• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

31.07.2022

19:45

PORUKA PREDSEDNIKA ALEKSANDRA VUČIĆA! Molimo za mir, ali ako se drznu da ubijaju Srbe, SRBIJA ĆE POBEDITI!

Tanjug/Tara Radovanoć

Politika

PORUKA PREDSEDNIKA ALEKSANDRA VUČIĆA! Molimo za mir, ali ako se drznu da ubijaju Srbe, SRBIJA ĆE POBEDITI!

Podeli vest

Molim predstavnike moćnih i velikih zemalja koje su priznale lažnu državu Kosovo da vode računa da njihovi štićenici ne izazovu sukob. Mi Srbi više nemamo kud! Ako krenu u progon i ubijanje Srba, Srbija će pobediti!

Molim sve da sačuvamo mir. Molim predstavnike moćnih zemalja koje su priznale nezavisnost lažne države Kosovo da vode računa i da ne dozvole da njihovi štićenici izazovu krvave sukobe. Ako krenu u progon, maltretiranje i ubijanje Srba, mi više nećemo imati izbora, a Srbija će pobediti!

Ne nasedati na provokacije

Uplašen sam zbog reakcije srpskog naroda. Moj savet im je da budu mirni. Šta god Albanci da pokušaju da urade, samo da budu mirni, da sačuvamo pribranost i prisebnost
Aleksandar Vučić

Ovo je juče poručio predsednik Aleksandar Vučić povodom odluke takozvanog kosovskog premijera Aljbina Kurtija da od danas nijedan Srbin ne može da pređe administrativne prelaze ukoliko se ne odrekne srpske lične karte i registarskih tablica svog automobila!?! Vučić je upozorio, pre svega Zapad, da su Srbi i Srbija "saterani uza zid, u ćošak, i da više nemaju kud".

- Mi molimo za mir, mi tražimo mir. Ali predaje neće biti. Drznu li se da krenu u progon, maltretiranje ili ubijanje Srba, Srbija će pobediti! Ako neko misli da je moguće da ponove 17. mart 2004. godine ili nešto što se događalo našem narodu u nekim drugim delovima bivše Jugoslavije, pa to se neće dogoditi. Nikada i nigde više! - naglasio je Vučić.

Da se ja pitam
NEMANJA STAROVIĆ
DRŽAVNI SEKRETAR MSP

Mera 'reciprociteta' u vezi sa srpskim ličnim kartama i preregistracija vozila na RKS predstavljaju jednostranu odluku Prištine koja vodi ka tenzijama. To otežava svakodnevni život Srba u pokrajini.

Teška situacija

Predsednik Srbije objasnio je da se Priština prilikom donošenja svojih skandaloznih mera poziva na Sporazum o slobodi kretanja iz 2011. godine, koji su potpisali Borko Stefanović i Edita Tahiri.

- Oni se pozivaju na tačku 3, u kojoj se kaže da svaka strana može primeniti sistem kojim će lične karte biti praćene pisanim ulazno-izlaznim dokumentima za stanovnike druge strane koji žele tranzitno da putuju u treću zemlju, a u fusnoti stoji da će koristiti statusno neutralni jezik... Ali ono što je definisano za stanovnike druge strane koji tranzitno putuju u treću zemlju nikako ne može da važi za Srbe sa KiM. Ne možete da zaustavite Srbe iz Zubinog Potoka, Zvečana, Kosovske Mitrovice i kažete im da sa srpskom ličnom kartom ne mogu da pređu administrativne prelaze, jer oni ne predstavljaju drugu stranu, niti idu tranzitno u treću zemlju... - naglasio je Vučić, dodajući da je slična priča i sa registarskim tablicama.

Moj ugao
PETAR PETKOVIĆ
KANCELARIJA ZA KIM

Pozivam države članice Kvinte da urazume Kurtija. Jednostrane odluke Prištine mogu da izazovu krizu sa nesagledivim posledicama.

- U sporazumu iz 2011. godine, u tački 6, navodi se da će se kao privremena mera vlasti na Kosovu produžiti važenje KS tablica na period od pet godina, nakon čega će dve strane ponovo razmotriti to pitanje, dok u tački 7 stoji da će svi vlasnici automobila na Kosovu imati RKS ili KS oznake. Zatim je 2016. u sporazumu na koji je potpis stavio Marko Đurić definisano da se važenje KS tablica produžava do 2021. godine. Međutim, Priština je 2020. godine samovoljno ukinula KS tablice! Oni sada kažu da ne postoje više KS tablice, da su oni suverena država, jer im tako kaže Kvinta. Ali to je suprotno svim normama, svemu što je potpisano. Priština hoće na severu da sprovede nešto na golu silu... - upozorio je Vučić.

Predsednik je, kaže, obavio mnogo razgovora s predstavnicima međunarodne zajednice, a najviše s Miroslavom Lajčakom, zbog poteza koje Priština najavljuje.

- Srbija nije zemlja koja izaziva ili želi sukobe, ali nije ni zemlja koju će bilo ko lako da porazi kao u vreme Slobodana Miloševića i Borisa Tadića. Imao sam vrlo teške razgovore i sa predstavnicima Srba, neki nisu hteli da me poslušaju, iako me verovatno poštuju jer znaju koliko mi je stalo do njih... Situacija je teška i plašim se da će biti još teža. Zato molim Albance da ne pomisle da će moći da čine svakovrsne zločine nad Srbima, da će moći da ponižavaju Srbiju. Mi jednostavno nemamo kud. Plašim se da nisu razumeli da srpski narod nema kud, priterali su nas sve uza zid, u ćošak - istakao je Vučić.

Albanci čak 3.390 dana neće da formiraju ZSO!

Predsednik Vučić izjavio je juče da je ukupno prošlo 3.390 dana kako nije formirana Zajednica srpskih opština u skladu sa Briselskim sporazumom.

- Ništa od toga ne postoji, ali kada su Srbi shvatili posle sedam ili osam godina da Albanci neće to da sprovedu, počeli su u skladu sa Briselskim sporazumom da postavljaju banere i bilborde ZSO, nakon čega su usledila hapšenja! I niko iz sveta nije reagovao na hapšenje Srba! - naveo je Vučić.

Usijana atmosfera

Predsednik države dodao je da, uprkos teškoj situaciji, moli i Srbe na Kosovu i Metohiji da budu mirni.

- Uplašen sam i zbog reakcije srpskog naroda. Moj savet im je da budu mirni. Šta god Albanci da pokušaju da urade, samo da budu mirni, da sačuvamo pribranost i prisebnost. Ako krenu u mitinge i proteste, samo da to rade mirno i da ne daju Albancima nijedan povod da počnu da pucaju u masu, u ljude, kao što su prošli put činili i bez povoda. U kontaktu sam sa Srbima i razumem atmosferu, a ona je dovedena do usijanja! Srbi više zulum trpeti neće, to je ono što su deset puta ponovili. Deset puta skoro da sam klekao pred njih i molio za mir. Na kraju sam dobio obećanje da sve što urade ni na koji način neće provocirati Albance, ali da će braniti svoja ognjišta i kuće - zaključio je Vučić.

Bar ne dočekujemo okupatore cvećem

Predsednik Vučić rekao je da je bolesno pisanje hrvatskih medija koji su objavili da je on španskom premijeru Pedru Sančezu, koji je posetio Srbiju, priredio "romantičnu večeru".

- Bolesno je to i takvo pisanje hrvatskih medija. Već sam naučio na "Vučiću, pederu", ali ne znam gde Sančeza nađoše za to, to mi nikako nije jasno... Ali takvo pisanje govori o jadu i čemeru njihove politike, jer je to naređeno iz vrha političke vlasti. Ako im je to sva argumentacija, pa neka pogledaju kome oni daju cveće. Cveće sam poklonio Jeleni Tomašević (pevala je na večeri priređenoj u čast Sančeza), baš kao i Kolindi Grabar Kitarović, to je džentlmenski. Ne znam, međutim, koliko je džentlmenski dočekivanje stranih trupa cvećem... - rekao je Vučić, aludirajući na doček nemačkih nacističkih trupa u Zagrebu 1941. godine.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Senka

pre 1 godinu

Albanci tumace sporazume onako kako to njima odgovara. Gde su sada oni predstavnici zapada koji se pozivaju na postovanje medjunarodnog prava samo kada to njima odgovara?

Filip

pre 1 godinu

Treba da čuvamo mir. Dosta smo ratovali u prošlosti, preživeli bombardovanje i gnusne zločine u regionu.

Cile

pre 1 godinu

Nedopustivo je da Kurti pravi haos u regionu. Moramo sačuvati mir.

Vidak

pre 1 godinu

Srbija se zalaže za mir i stabilnost. Nećemo sukobe. Nedopustivo je da zaapd toleriše Kurtijevo ponašanje.

Milan

pre 1 godinu

Srbiaj neće dozvoliti bilo kakve zločine nad našim narodom. Borićemo se za KIM.

Luka

pre 1 godinu

Nema nikakvih Oluja i pogroma. Država će zaštiti Srbe an KiM.

Jelena

pre 1 godinu

Predsednik samo pokušava da sačuva živote naših ljudi koji žive na Kosmetu. Šiptari čekaju neke demonstracije da imaju izgovor za nasilje nad našim ljudima.

Bilja

pre 1 godinu

Citam za Ponosa je Vucicevo izlaganje previse dramaticno. E da nam je Ponos predsednik sredio bi nas Kurti dok trepnes.

Elena

pre 1 godinu

Džabe je Srbija za mir kada Priština želi sukobe i preduzima sve u tom pravcu, a niko iz međunarodne zajednice ne reaguje. Nadam se da će Vučićev apel dopreti do nekog.

Buba

pre 1 godinu

Vučić se svim snagama trudi da očuva mir, ali to ne znači da će gledati novi pogrom Srba na KiM.

Rade

pre 1 godinu

Šiptari iz dana u dan sve više provociraju Srbe i prave probleme.

Alek

pre 1 godinu

Zašto međunarodna zajednica ćuti na sve ovo i dokle će oni biti zaštićeni kao beli medvedi!?

Milan

pre 1 godinu

Zapadne sile tolerišu sve ovo i bukvalno podržavaju Albance na taj način.

Kaća

pre 1 godinu

Koliko mi je samo žao našeg naroda na Kosovu i Metohiji, strašno je kroz šta prolaze.

Daca

pre 1 godinu

Za ovu situaciju je veliki krivac međunarodna zajednica koja je sve vreme branila interese Prištine. dozvoljavala im sva zlodela, a sa druge strane Srbiju osuđivala, Srbr maltretirala. Stop! Kraj više takvom ponašanju. Srbija i dalje želi mir i mirno rešenje problema,ali neće ostati imuna ako iko pokuša da zapuca i progoni naš narod sa Kosova i Metohike.

lale

pre 1 godinu

Najoštrije osuđujem ovo što Albanci rade. Mora im se podhitno stati na put.

Nesh

pre 1 godinu

Srbija neće dozvoliti pogrom našeg naroda. Pobedićemo i branićemo nas živalj na KiM.

Marko

pre 1 godinu

Srbija neće čekati da nas živalj bude maltretiran na KiM. Pobedićemo i zasititi nas narod.

Vlada

pre 1 godinu

Srbija neće nasedati na jeftine provokacije Albanaca.

hstrh

pre 1 godinu

Nećemo dozvoliti da ubijaju Srpski narod na Kosmetu, i učiniće se sve da se to spreči.

Saša

pre 1 godinu

Molimo se za mir ali sigurno da nećemo nemo posmatrati ako nešto pokušaju!

Vlada

pre 1 godinu

Izuzetno napeta i komplikovana situacija za sve Srbe na KiM.

Rajko

pre 1 godinu

Usijane glave iz Pristine i ova su put preterale. Ovo nije prvi put samo sto Srbija neće dozvoliti stradanje naših gradjana.

dfdsfg

pre 1 godinu

Ovo je jasno i nedvosmisleno upozorenje, da Priština ne poteže za nasijem.

Zeljko

pre 1 godinu

Ako međunarodna zajednica ne umiri kosmetske Albance i ne utiče na njih da prestanu sa pogonom srpskog naroda, snosice veliku odgovornost ukoliko režim Aljbjna Kurtija proizvede ratne sukobe na Balkanu.

Miki

pre 1 godinu

Ako neko stiti interese naseg naroda onda je to definitivno predsednik Vucic i toga svi moramo biti svesni.

Lenka

pre 1 godinu

Najvažnije je da ne dođe do napada na Srbe na KiM, a Vučić čini sve da diplomatskim putem izdejstvuje da međunarodna zajednica natera Kurtija da se smiri.

Marija

pre 1 godinu

Srbija se nece predati, jer predaja nije opcija

Vlada

pre 1 godinu

Srbija ne želi nikakve sukobe već samo želi mir.

Ivona

pre 1 godinu

Naš narod na Kosovu i Metohiji trpi godinama od strane Albanaca svakakve probleme i napade. Naš narod će sutra mirno i dostojanstveno kao do sada ćutati, ali neće dati na svoje kuće i svoja prava.

Dejan

pre 1 godinu

Ako misle da mogu, neka krenu, odgovor Srbije bice munjevit

Ivan

pre 1 godinu

Nadajmo se da do toga nece morati doci. Mir i samo mir nam donosi uspeh i prosperitet.

Snješka Jakšić

pre 1 godinu

Bas kao sto je predsednik Vucic rekao Srbija se predavati nece mi cemo se uvek boriti za interese naseg naroda i stititi njihovuslobodu

Uros

pre 1 godinu

Konstantne provokacije od strane Albanaca ne prestaju

Stevan

pre 1 godinu

Mnoge olose je Srbija pobedila pa ce tako i Albance.

Filip

pre 1 godinu

Nasa drzava kao i uvek vodi politiku mira i stabilnosti za razliku od nasilnika Albanaca

Mirko

pre 1 godinu

Srbija i Beograd žele mir i žele mirnim putem da postignu kompromis sa Prištinom, ali Albanci na sve načine pokušavaju da izazovu nemire, ne bi li kako glumili žrtvu. Srbi prvi neće udariti nikada, ali neće se predaju

Boban

pre 1 godinu

Situacija nije ni malo naivna i sigurno treba ostati hladan koliko je to uopšte moguće u ovoj situaciji. Šiptari sigurno žele eskalaciju, ali lično im to ne bih preporučio i grdno se varaju ako misle da će država Srbija sedeti skrštenih ruku!

Vlada

pre 1 godinu

Srbi na KiM moraju sačuvati pribranost i prisebnost u ovako teškoj i opasnoj situaciji.

Stanko Marinović

pre 1 godinu

Niko nece gaziti nas narod budite svesni da mi imamo dovoljno snage da se izborimo

Uroš

pre 1 godinu

Srbija vodi politiku mira ali sigurno nece dozvoliti da je bilo ko gazi i ugrozava njen narod.

Zeljko

pre 1 godinu

Srbija nije zemlja koja će nekog prva da napadne i da započne ratni sukob, ali je zato zemljankoja oma.dovoljno snage da zaštiti svoj narod, bez obzira gde on živeo.

Aleksandra

pre 1 godinu

Vlast u Prištini bi trebala da se urazumi i ne izaziva sukobe tamo gde ne treba, jer Srbe na KiM ima ko da štiti i sačuva od progona. Beograd je uvek bio za mir i kompromis i tako će ostati i ubuduće.

dfadg

pre 1 godinu

Mi jesmo za mir, i za saradnju, ali nećemo dozvoliti da uništavaju naš narod.

Ema

pre 1 godinu

Albanci nikada nisu poštovali niti se pridrzavali postignutih dogovora ili sporazuma

Jelena

pre 1 godinu

Ja shvatam da ni nasem narodu na KiM nije lako da ostanu hladne glave, suvise dugo traju provokacije Pristine.

Nina

pre 1 godinu

Nas narod je pretrpeo mnoge nepravde i stradanja, uvek pobeđivao i izlazio jači. Treba da znaju da će epilog i sada biti isti.

Eva

pre 1 godinu

Srbija nikoga nece prva napadati ali ce sigurno braniti svoj narod ukoliko neko pokusa da ga ugrozi i jece dozvoliti da mu niko nanese bilo kakvo zlo.

Tasa

pre 1 godinu

Ocigledno je da zapadne sile ne postuju nacela integriteta i suvereniteta jedne zemlje u slucaju Srbije.Razliciti arsini!

ersh

pre 1 godinu

Priština ne sme da se igra sa nama, mi jesmo za mir, ali oni žele sukobe, a mi ne možemo i nećemo da nemo posmatramo ono što se dešava sa našim narodom.

Dijana

pre 1 godinu

Mir je od presudnog značaja da ne bi došli u još goru situaciju. Dovoljno je već napeto i Srbi na KiM treba da budu spokojni i veruju predsedniku Vučiću.

Nena

pre 1 godinu

Srbija želi mir I teži ka tome,svako ko se usudi da remeti mir,ubija Srbe ,proganja iz svojih domova,platiće cenu za to!

Ana

pre 1 godinu

Mir mora biti prioritet svima u ovoj teškoj situaciji na Kosovu i Metohiji.Ali naš narod tamo treba da zna da Srbija je uz njih i daće sve da ih zaštiti.

Petar

pre 1 godinu

Nije ništa novo i neobično da Albanci vrše provokacije, ali sad vec prelaze sve mere tolerancije

Vesna

pre 1 godinu

Srbija se oduvek zalaže za mir i mirno rešenje problema Kosova i Metohije, ali Kurti, ohrabrem međunarodnom zajednicom koja podstiče napade na Srbe i severni deo Kosova i Metohije gde Srbi žive, želi da progoni naš narod, što se nikada neće dogoditi. Srbija nije za rat, ali za odbranu svoga naroda i svoje zemlje, uvek.

Filip

pre 1 godinu

Treba ostati miran ali se ne dozvoliti da bilo ko nanese zlo srpskim narodu vec ga braniti od eventualnih napada od strane Albanaca.

Biba

pre 1 godinu

Jednom im proslo paljenje Srpskih crkava bez kazne, pa misle da mogu opet, e pa nece moci! Nema predaje ni povlačenja vise pred torturom Albanaca i nasilnika samoprozvane drzave Kosovo.

Jana

pre 1 godinu

Srbija moli za mir I da se ne prkosi više narodu, tolike godine ugnjetavanja, a žive pod bukvalnom istim krovom...da provokacije prestanu!

Mila

pre 1 godinu

Pre nego što se usude da napadnu Srbe, treba da znaju da smo bili i ostali nepobedivi.

Gogic

pre 1 godinu

Srbija ne moze tolerisati bahatost Kurtija na KIM.

Mina

pre 1 godinu

Albanci se ponašaju kako hoce i rade šta hoce jer imaju podršku sa strane tj. drugih država

Ena

pre 1 godinu

Mi necemo cutati i sedeti mirno dok oni progone nas narod na KiM! I te kako cemo reagovati!

Daca

pre 1 godinu

Treba se truditi svim silama da se očuva mir, jer mir nema cenu

Biba

pre 1 godinu

Ne može se ni očekivati drugačije, Vučić nikada neće dozvoliti da neko drugi tlači narod njegove države.

Dragana

pre 1 godinu

Ovakvo ponasanje Albanaca je nedopustivo ! Medjunarodna zajednica mora pod hitno da reaguje !

Jovan

pre 1 godinu

Srbija se bori za mir i stabilnost, to je politika koju Vucic vodi. Ma koliko Albanci provocirali i pokušali da nas maltretiraju dok nam je Vucica u dobrim smo rukama.

Neda

pre 1 godinu

Albanci cine sve samo da Srbima zagorcaju zivot i otezaju! Krajnji cilj im je etnicki cisto Kosovo, a o tome mogu samo da sanjaju! Uzvraticemo onako kako budemo morali!

Tole

pre 1 godinu

Najvažnije je da se održi mir. Ali ako Albanci nastave provokacije moramo reagovati. Naš narod ne sme biti ugrožen.

Iva

pre 1 godinu

Tenzije treba svesti na najmanju mogucu meru, mir se mora očuvati jer rat nikom nije dobro doneo jer Srbe na Kosovu niko nece maltretirati

Goran

pre 1 godinu

Svakim potezom Pristina dokazuje da ne zeli dijalog, vec nove sukobe! Mi zelimo da sacuvamo mir ali necemo dopustiti da bilo ko ugnjetava nas narod!

Uros

pre 1 godinu

Mir je prioritet ali ne po svaku cenu. Dosta je bilo progona našeg naroda.

samuraj

pre 1 godinu

Poruka predsednika Srbije je apsolutno jasna. Srbiju niko ne može sprečiti da zaustavi napade na svoj narod, ukoliko za tim bude bilo potrebe. Nadam se da će kod svetskih moćnika da nadvlada razum i da neće dozvoliti Kurtiju da divlja na način kako je on to navikao.

Sanja

pre 1 godinu

Samo da ovo ne eskalira u sukob većih razmera. Jer Srbija sigurno neće da ćuti i gleda maltretiranje naših građana i dozvoli još jedan pogrom Srba!

Coka

pre 1 godinu

Srpski narod na KiM nije sam i nezaštićen. Treba da budu svesni da će odgovarati za svaki napad na Srbe.

Miki

pre 1 godinu

Albanci ne žele mir i to je očigledno. Treba nam i mudrosti i hrabrosti da ovo rešimo.

Sanja1999

pre 1 godinu

Srbija se zalaze za ocuvanje mira i stabilnosti ali nece cutati na provokacije Albanaca sa KIM

Merima

pre 1 godinu

Srbija želi da se i ovaj problem sa Prištinom reši mirnim putem ali neće dozvoliti da se iko izživljava na Srbima koji tamo žive i preduzeće sve kako bi zaštitila njihove interese i živote.

Jela

pre 1 godinu

Mir je jedini način da se problem prevaziđe, ali ukoliko prištinske vlasti budu htele drugačije, Srbija ima načina da se suprotstavi njihovoj samovolji. To neka im bude jasno.

Lela

pre 1 godinu

Provociraju , prete, izvode oruzane snage na ulicu, hapse Srbe....a niko iz Medjunarodne zajednice ne reaguje! Bruka i sramota! Ocigledno je da Pristina sve ovo radi uz podrsku zapada!

Dragana

pre 1 godinu

Kurti na svaki nacin pokusava da pravi haos u regionu !

Mila

pre 1 godinu

Priština nije ispoštovala ni jedan jedini postignuti sporazum postignut u Briselu a prvenstveno formiranje ZSO i na to niko iz međunarodne zajednice nije reagovao.

Vladimir

pre 1 godinu

Ili ce povuci jednostrano donesene odluke ili ce osetiti odgovor drzave. Nema predaje!

Markoni

pre 1 godinu

Međunarodna zajednica je glavni krivac za sve ovo što se događa. Njihova prećutna dozvola Kurtiju da radi šta god mu padne na pamet je zaista otužna. Kao da se bilo šta može nadoknaditi, ako se ugrozi mir. Dobro je da imamo predsednika poput Vučića, mislim da on to sve može da kanališe na pravi način i da će mir biti sačuvan.

Milica

pre 1 godinu

Srbi na KiM već decenijama trpe teror i provokacije Albanaca tako da su trpila pri kraju i ne mogu da ostanu mirni niti da sačuvaju pribranost i prisebnost.

Minja

pre 1 godinu

Apel za mirno rešenje problema je na mestu, ali to ne znači da se Srbija neće usuditi i na drugačiju metodu, bude li se Kurti usudio da na bilo koji način atakuje na živote srpskoga naroda na KiM.

Zana

pre 1 godinu

Moramo mir da sačuvamo!Dosta je bilo stradanja ! Samo mirnim putem možemo doći do nekog rešenja!

Sara

pre 1 godinu

Srbija neće dozvoliti nikada više da se ponovi 17. mart 2004. godine, neće biti nove Oluje niti pogroma Srba.

Bilja

pre 1 godinu

Da li su svi ovi mocnici koji pruzaju podrsku Pristini i njenoj samozivoj i bahatoj politici svesni da Srbi vise nemaju kud? I da ce maksimalno zastititi svoj narod od terora onih koji ni prstom nisu mrdnuli da se situacija u regionu smiri.

Srđan

pre 1 godinu

Naš narod na KiM svakodnevno trpi prvokacije i ugnjetavanje od strane Albanaca. Tiranija se ne stišava već svakim danom postaje sve gora kao da nastoje da dovedu Srbe do tačke pucanja što ne smemo dozvoliti!

Role

pre 1 godinu

Samo bez ishitrenih poteza,ne treba Šiptarima dati povod da krenu agresivno na srpski narod na KIM.

Vuk

pre 1 godinu

Jasno je vec svima ko zeli mir a ko sukobe na KiM! Nase strpljenje ima granice!

Mara

pre 1 godinu

Vucic vodi politiku mira i stabilnosti, i dokle god on bude na vlasti, Srbija ce se zalagati za mir u zemlji!

Mila

pre 1 godinu

Srbi najbolje znaju kakve strahote donosi rat i zato čine sve da se Kurti urazumi kako ne bi došlo do oružanih sukoba.

Jelena

pre 1 godinu

Dosta je sukoba i ratova. Srbija se zalaže za mir

Mara

pre 1 godinu

Dosta je bilo rata i ubijanja, Vuciceva poruka je jasna, zelimo mir.

Jelena

pre 1 godinu

Mi smo zemlja koja ne izaziva sukobe, ne zelimo rat. Ali, takođe nije zemlja koju će bilo ko lako da porazi kao u vreme prethodnika.

Ana

pre 1 godinu

Mudrom politikom ocuvacemo i sacuvacemo svoj narod.

Marija s

pre 1 godinu

Srbija je samostalna zemlja koja nece biti deo nikakve igre, aktuelna vlast zna sta radi i za sta se zalaze.

Milena

pre 1 godinu

Najvažnije je da sačuvamo mir medju ljudima!

Jelena

pre 1 godinu

Moćna poruka srpkog predsednika, nadam se da će međunarodna zajednica imati sluha za istu, a ne samo da deklarativno izdaju saopštenja i da pozivaju obe strane na uzdržanost. Ovo što prištinske vlasti rade srpskom narodu na KiM je nedopustivo.

Aca

pre 1 godinu

Niko nikada vise nece moci da maltretira Srbe! Srbija je spremna da brani svoj narod i ako neko pokusa da mu naudi, Srbija ce sigurno pobediti i odbraniti svoj narod!

Nina

pre 1 godinu

Srbi na KiM nikada nece biti ostavljeni da se bore sami, bicemo uz njih, to je sigurno!

Aca

pre 1 godinu

Srbija je cvrsto uz svoje gradjane i nece dozvoliti nikakvo nasilje nad svojim stanovnistvom niti novu Oluju! Srbija zeli mir, ali je spremna da brani svoj narod na KiM!

Mini

pre 1 godinu

Srbija nikada nije, ni ti bi zapocela rat, ali svoje ne damo! Nase ljude na KiM niko ne sme da terorise.

Nina

pre 1 godinu

Cilj Albanaca je svima već odavno jasan. Progon Srba sa KiM je ono čemu teže i bore se svakom svojom novom provokacijom i maltretiranjem. Nadali su se da će Vučić prestati da se bori za naš narod tamo i da će popustiti pred njihovim malverzacijama i nepoštovanjem već utvrđenih tačaka sporazuma, ali do toga neće doći!

Aca

pre 1 godinu

Pristina neprekidno pravi incidente i provokacije i nije iskrena u pregovorima sa Beogradom! Pristina zeli da protera Srbe, dok ih kompromisno resenje ne zanima!

Nina

pre 1 godinu

Moramo ocuvati mir, Srbija ce zastiti Srbe na KiM!

Vojko

pre 1 godinu

Ne može samo jedna strana sačuvati mir.Bojim se da je Brisel poklekao i dao zeleno svetlo Kurtiju,a verovatno obećao i podršku u slučaju najgoreg.

Jaca

pre 1 godinu

Trenutno je najvaznije ocuvati mir, Albancima se mora podhitno stati na put!

Zoks

pre 1 godinu

Predsednik Vučić je uputio svetu poruku mira i da se izvrši pritisak na Kurtija da povuče svoje specijalne jedinice jer može doći do nepotrebnog krvoprolića.

Sany

pre 1 godinu

Velika podrska za nas narod na KiM i necemo dozvoliti da unistavaju nas narod!

Aca

pre 1 godinu

Pristina se ne drzi nijednog dogovora! Njima dogovor ne znaci nista! I time jasno pokazuju da ne zele pregovore vec samo jednostrana resenja i da zeli da se resi Srba! Ali to Srbija nece dozvoliti!

Mila

pre 1 godinu

Tvrd je orah vocka cudnovata ... Zelim im da vide koliko je Srbija tvrd orah ...

Urke

pre 1 godinu

Udaraju Albancu na stare i nejake cime dokazuju koliko su jadni.

Tamara

pre 1 godinu

Treba zastititu nas narod i ne dozvoliti da se ponovi pogrom.

Goci

pre 1 godinu

Šiptari po naredbi zapada žele da izazovu šire sukobe,naš predsednik pokušava danima da upozori svetsku javnost na Kurtijevu agresiju prema Srbima na KIM.

Filip

pre 1 godinu

Iskreno se nadam da ce Srbija uspeti da zastiti svoj narod.

Velja

pre 1 godinu

Jasno je da Kurtijeva strana sve više naginje ka novim sukobima i nemirima, ali Srbija kakvu danas imamo neće dozvoliti nova stradanja svog naroda! Nikada više!

Eva

pre 1 godinu

Zalosno je videti da niko ne reaguje na ovako bahato ponasanje Albanaca.

Sonja

pre 1 godinu

Ponašanje Albanaca na prostorima KiM je za svaku osudu. Svaka njihova provokacija vodi do granica izdržljivosti našeg naroda koji od Prištine i Kurtija nema nikakvu zaštitu, baš suprotno.

Nena

pre 1 godinu

Nisu nam naši pradedovi ostavili Kosovo i Metohiju da bi nam je neko nasilno uzimao

Mimi

pre 1 godinu

Srbija želi mir. Ali Nato hoće da dominira na Balkanu jer gubi kompas u Ukrajini zato I pruža podršku Prištini.

Sanja

pre 1 godinu

Ovo je sramota, sramota za Evropu, sramota za ceo svet i sve one koji su podrzali Ukrajinu, koji pricaju o medjunarodnom pravu na sav glas, a koji cute kada je Srbija u pitanju! Srbija ce umeti da odgovori!

caca

pre 1 godinu

Najvažnije je da se sačuva mir u celom regionu,a to jedino može i ume predsednik Vučić!

dragan

pre 1 godinu

uvazeni predsjedice uz sva duzna postovanja....ovaj vam mandat nije trebao......

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17