• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/M. Dobromirović

25.07.2022

07:00

HRVATI, NA ČEMU STE VI?! AJ' DA PUSTIMO VUČIĆA U JASENOVAC, PA DA GA UHAPSIMO! Ustaška kampanja protiv predsednika Srbije i dalje traje

fotoilustracija

Politika

HRVATI, NA ČEMU STE VI?! AJ' DA PUSTIMO VUČIĆA U JASENOVAC, PA DA GA UHAPSIMO! Ustaška kampanja protiv predsednika Srbije i dalje traje

Podeli vest

Prljava ustaška kampanja protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića ne prestaje! Hrvatski mediji objavili su novi 'genijalni' plan prema kome vlada premijera Plenkovića treba da dozvoli Vučiću da poseti Spomen-područje Jasenovac, pa da ga onda tamo uhapsi i osudi kao ratnog zločinca!

Kolumnista 'Večernjeg lista' Milan Ivkošić traži da Zagreb sudi Vučiću kao da je nemački nacista!?! Prema njegovim rečima, treba se začuditi uopšte Vučićevoj ideji da poseti Jasenovac, jer bi to bilo kao kad bi 'zloglasni nacista posetio žrtve nacizma i odao počast stradalim Nemcima'!?!

Bolest mozga

Hrvatski novinar u svom tekstu ni slovom ne pominje da je Vučić unuk žrtve ustaša, niti da je predsednik Srbije dosad tri puta tražio da posetio Jasenovac.

'Treba se čuditi što na bilo koji način Vučić može doći u našu zemlju premda bi ga u nju trebalo pustiti, uhapsiti ga i suditi mu kao ratnom zločincu. Je li mogao neki zloglasni nacista koji je činio zla u okupiranim područjima posle Drugog svetskog rata biti izabran za predsednika Nemačke, pa da ga Evropa prihvati i da se ušetava u zemlje žrtve nacizma kako bi odao počast stradalim Nemcima? Bila bi to fantastika, ali je Srbija uvek bila fantastična miljenica Zapada', piše u tekstu 'Večernjeg lista'.

Komentarišući ove navode, ministar policije Aleksandar Vulin kaže da su Hrvati opsednuti Vučićem.

- Slušam ih kako govore da je Vučić opsednut Hrvatima, a oni su samo u prethodnih nekoliko meseci napisali 9.000 tekstova o njemu! Pa ko je tu kime opsednut?! Oni iz Zagreba neprekidno objavljuju da li je Vučić četnik ili nije, pa sutra pišu da je partizan, pa loš čovek... Ispada da mu ustaše nisu ubile dedu! A jesu, zaklale su Vučićevog dedu, ne baš u Jasenovcu, nego 500 metara dalje, kao to je neka razlika. Pa su zapalile sve kuće koje su Vučići podigli u nekoliko generacija, ali i to je skroz u redu... Plaši me ovaj nastavak revizije istorije koji Hrvati pokušavaju da sprovedu. Nemci su klečali u Aušvicu, a hoće li ijedan Hrvat ikada kleknuti u Jasenovcu?! Hoće li kleknuti u Jadovnu, hoće li poljubiti onaj kamen ispred Šaranove jame i reći: 'Praštajte, deco sprska?' - pita Vulin.

Treba da bude mesto pomirenja

Jasenovac treba da bude mesto pomirenja Srba i Hrvata. Nužno je da se dođe do zajedničke spoznaje zašto se taj logor smrti dogodio i koje je sve tragične posledice ostavio, smatra Dejan Ristić, iz Muzeja žrtava genocida

Dragoslav Bokan s Instituta za nacionalnu strategiju naglašava da je patološka mržnja Hrvata prema Srbima ostala čak i posle 'Oluje' i proterivanja srpskog naroda.

- Oni naprosto Srbe ne smatraju ljudima. Mi smo za njih komarci, pacovi, nešto za deratizaciju i ova vrsta mržnje i prezira nije zabeležena u istoriji... Dokle god imaju ovakav odnos prema našim žrtvama, odnosi se neće značajno popravljati. Ne možemo da opraštamo ubicama da bismo se sa njima družili, već oni moraju prestati da budu ubice. Zato je glavno pitanje kako da oni postanu normalni, da ne maltretiraju ljude i da se prema Srbima ne ponašaju kao prema insektima - kaže Bokan.

Teško do pomirenja

General u penziji Vinko Pandurević ocenjuje da je jako teško ukloniti barijere između Hrvata i Srba.

- Pomirenje između dva naroda, bar mislim, teško da će se dogoditi u nekoj skorijoj budućnosti. Uprkos svemu, normalni odnosi, koliko-toliko, moraju postojati između dve države, ma koliko to teško bilo... - zaključuje Pandurević.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Neca

pre 1 godinu

Dokle vise idu ovi Hrvati sto vise nas ne puste na miru!

Zoran

pre 1 godinu

Ustasama u Hrvatskoj ocigledno smeta istina o zlocinima koje su pocinili za vreme NDH.

Ljiljana

pre 1 godinu

Hrvati su ljubomorni na Srbiju i njen veliki uspeh koja je postigla zahvaljujući predsedniku Vučiću,zato smo im trn u oku. Bolestan narod,zadojen mržnjom.

Nino

pre 1 godinu

Hrvati su drogiran narod,niko normalan ne bi napadao toliko predsednika Vučića i Srbiju. Oni pucaju od ljubomore jer su biciklo za Srbiju i predsednika.

Mima

pre 1 godinu

Dokle više ćemo trpeti napade Hrvata,oni se drže svoje mržnje i svog bolesnog uma. Naš Vučić je naš najveći božiji dar,što oni nikada neće imati.

Milica Milicic

pre 1 godinu

Hrvatska ovakvim postupanjem ne pokazuje volju za poboljšanjem odnosa sa Srbijom.

Vesna

pre 1 godinu

Ne mogu vise ni da sakriju mrznju i ljubomoru prema Srbima!

Dragana

pre 1 godinu

Ludilo kod pojedinih u Hrvatskoj izgleda ne prestaje

Mare

pre 1 godinu

Stvarno ne znam čemu tolika mržnja. Dajte jednom pokažite pomirenje jer inače nigde dobru ne vodi. Zato dajte da budemo ljudi i da se poštujemo.

Dejana

pre 1 godinu

I dalje se nastavlja napad na predsednika jer se bori za srpske interese

Marija

pre 1 godinu

Hrvati svojom politikom unistavaju buduce generacije, svih nacionalnosti. Zalosno

Marija

pre 1 godinu

Jasenovac i njegove jame su najveci srpski grad pod zemljom gde je pobijeno na hiljade Srba, o kome se decenijama samo saputalo, a Vucic se bori da sacuvamo secanje na zrtve ustaskog zlocina

Dejana

pre 1 godinu

Hrvati su nam dosta loseg naneli u proslosti, a i sada nastavljaju sa napadima

Marija

pre 1 godinu

Hrvatima je ocigledno tesko da prihvate uspeh Srbije

Toko

pre 1 godinu

Ustaše ne znaju za stid. Ubiju više članova porodice Vučić pre 80 godina a sada bi i predsednika Vučića da hapse.

Tolka

pre 1 godinu

Čista ustaška propaganda. Lažu i sami misle da je istina

Miki

pre 1 godinu

Ludilo u režiji ustaša kojima su Srbi opsesija. Leče komplekse nad nama.

Anita

pre 1 godinu

Hrvati su jaki samo na rečima. Misle da će pretnjama uplašiti Vučića, ali on se ne boji i nikada neće odustati od Jasenovca.

Jelena

pre 1 godinu

Neverovatna mrznja ustaša prema Vučiću ne jenjava! On se njih ne boji i jedini je Predsednik Srbije koji je tražio da ide u Jasenovac, a to njima para uši i oči.

Jeka

pre 1 godinu

Hrvati, stidite se vaseg porekla, vase nacije! Ubili ste pola porodice Vučić, a sada biste i Predsednika Vucica da osramotite i dovedete pod svrsen čin! Sramota!

Vucko

pre 1 godinu

Ljubomorni su Hrvati na uspeh Srbije i naseg predsednika.Mora da ga sanjaju svake noci jer ih mnogo boli

Goran

pre 1 godinu

Teško će ikad da dođe do pomirenja dva naroda ako se ovo nastavi ovako. Ne rade ovo Hrvati sami, ovo je nalog sa zapada.

Filip

pre 1 godinu

Hoće li Hrvati već jednom da ostave Vučića na miru? Neka gledaju svoja posla.

Cile

pre 1 godinu

Opet ljubomora na Vučića i Srbiju iz komšiluka. Kada bi se Hrvati više bavili svojom zemljom možda bi i oni pravili uspehe u ekonomiji i drugim oblastima.

Vidak

pre 1 godinu

Ceo svet treba da čuje za Jasenovac kako bi Hrvatska ološ zaćutala.

Milan

pre 1 godinu

Hrvati su preterali sa bolesnom mržnjom prema Srbiji i srpskom narodu.

Luka

pre 1 godinu

Hrvati su ljubomorni na uspehe Srbije i zato im je Vučič glavna tema napada.

Nena

pre 1 godinu

Hrvatski bolesni mozak ide baš daleko,,ko zna na čemu sve su oni...tolika doza ljubomore i zavisti nije bas zdrava!Hrvati, dozovite se pameti već jednom!

Vojko

pre 1 godinu

Znaju Hrvati kako su dobili državu i da je tako isto u nekoj normalnoj podeli sveta mogu i izgubiti i zato toliki strah od istine.

Branislava

pre 1 godinu

Ovo se zaista može nazvati kampanjom organizovanom protiv jednog čoveka! Ne znam kako ih nije više sramota.

Branislava

pre 1 godinu

Oni će nekome da sude za ratne zločine?! Da nije tužno bilo bi smešno. Dno dna su. Predsednik Vucic se svakako je plaši ovakvih pretnji jednog malog čoveka.

Jovan Dučić

pre 1 godinu

Ah,te ustaše,poumrećemo svi od infeakta,! Večerašnjim veličanstvebim slavljem otvaraju najgrandiozniji Pelješki most,najlepši na svet. Menjajte hitno laži u Jasenovcu,jer su ga i Jevreji zvanično arhivirali,kao jedinu srpsku utehu za beskrajnu i vekovnu srpsku zavist prema Hrcatskoj. Večeras Vučiću$company treba da konzumairaju velike količine Apaurina da ih ne trefi smrtonosni infarkt dok gledaju još neviđenu ceremoniju otvaranja najlepšeg mosta na svetu,Pelješkog mosta. ŽIvela Srbiji nedostižna Hrvatska!

Jasno je zašto Jasenovac ne radi za posete nedeljom - JER SE VEĆ OD UTORKA POZIVA NA KLANJE SRBA!
Politika

Jasno je zašto Jasenovac ne radi za posete nedeljom - JER SE VEĆ OD UTORKA POZIVA NA KLANJE SRBA!

Ustaški režim premijera Hrvatske Andreja Plenkovića zabranio je privatnu posetu srpskom predsedniku najvećem stratištu srpskog naroda Jasenovcu. Na najsramniji način, ne štedeći kako srpski narod, tako ni predsednika lično, pljujući na srpske žrtve i pokušavaju da ponize našu zemlju udružili su se oni koji pokušavaju da se predstave kao “zverke” iz gore pomenute poslovice, a time su i otkrili svoj trag i namere

20.07.2022

11:13

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija