• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.07.2022

12:05

STRANE SLUŽBE ŽELE DA POSTANEM ŠPIJUN! Žestokom kampanjom hoće da me eliminišu iz vlade! MOGU DA IZGUBIM GLAVU, ALI NEĆU IZDATI SRBIJU

Tanjug

Politika

STRANE SLUŽBE ŽELE DA POSTANEM ŠPIJUN! Žestokom kampanjom hoće da me eliminišu iz vlade! MOGU DA IZGUBIM GLAVU, ALI NEĆU IZDATI SRBIJU

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kaže da mu strane službe rade o glavi i da će učiniti sve da on ne bude deo nove Vlade Republike Srbije.

Kako navodi Vulin, sprema se velika medijska hajka na njega koja za cilj ima da ga eliminiše sa mesta ministra.
- Kad god dolazi do formiranja Vlade, u finišu uvek se odredi nekoliko ljudi čije glave moraju da padnu i protiv njih se povede strašna kampanja. Ovaj put to sam ja, ja sam broj jedan i ja ne smem da budem deo nove Vlade Republike Srbije. Jedna od najvećih obaveštajnih službi, ako ne i najveća me je obavestila da su moji stavovi neprihvatljivi i ako ih ne promenim, i ako ne napustim politiku koju vodim i politiku lojalnosti prema predsedniku Vučiću da neću biti član Vlade, da će učiniti sve da me kompromituju na bilo koji način. I da će biti pokrenuta velika kampanja zarad moje eliminacije iz Vlade Republike Srbije i političkog života. Predsednik Aleksandar Vučić je upoznat sa ovim, ne od mene, već naše obaveštajne službe koje su došle do informacije da se ovo priprema - kazao je Vulin na Pinku.

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

Žele da izvrše pritisak na predsednika Vučića


On je objasnio da će ovaj plan biti sproveden već sledeće nedelje jer im je cilj da izvrše pritisak na predsednika Aleksandra Vučića.
- Realizacija će početi već sledeće nedelje. Tada će krenuti masovan napadan, najverovatnije negde oko konstituisanja parlamenta kada dođe španski premijer, pa posle toga ili tih dana. Kao i sve obaveštajne službe i oni vole da pokazuju svoju snagu i vole da pokazuju šta misle o onima koji sprovode njihove naloge, tako da su mi rekli  i koje agencije i koje novinari će to raditi i na koji način će to raditi. Tako da u dobroj meri znam šta će se dešavati. Kampanja laži će krenuti veoma brzo i iz sve snage. Uslov je bio da počnem da radim za njih, da napustim svoju politiku. Neću po cenu glave! Lako je izgubiti fotelju, glavu mogu da izgubim ali neću biti špijun ni jedne obaveštajne organizacije. Ni za koga drugog nisam radio osim za srpski narod! 

Foto: printscreen

Aleksandar Vulin i Zorana Mihajlović

Vulin je prokomentarisao i nesuglasice koje ima sa Zoranom Mihajlović, te je rekao da li nju očekuje u novoj Vladi.
- Mi se razlikujemo temeljno, dubinski. Ja smatram da jedino ko može da odlučuje o ministrima u Vladi je srpski narod i predsednik Aleksandar Vučić, kao predsednik svih Srba jer su mu Srbi dali najveće poverenje. Mišljenje Američke ambasade me uopšte ne zanima i ne mislim da oni treba da odlučuju o nečemu. Napadi Zorane Mihajlović na mene su počeli kada je Američka ambasada izašla sa stavom da im se ne dopadaju moji stavovi po pitanju srpskog sveta. Onda ja izađem i kažem da će, nakon toga što su uradili Aleksandru Vučiću, nosioci hrvatskih diplomatskih pasoša biti pretresani na srpskim granicama od jednom imate seriju analitičara koji me napadaju zbog migranata zbog fotografije koja je izašla nedelju dana pre toga. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 1 godinu

Vulin je veliki srpski patriota, pravi čovek, i trebalo bi da ostane ne samo ministar MUP-a, već bi ga trebalo postaviti za predsednika Vlade Srbije uinat americkim pretnjama i pritiscima. Dosta više Amerikanaca, njihove kaubojštine i njihovih špijunčina u srpskoj politici. Dosadili su i Bogu i narodu.

zora

pre 1 godinu

Najbolji ministar policije i vojske pre toga. Moze ga mrzeti ko hoce ali suprotno nemoze nista da kaze.

Marija

pre 1 godinu

Sjajan i posten covek koga ja nikada ne bih pustila iz vlade! Zapad ne moze da razume da kod nas novac nije odlucujuci faktor ma koliko bio veliki.Kod njih jeste.Kod njih je sve moguce za novac.Tamo se sve kupuje i placa, nema nista od srca i duse.Zato je nesporazum sa nama jer smo dugacijeg kova.Uvazeni predsednik Paname Omar Torihos je po recima agenta Cia-e koji ga je trebao privoliti da Amerikancima preda Panamski kanal je uz izrecenu pretnju smrcu, koja se nazalost i desila, odbio da to ucini svojoj zemlji!Agent kaze da je taj dogadjaj promenio i njegov zivot jer do tada se nije sreo sa jednom takvom licnoscu koja je nepotkupljiva.To su prave patriote.

NEMCI SU KLEČALI U AUŠVICU, HOĆE LI JEDAN HRVAT KLEKNUTI U JASENOVCU!? Oni nešto spremaju! Traže razlog da ponove zločin i opravdaju ga!
Politika

NEMCI SU KLEČALI U AUŠVICU, HOĆE LI JEDAN HRVAT KLEKNUTI U JASENOVCU!? Oni nešto spremaju! Traže razlog da ponove zločin i opravdaju ga!

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin oglasio se povodom činjenice da su Hrvati uništili groblje ustaških žrtava, pobijenih Kordunaša i Banijaca na Petrovoj gori, na kojem počiva i 128 žena i dece. On je poručio Hrvatima da odu u Jasenovac i poklone se srpskim žrtvama, kao što su Nemci klečali pred svojim žrtvama u Aušvicu.

24.07.2022

11:27

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija