• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.07.2022

09:25

OVO JE NAJVEĆI SKANDAL U MODERNOJ ISTORIJI ODNOSA SRBIJE I HRVATSKE!

printscreen

Politika

OVO JE NAJVEĆI SKANDAL U MODERNOJ ISTORIJI ODNOSA SRBIJE I HRVATSKE!

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić prokomentarisala je na televiziji Pink skandaloznu odluku hrvatskih vlasti da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zabrani privatnu posetu Jasenovcu

Premijerka Ana Brnabić ocenila je danas da je prvorazredni skandal odluka hrvatske vlade da zabrani predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću privatnu posetu Jasenovcu.

- Ovo je najveći skandal koji se dogodio u modernoj istoriji odnosa Srbije i Hrvatske. Da privatnu posetu predsednika Srbije, i to Jasenovcu, mestu stradanja Srba, pa onda Jevreja i Roma, mestu gde je ustaški režim najbrutalnije pobio stotine hiljada Srba, jedini logor u Evropi koji je bio za decu... I da takvom mestu vi zabranite posetu predsedniku Srbije koji se samo hteo da tamo položi cveće... Da to uradi jedna država članica EU... To je za mene ne prvorazredni skandal, već nešto mnogo, mnogo više. Kao da predsedniku Izarela zabrante posetu Aušvicu i da kažete da taj čovek želi da izazove haos - rekla je Brnabić i dodala da da će se ministar spoljnih poslova obratiti danas u 11 časova, dok će se predsednik Vučić obratiti sutra u 18 časova. 

- Ovo je protivpravna odluka, antievropska odluka, anticivilizacijaska odluka, brutalno gaženje slobode kretanje, a da ne pričam šta ovo znači u smislu nepoštovanja srpskih žrtava. Da podsetim da je Aleksandar Vučić unuk žrtve tog ustaškog režima, da je nejgov deda ubijen od strane ustaškog režima, da se i dalje ne zna gde je tačno stradao... - rekla je premijerka. 

Foto: printscreen

Ana Brnabić


Premijerka se zapitala kako hrvatska vlada namerava da objasni zašto je zabranila da predsednik Vučić dođe u privatnu posetu i položi cveće na mesto najvećeg stradanja srpskog naroda.

- Da li je to odluka države članice Evropske unije, da li je to u skladu sa poštovanjem slobode kretanja, da li je takva odluka u duhu antifašizma i slobodarskih načela ? Da li bi odluka bila drugačija da je najavljena zvanična poseta predsednika - zapitala je Brnabićeva i poručila da bi Hrvatska trebalo da stidi.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 1 godinu

Odavno je trebalo prikupiti dokaze iz nemačkih britanskih ruskih i vatikanskih arhiva tužiti hrvatsku za holokaust nad srpskim narodom i jednom zauvek reßiti" hrvatsko pitanje"! Treba raspisati donatorsku prikupljanje novca za izgradnju graničnog naučno memorijalnog centra u Gradini ne zato što država za to nema novca već da bi svi srbi učestvovali večnom pomenu na naše mučenika!

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija