je što niko nije odgovarao.

Janko

pre 1 godinu

Međunarodna zajednica je po difoltu i tada prećutala i nikoga od njih nije ni opomenula, a kamoli osudila.

Zoran

pre 1 godinu

Odgovaraće kad tad! Svako mora da odgovara za ono što je uradio! Ono što su tada uradili Vučiću je za svaku osudu.

Tara

pre 1 godinu

Tužno je to što za takav skandalozni doček našeg predsednika niko nije odgovarao. A mi smo samo hteli da pružimo ruku pomirenja, sramota.

Pera

pre 1 godinu

Ova činjenica pokazuje da je atp u važnija mržnja od odnosa prema sportistima!

ewfwdee

pre 1 godinu

Smrdljivi fašista gdje god dođe bjezi kao pacov

Jovanka

pre 1 godinu

Sramota za bosnjacke nadležne službe i njihove politicare.

Ur Nino sar Serbule

pre 1 godinu

Срамота да и после 7 година од покушаја атентата и убиства на председника Србије нема оптужених !!!

Tanja

pre 1 godinu

E gde ne završiše posao, da maknu zlo sa grbače Srbije, velike muke bi nas oslobodili...

Pera

pre 1 godinu

To što Srbija nije uložila tužbu za pokušaj ubistva predsednika prema bosni i hercegovin pokazuje nenormalnost a pritom da nas sarajevo optužuje za genocid pa se nameće pitanje da i Srbija i bih nisu pod istom komandom tita2 sorosa!

sasa

pre 1 godinu

Vi zaista mislite da ce muslimanski zlocinci samo da se jave na robiju

Marko

pre 1 godinu

Nikada se neće privesti pravdi napadači i nalogodavci na Vučića. U BIH, Sarajevu posebno, ne postoji politička volja da se istina sazna. Velika mrlja im ostaje, napadače su morali da kazne.

Bezimeni

pre 1 godinu

Dok Izetbegović šeta i igra šah u centru Beograda, na Vučića izvršen polušaj linča! Istrage nema,a zapad ćuti! To je ta demokratska tvorevina zapada!

Miloš

pre 1 godinu

Dok se ne privede pravdi svako ko je napao predsednika Srbije Aleksandra Vučića, tada premijera, koji je otišao u Srebrenicu da izrazi poštovanje prema žrtvama i bošnjačkom narodu ja ne vidim da je nama zvaničnicima mesto tamo.

Maja

pre 1 godinu

Nekima je očigledno važno da se Srbija predstavi u negativnom kontekstu uprkos borbi Srbije da očuva mir i stabilnost u regionu. Srbija je pokazala želju za pomirenjem i to je činjenica.

Dušan

pre 1 godinu

Ako za tolike godine niste u stanju da pronađete nijednog nalogodavca, ili bar nekoga od učesnika u sramnom pokušaju atentata na predsednika Vučića, onda moramo da se zapitamo da li je u pitanju nesposobnost ili je u pitanju zla namera!?

Dejan

pre 1 godinu

Svaka čast Vučiću što se pojavio u Srebrenici, jer je to bilo jako pozitivno i dobro, gest koji ide u pravcu pomirenja srpskog i bošnjačkog naroda. Osuđujem to što nije razotriveno ko je i sa kojom namerom izvršio napad na njega.

Miloš

pre 1 godinu

Napad na Aleksandra Vučića, napad je na srpski narod i na dobru nameru i volju za pomirenje između naroda. Sramota šta je čovek bio doživeo. Bruka je to što nije rasvetljen slučaj.

Željko

pre 1 godinu

Ovom regionu, koji zna za toliko tragedija, potrebni su lideri kao što je Vučić, koji je bio pružio ruku za bolje sutra.

Jovana

pre 1 godinu

Ovo je velika sramota za pravosudje BiH! Niko nije odgovarao za pokusaj ubistva naseg predsednika Vucica!

Jovana

pre 1 godinu

Bosna i herceogovina je prvo dopustila da se desi jedan ovakav skandal, da predsednik jedne drzave bude kamenovan, a zatim nije identifikovala napadace! To pokazuje da se radi o veoma primitivnoj drzavi u kojoj drzavni organi ne rade svoj posao!

Jovana

pre 1 godinu

BiH ima jos mnogo da radi u svom pravosudju, sto je jako tuzno.... Dozvoliti da jedan ovakav incident prodje bez kaznjenih imako postoje snimci bezbednosnih kamera...

Caka

pre 1 godinu

Pravosudje u Bosni mora da pokaze odgovornost i privede odgovorne pred lice pravde, posto su vec sebi dopustili veliki propust da dozvole da nas predsednik bude napadnut!

Jovica

pre 1 godinu

Posle 7 godina nisu uspeli da nadju pocinitelje ovog nedela, iako imaju snimke sa nadzornih kamera... Ovo je velika sramota za BiH, kao sto je i sramotna organizacija tog dogadjaja!

Bojan

pre 1 godinu

Zar je moguce da ste toliki licemeri i da niste za sedam godina uspeli pronaci napadace i nalogodavce napada na predsednika Vucica?

nadja

pre 1 godinu

nikada necemo zaboraviti sva nedela i zlocine...

Pavle

pre 1 godinu

Zvanicno Sarajevo i dalje cuti i posle sedam godina.Svojim cutanjem sve su rekli.

Milica

pre 1 godinu

Svi cute o Srebrenici, svi cute o 2015 kada su napali sadsnjeg predsednika Srbije i za to niko nije odgovarao. To je velika sramota

Maša

pre 1 godinu

Velika je sramota i nepravda da počinioci ovog krivičnog dela prođu nekažnjeno.

Ana

pre 1 godinu

Dok se predsednik bori za mirne i stabilne odnose sa komsijama, napad koji je bio cute, zataskavaju, sramota!

Bora

pre 1 godinu

Nije mi jasno sta se čekalo do sada da se to sve ne resi, velika je to sramota!

Mirko

pre 1 godinu

Svi cute a sedam godina je proslo od napada na naseg predsednika u Srebrenici

Filip

pre 1 godinu

Svi cute kada je u pitanju Srbija, kada su u pitanju srpski interesi

Marko

pre 1 godinu

Srbija tezi miru i stabilnosti u regionu. Postujemo tudje zrtve, ali isto tako treba da se postuju i srpske zrtve

Suzana

pre 1 godinu

Sedam godina se cuti o napadu na Vucica u Potocarima

Mirko

pre 1 godinu

Kada je napadnut predsednik, te godine je Srbija pokusala da pruzi ruku pomirenja. Ali to druga strana ne zeli

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija