• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. J.

27.07.2022

09:00

OVO SU KUĆE VUČIĆA KOJE SU SPALILE USTAŠE! Prljava hrvatska kampanja pokušava da sakrije i ovu STRAŠNU ISTINU! (FOTO)

printscreen

Politika

OVO SU KUĆE VUČIĆA KOJE SU SPALILE USTAŠE! Prljava hrvatska kampanja pokušava da sakrije i ovu STRAŠNU ISTINU! (FOTO)

Podeli vest

U Čipuljiću kod Bugojna Hrvati su u oktobru 1992. godine srušili i spalili sedam kuća familije predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Hrvatski mediji, po nalogu tamošnjih političara, svakodnevno vode najstrašniju, prljavu kampanju protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u kojoj se on optužuje kao velikosrpski ekstremista i "ćetnik" koga bi što pre trebalo uhapsiti i suditi mu za ratne zločine!?!

Foto: Informer

U toj sveopštoj medijsko-političkoj histeriji kakva nikada i nigde do sada nije viđena, u moru lažnih optužbi na račun šefa srpske države Hrvati nikako ne mogu i ne umeju da kažu za šta je to konkretno Vučić kriv.

Laži zločinaca

Izmišljali su i podmetali lažne svedoke, koji su onda po nekakvim sudovima "svedočili" da je predsednik Srbije devedesetih u Petrinji - u kojoj, dokazano je, nikada u životu, ni u u ratu, ni pre ni posle njega, nije bio - tukao i mučio zarobljene Hrvate (!?!), izvrtali su činjenice i silovali logiku pokušavajući da dokažu da je odgovoran za podsticanje na ratne zločine, da je "htio izazvati kaos" tako što je tražio da poseti Jasenovac (!?!), ali ništa, baš ništa nisu uspeli da dokažu. Jer ne mogu. Jer naš predsednik nikada i ništa nažao nije učinio bilo kom Hrvatu.

Na drugoj strani, oni koji danas Vučića lažno optužuju da je zločinac - Hrvati, ustaše - upravo su našem predsedniku i njegovoj porodici u Bugojnu opljačkali, srušili i spalili sedam kuća! U selu Čipuljić, odakle potiče porodica Vučić, u poslednjem ratu u BiH, oktobra 1992. ustaške formacije uništile su sve što je imalo veze sa Srbima i Srbijom.

Spaljena je i u "domoljubnom ratu" potpuno uništena kuća Vučićevog oca Anđelka, kuća koju je on na svojoj očevini gradio osamdesetih godina prošloga veka. Spaljene su i kuće predsednikove bake Dragice Vučić, kao i kuće njegovog strica Uglješe, sina Rada Vučića.

U ustaškom piru, tog oktobra 1992. kada su srpske kuće rušene i paljene samo zato što su bile srpske, uništena su i porodična ognjišta Antonija Brace Vučića i Koje Vučića, stričeva predsednika Srbije. Zapaljene su i kuće Višnje Vučić, Aleksandrove bake, kao i kuća Smilje Vučić, udate Kuzmanović, rođene tetke šefa srpske države.

Informer objavljuje fotografije svih ovih spaljenih i uništenih kuća porodice Vučić. Pozivamo Hrvate da preuzmu i objave ove slike i da svojim čitaocima objasne ko je, kako i zašto pokušao da zatre Srbe u rodnom selu oca predsednika Srbije?! I da nam kažu kako je to naš predsednik agresor i "velikosrpski ćetnik", a njemu je u doba NDH pobijeno pola familije, dok mu je u poslednjem ratu spaljeno i uništeno sve od imovine.

Što reče sam predsednik jednom prilikom, nije poznato da je bilo ko iz Srbije ikada spalio ijednu kuću Milanoviću ili Plenkoviću, ali evo postoje sasvim konkretni dokazi da su Hrvati spalili sedam kuća Vučića!

Foto: Informer

Da stvar bude strašnija, ustašama nije bilo dovoljno to što su spalili srpske kuće, nego su u Čipuljićima minirali i spalili i srpsku crkvu pored koje se nalaze grobovi porodice Vučić! Crkvu su palili i rušili više puta, poslednji put 2006. godine.

Ustaše mu 1941. ubile dedu

Anđelka Vučića, dedu predsednika Srbije, ubile su ustaše.

Nepuna dva meseca posle stvaranja NDH, 25. i 27. maja 1941. godine, ustaše su u Bugojnu uhapsile prvu grupu od 25 Srba i zatvorile ih u zgradu zvanu "Konak".

Medu njima su bila i trojica Vučića: Anđelko, Stevo i Ile. U noći između 27. i 28. maja uhapšeni Srbi transportovani su iz Bugojna u Banjaluku.

Posle nekoliko dana, 30. ili 31. maja, izvedeni su iz zatvora u Banjaluci i svi su ubijeni.

Sam predsednik Aleksandar Vučić govorio je o ustaškom teroru nad svojom familijom.

- Da li sam kriv što je moj otac baš moj otac ili što su spalili sedam kuća Vučića?! Sve kuće Vučića spaljene su oktobra 1992. godine! Izvinite, ali mi nijednu kuću nikome nismo spalili - naglasio je Vučić.

Vulin: Reciprocitet

Ministar policije Aleksandar Vulin, komentarišući ponašanje vlasti u Zagrebu, podseća da u odnosima među državama, osim protokola, postoji i još jedno pravilo - reciprocitet.

- Sledeći put kada predsednik Vučić zatraži da obiđe Jasenovac, država će pažljivo pratiti ponašanje Hrvatske. Kako se bude odnosila prema našem predsedniku, tako ćemo i mi prema svim njihovim funkcionerima. Dok je granica u nadležnosti ministarstva koje predvodim, tako će biti - poručuje Vulin.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vojko

pre 1 godinu

Da nije malo čudno da niko iz civilizovane EU nije prokomentarisao ovu zabranu našem predsedniku da ide u Jasenovac,a ćutanje je po meni podrška.

tale

pre 1 godinu

Hrvati žele da se zaboravi, ali Vučić to ne dozvoljava i zato im je on trn u oku

Mare

pre 1 godinu

I onda Vučić ekstreman i ovakav i onakav? Da imaju bilo kakav dokaz za te svoje sulude tvrdnje, pokazali bi ga Hrvati davnih dana. Jednostavno ne mogu da podnesu Vučićevu superiornost i činjenicu, da je od Srbije napravio lidera u regionu, pa su se ostrvili na sve načine protiv njega.

Stanislava

pre 1 godinu

Vide li ovi iz Evrope ove fotografije ili se prave ludi, kao uostalom što se na sve prave takvi, kada je u pitanju stradanje našeg naroda. U ovom slučaju porodica predsednika Srbije. To ćutanje je zaista za svaku osudu.

Lazar

pre 1 godinu

Da su kojim slučajem ovo slike nekoga od predstavnika hrvatskih vlasti, ja mislim da bi se ceo svet orio na sav glas od njihove kuknjave. Zato i napadaju Vučića besomučno, krivi su i nikada im ta krivica neće biti izbrisana i biće sačuvana u svakoj srpskoj glavi i sećanju.

tale

pre 1 godinu

nadamo se da će i svaka naredna generacija očuvati sećanje na stradanje u Jasenovcu

tale

pre 1 godinu

ako misle da će ga time ućutkati, grdno su se prevarili

tale

pre 1 godinu

čovek se zapita da li je ovo normalno u 21 veku

Neca

pre 1 godinu

Hrvati zele sve da sakriju, ali Srbija im nikada nece zaboraviti sve sto su uradili!

Goksi

pre 1 godinu

Evo im ga sad, gde su sada i Hrvati i svi oni koji kažu da nije istina da su spaljene kuće Vučića?

Mario

pre 1 godinu

Šta sad kažu Hrvati, gde su njihove vlasti i njihovi mediji da se izvine Vučiću? Ovo je istina.

Predrag

pre 1 godinu

Fotografije, dokumenta i svedoci sve govore.

nedeljko

pre 1 godinu

Hvala Bogu da neko smije i hoće da govori o Srpskim žrtvama jer to je na zapadu zabranjeno,džaba ti Američka demokratija i Francuska.Gde ste sad Amerikanci I Francuzi ????? o Srpskim žrtvama jer tako zapad žei da se o NAMA Srbima ništa ne piše.Ko JOŠ VERUJE U zapadnu demokratju neka na zapad ide,jer ovo je bila i ostaće suverena Srbija i nikome neće ,kao neki ,da se uvlači da bi imala od toga itd., Nedeljko Gelić ,Novi Sad.S.Sremca 2

Zoran

pre 1 godinu

Nista manji nije zlocin, kada naslednici zlocinaca negiraju njihove zlocine!

Njanja

pre 1 godinu

Činjenica da je naša država uz predsednika Vučića napredovala i da je čeka svetla budućnost . Hrvati treba da se pokriju ušima i da se stide ponašanja prema jednom lideru prema vođi Srbije pogotovo što je njegova porodica osetila te zločine na svojoj koži

Jelena

pre 1 godinu

Strasno je sto je jedan ovakav zlocin morao da se dogodi, jos strasnije sto niko od evropskih zvanicnika ne reaguje. Jasenovac je genocid.

Helena

pre 1 godinu

Ovo je stvarno strasno, zasto niko nije odgovarao za spaljivanje kuca, mucenje, ubijanje, zlocine nad srpskim narodom?

Milla

pre 1 godinu

Hrvatska je opsednuta Srbijom, a naročito nasim predsednikom. Sve bih resila reciprocitetom. I oni su neka zemlja članica EU.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija