• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.07.2022

18:17

USTAŠE U KAMPANJI ZAJEDNO SA TADIĆEM! Lider SDS-a podržao zabranu privatne posete predsednika Srbije Jasenovcu, Hrvati jedva dočekali!

printscreen

Politika

USTAŠE U KAMPANJI ZAJEDNO SA TADIĆEM! Lider SDS-a podržao zabranu privatne posete predsednika Srbije Jasenovcu, Hrvati jedva dočekali!

Podeli vest

Bivši predsednik Srbije, Boris Tadić, dao je izjavu za tajkunski list Danas u kojem je napao Aleksandra Vučića zbog Jasenovca, što su Hrvati jedva dočekali kako bi opravdali svoje ustašluke

Lider SDS-a, Boris Tadić, kao da je zaboravio da je bio na čelu ove države koju su rasparčavali i prodavali, pa sada glumi mirotvorca i tvrdi da odnosi Srbije i Hrvatske protekle decenije u talačkom položaju interesa vlasti.

Sramnu odluku hrvatskih vlasti da zabrani privatnu posetu predsednika Aleksandra Vučića Jasenovcu i oda počast ustaškim žrtvama Tadić naziva "kvazipatriotskom predstavom" i poručuje Hrvatima da su propustili priliku da "adekvatnom reakcijom" onemoguće Vučiću da "od toga" pravi pozorište.

Za Tadića, kojem na pamet nije palo da u vreme svoje vladavine pomene, a kamoli poseti Jasenovac, ustašlučenje hrvatskih lidera nije sramno, već - nedovoljno.

Hrvatski mediji su odmah preneli ovu izjavu Borisa Tadića koji je pokušao da ih "poduči" kako su Vučiću trebali da odgovore: Niste pogrešli reakcijom kršenja protokola, ali ste propustili da kažete Vučiću da je u Jasenovac dobrodošao ako poseta bude organizovana po utvrđenoj proceduri i protokolu.

Hrvati nisu propustili priliku ni da prenesu reči Borisa Tadića kako on nije imao nikakvih problema kada je posećivao neke teritorije Hrvatske kao i Srebrenicu - ali, eto, Jasenovca se nije setio.

Bivšem predsedniku Srbije bi trebalo da je jasno, kao i Hrvatima, da je "bivši" sa razlogom i da narod ne oprašta onima koji ne mare za interese svoje zemlje, dok su im interesi nekih drugih ispred svega.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mito

pre 1 godinu

Tadiću, pokazao si da si ničim zasluženo bio predsednik Srbije i da si kao čovek nula. Sram te bilo ulizico, Ti si politički mrtvac i ovo uvlaćenje u dupe Hrvatima, neće te vratiti na političku scenu.

Pera

pre 1 godinu

Treba mu oduzeti sve beneficije koje ima kao bivsi predsednik .. nije dostojan.

Bane

pre 1 godinu

I tadić je ustaša. Uvek bio njihov dupelizac.

Marija

pre 1 godinu

E,moj Tadicu! Jedva sam cekala da sidjes sa vlasti jer si upropastio sve cega si se dotakao a najvise si oslabio nasu vojsku i iz nje isterao najsposobnije strucnjake koje su odmah preuzele druge drzave jer su kao na tacni dobili visoko skolovane i sposobne kadrove.Znam, jer sam i sama radila kao strucnjak u vojsci ali na srecu otisla na drugo radno mesto da to ne bih dozivela.Na vreme.Tvoja izvinjavanja krvnicima srpskog naroda su me uvek bolela jer j i moja porodica stradala od tih krvoloka da im grobove ne znam.To ti nikada necu oprostiti ali i ne zaboraviti.Ovo sada sta radis je sramota nevidjena i izdaja vlastitog naroda.Sada si Hrvatima potreban ali samo za jednokratnu upotrebu.Nece te hteti ni oni kad im odsluzis.Boze, na sta si spao Tadicu!?!

savakiwi

pre 1 godinu

Krv nije voda.Njegov je ujak Francetić Jure.

dragan

pre 1 godinu

Рођени Ујак Бориса Тадића – Јуре Францетић !? Актуелно Злочини Над Србима

Nikola

pre 1 godinu

Dok je Tadić bio na vlasti i krao, ustaše su klale u Jasenovcu, a on je ćutao

S U R D U K T O R

pre 1 godinu

и 0 је број. а ОН ни то не заслужује - БРУКА 1. Београдске гимназије !!!!!

Vid

pre 1 godinu

Nažalost,ponekad starost pomuti razum.Ovo je najeklatantniji primer.

boki

pre 1 godinu

Tadic je unazadio Srbiji da se 20 g nemize opraviti.Danas seta slobodno i hos se bavi politikom znaci politicar nepodleze odgvirnosti za sunivrat drzave

Ana

pre 1 godinu

Jasno je kako je i na koji nacin je vodio zemlju zato isti Tadic nikada vise nece imati podrsku naroda.

Bane

pre 1 godinu

U dva veka Srbijom su samo Obrenovići, Vojislav Koštunica i Tomislav Nikolić vladari koji su iz Srbije. Svi ostali su se dovukli sa Dinare i ko zna kakvih bestragija. Toma ne izlazi iz predsedničke rezidencije, a dva mandata su prošla kako je imao pravo da je koristi. I sve mu džabe, ništa ne plaća. Zašto mu nije izdat službeni nalog da se iseli iz objekta koji služi za boravak predsednika države.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija